ארטרוסקופיה פירושה הכנסת מצלמה קטנה לתוך המפרק כדי לבדוק את מצב הסחוסים והרצועות של המפרק. זה נעשה דרך חתכים קטנים מאד ללא פתיחה של המפרק עצמו. במידה ומוצאים קרע של רצועה - לפעמים יש צורך להמשיך בניתוח פתוח - כלומר לפתוח את העור והמפרק ולתקן את הרצועה. לפעמים יש צורך בקיבוע של המפרק שיכול להתבצע ע"י ברגים. אני מציעה לשאול את השאלות הנ"ל את הרופא המנתח כדי שיוכל לענות על כך בצורה יותר מדוייקת לגבי מצבך ולא באופן כללי.
שלום רב מזה מספר שבועות יש לי כאבים באצבעות הידיים, בעיקר ביד שמאל, מתבטא בקושי להקליד בנייד, מרגישה כזרם בעת ההקשה,הכאב חזק יותר ב"אצבע" ובאמה. יש לי כאבי צוואר, האם הבעיה נובעת מעמוד השדרה?
הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות: דלקת בגידים, תסמונת התעלה הקרפאלית (לחץ על עצב מדיאנוס) או בעיה בצוואר. על מנת לאבחן את הבעה יש צורך בבדיקה של רופא, בדיקת US ובדיקת EMG.
הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות: דלקת בגידים, תסמונת התעלה הקרפאלית (לחץ על עצב מדיאנוס) או בעיה בצוואר. על מנת לאבחן את הבעה יש צורך בבדיקה של רופא, בדיקת US ובדיקת EMG.
1.האם במקרה של שחיקה במפרק CMC1 בדרגה ETON 4 ללא מחלת דלקת פרקים שגרונית יווצר Z DEFOTMITY.? 2. איך בודקים 10 KAPANDJI? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הבהרה בנושא שחיקת CMC1
מאיר06/04/2025 | 10:36
ראשית אני מודה לך על התייחסותך ותשובתך. נראה לי שלא הייתי מובן בשאלתי. אני לא סובל מדלקת מפרקים שגרונית. אך סובל משחיקה של CMC1. האם כחלק ממחלת השחיקה ב CMC1 ( מבלי שיש לי דלקת מפרקים שגרונית) , עלולה להופיעה בשלב מאוחר יותר תופעה של Z DEFOTMITY?
1. דפורמציה בצורת Z מלווה לעיתים קרובות שחיקה בדרגה גבוהה של מפרק CMC1, אולם אינה הכרחית לקביעת דרגת השחיקה. 2.מבחן קפנג'י הינו מבחן של טווחי תנועה של מפרק CMC1, כאשר דרגה 10 של המבחן פירושה טווח תנועה מלא לכוון אופוזיציה, כאשר קצה האגודל מגיע למפרק MP של בסיס אצבע 5.
הבדיקה הינה בדיקה של טווח תנועה אקטיבי של האגודל - הרופא מבקש מהנבדק להגיע עם קצה האגודל לקצוות של כל אצבע ואצבע , לאמצע הגליל האמצעי והמקורב של אצבע 2, למפרק לכל אחד ממפרקי אצבע 5 ולראש המסרק 5
שלום, אני בת 56, לפני ארבעה וחצי חודשים שברתי את עצם הרדיוס הדיסלטלי, הייתי מקובעת בגבס למשך שישה שבועות. כבר כמה חודשים שיש לי מוגבלות קשה בתנועה, נפיחות שיורדת אט אט אך המוגבלות נשארה שהיתה. ועיוות קל של כף היד וכאבים. עושה פיזיותרפיה. ובהמלצת רופא משתדלת לעשות כל פעילות על אף הכאבים. עברתי בדיקת mri, להלן הממצאים; מודגם קו שבר אלכסוני של עצם רדיוס דיסטלית, ללא תזוזה של הפרגמנטים וללא מעורבות של משטח פרקי במפרק רדיו-קרפלי. יש בצקת והאדרה לשדית בהיקף מיטת השבר. לא מודגמים שברים בשאר העצמות. מודגם קרע של TFC באזור אחיזתה אל פוביה של עצם אולנה. מודגם קרע הוריזונטלי בדיסק של TFC, הקרע מגיע קרוב מאוד אל האחיזה הרדיאלית של ה-TFC.מודגמים עיבוי ואותות חריגים בין הסיבים של רצועות רדיו אולנריות דורסלית כביטוי למתיחה. מודגם נוזל יתר בכמות מתונה סביב העצמות הקרפליות עם האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, ממצא חשוד לסינוביטיס. יש נוזל יתר תוך מפרקי בכמות מתונה במפרק DRUJ עם האדרה לאחר הזרקת גדוליניום כביטוי לסינוביטיס מפרקית. מודגמים אותות חריגים באספקט ממברנוטי של רצועה סקפו-לונטית, ממצא המתאים לקרע חלקי. אין לראות הרחבה של מרווח סקפו-לונטי. רצועה לונו טריקווטרית מודגמת שמורה. הגידים המיישרים והמכופפים הודגמו שמורים. מבנה התעלה הקרפלית והאולנרית הודגמו שמורים. סיכום: .1 שבר חוץ מפרקי של עצם רדיוס דיסטלית. .2 קרעים של TFC. .3 חשד לסינוביטיס מפרקית סביב העצמות הקרפליות ובמפרק .DR האם הטיפול המומלץ הוא המשך פיזיותרפיה או שיש צורך בהתערבות ניתוחית? תודה רבה בברכה
לפי הממצאים של הבדיקה והסיפור - השבר ברדיוס היה חוץ מפרקי. בנוסף לשבר יש כנראה קרע של רצועה שמחברת את עצם הרדיוס ועצם האולנה ותהליך דלקתי בתוך שורש כף היד שעלול לגרום לכאבים בפרט בניסיון לתנועה סיבובית של שורש כף היד, ולהגבלה בטווחים. הטיפול במיקרים אילו יכול להיות שמרני - תרופות שמורידות את התגובה הדלקתית ופיסיוטרפיה או ניתוחי - כולל ארטרוסקופיה של שורש כף היד. מה בדיוק יש לעשות במיקרה שלך לא ניתן לקבוע ללא בדיקתך ע"י הרופא.