דלג לתוכן
תת פעילות של בלוטת התריס שאינה באה לידי ביטוי קליני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות של בלוטת התריס התקבלו התוצאות הבאות: TSH - 7.66 T3 - 3 T4 - 15 לפי מה שאני מבינה ה - TSH הוא ברמה גבוהה מדי. על מה תוצאות אלו יכולות להצביע, והאם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?

תשובה:
ה-TSH אכן מוגבר מעט, אך תפקודי הבלוטה האחרים (T3 ו- T4) הם בגדר הנורמה. המצב נקרא Subclinical hypothyroidism - תת- פעילות של בלוטת התריס, שאינה באה לידי ביטוי קליני. במצב כזה, כאשר ערכי T3 ו- T4 תקינים, וה- TSH נמוך מ-10 אין צורך בטיפול. עליך לעקוב אחר תפקודי הבלוטה בעוד מספר חודשים. בדיקות נוספות אינן נחוצות.
רופאים בתחום
ד"ר בתיה יפה
ד"ר בתיה יפה כירורגיה פלסטית
3.7
( 3 חוות דעת )
"רופאה מקצועית, יחס נהדר והשירות במרפאה מאוד נעים ומסביר. תודה רבה."
 מרפאת אייקו eyeco
מרפאת אייקו eyeco עיניים
4.9
( 35 חוות דעת )
"הופתעתי מאוד מהדיוק. הנכונות . הפתיחות ואפילו הקדמת תור . אני מרגיש היום לאחר הטיפול בשתי העיניים שד"ר רובוביץ האיר את החיים שלי. ה' יברך אותו. כמו כן את המקצועיות . ההכוונה והטיפול המנהלתי של אירנה. אני שמח שבחרתי בד"ר רובוביץ , לא הכרתי אותו קודם ולא נועצתי בקשר אליו , אבל הרגשתי חיבור מיידי עקב גישתו ומקצועיותו. זה נתן לי את האומץ להפקיד בידיו את מאור עיניי. תרתי משמע. אמליץ בכל לב עליו ועל מרפאתכם. תודה ענקית . פסח כשר ושמח משה לוי . כרכור"
ד"ר אסף בר
ד"ר אסף בר עיניים
סגן מנהל המחלקה ומנהל מרפאות החוץ של מחלקת העיניים במרכז הרפואי וולפסון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו