דלג לתוכן
אבחון מוקדם של הורשת סוכרת של מבוגרים לעובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נשוי + 3 (חולה בסוכרת מבוגרים מגיל 40). אשתי בת 41 (בריאה לחלוטין). מעוניין להביא ילד נוסף. אילו בדיקות נידרש לעשות, והאם אין סיכון להביא ילד בכך שאני חולה סוכרת?

תשובה:
אומנם לסוכרת מטיפוס 2 ("סוג מבוגרים") יש רכיב תורשתי, אולם אין דרך לאבחון מוקדם. כמו כן לא מדובר בתורשה מנדליאנית (אחוזי ההורשה קטנים מאחוזי הורשה שלמחלות גנטיות). בשל גילה של אשתך, יש טעם כמובן לבצע בדיקת מי שפיר במהלך ההריון בשל הסיכון המוגבר לפגיעות כרומוזומליות בעובר.
רופאים בתחום
ד"ר ואיל ח'ורי
ד"ר ואיל ח'ורי כירורגיה
5
( 7 חוות דעת )
"בשמחה! הנה ניסוח קצר ומכובד: תודה רבה לדוקטור ואייל ח'ורי, על ההסבר הסבלני, היחס המכבד והמקצועיות. היה לי חשוב להבין – ואתה הסברת בצורה ברורה ומרגיעה ביותר מעריכה מאוד! 🙏"
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
5
( 12 חוות דעת )
"אני מטופלת על ידי ד"ר אידסס למעלה מ-30 שנה. רופא מעולה, סבלני, רגיש. ממליצה עליו בחום ומקווה שימשיך להיות הרופא שלי לעוד שנים רבות."
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
5
( 15 חוות דעת )
"פרופ״ מרים דוידוביץ רופאה אנושית מקצועית ומדהימה , למרות שהבת שלי לא פציינטית שלה , פרופ״ דוידוביץ בכל שעה נותנת ייעוץ ומענה אנושית מאין כמותה !!! מקצועית ביותר עו״ד ורד מועלם"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו