הופניתי לצילום רנטגן בעקבות נפיחות באזור עצם הבריח בצד ימין. בפיענוח כתוב: אסימטריה בקצה הפרוקסימלי של קלויקולה ימנית מימצאים: ימין אלכסוני . קצה מדיאלי של קלווקיולה ימנית נראה מעט מורחב , מבנה גרמי וגובל שמורים. רופא המשפחה הפנה אותי להמשך בירור... מה זה יכול להיות?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נפיחות בעצם הבריח
טל29/07/2025 | 10:04
מזה שבועיים הופיעה נפיחות בעצם הבריח . ללא אודם או כאב משמעותי ללא חבלה. תוצאות רנטגן : ללא ממצא מבנה עצם שמור, באולטרסאונד נכתב: כי נצפו שינויים גרמיים מסיביים בעצם עם דלקות ברקמות רכות מסביב . לא נצפה גוש. האם יש צורך בהשלמה של MRI
שלום מירב ותודה על פנייתך ! אבקש שבעלך יבדק, בהקדם האפשרי, על ידי מומחה אורתופד אונקולוגי. בריאות שלמה !
הוסף תגובה
נגעים ליטיים ושבר עצם הבריח
מירב14/12/2024 | 13:44
בצילום רנטגן אצל בעלי נתגלה שבר בכתף וגידול באיזור הכתף..מודגמים גם נגעים ליטיים אקספנסיליים שמרחיבים את עצמות ההומרוס..יש גם מעורבות של התירואיד..נעשה סיטי כל הגוף וזה בסדר חוץ מהנגעים ..יש שבר טרי פתולוגי והנגעים האלו אני פוחדת וכבר שבוע בלי שינה אנא עזור לי מה זה תודה לך ד"ר תבורך🙏😔
תודה על העדכון. במידה ואין סיפור של חבלה. יתכן והתהליך שחיקתי. לעתים יש דלקת כרונית באזור המפרק SCJ - המפרק בין עצם בית החזה (סטרנום) ועם הבריח (קלוויקולה). לא בדקתי אותך, כך שכל רישומי הנם בערבון מוגבל. אינני יכול לראות את אזור הנפיחות והכאב ולכן דיוק באבחנה אינו אפשרי. מומלץ לראות מומחה כתף (עדיף מאורתופד כללי). במידה ותחפצי בעזרה מהירה. אשמח לספקה. הפנייה לעזרה זו היא בדרכים המקובלות מחוץ לפורום. אאחל לך בריאות.
הוסף תגובה
פרטים נוספים...
מודאגת11/03/2020 | 12:17
הנפיחות קיימת מס' חודשים וגדלה לאחרונה...נוספה גם אי נוחות במקום. אני בת 55 ללא בעיות באזור הכתף, עוסקת בהוראה. מטופלת בתת פעילות בלוטת התריס כשנה (יוטירוקס).יש מצב שזה קשור אולי לבלוטות שנמצאות באזור? בלוטת התריס ? למרות שרופא המשפחה מישש וטען שמדובר בנפיחות גרמית....התור שלי לאורטופד רק בעוד מס' שבועות...משהו נוסף שניתן לעשות בינתיים ?
שלום רב ותודה על פנייתך ! מצבך, שתואר בקצרה, מצריך המשך בירור והנחייה של מומחה כתף. המלצתי לראות מומחה כתף. יש לשאול שאלות רבות על הרקע הרפואי שלך ועל כמה זמן זה קיים הממצא, ומה הטיפול שבוצע עד כה? מה גילך, עיסוקך ? האם יש גורמי סיכון לתופעה ועוד ועוד... כמו כן, חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית של עצם הבריח והכתף. בהתאם לתשובות לשאלות במפגש הרפואי , ניתן להתקדם לאבחנה ולדרכי הפתרון. אשמח לעזור, מחוץ לפורום כמובן. בריאות שלמה !
שלום רב ד"ר עברתי תאונת דרכים חזיתית לפני שנה וחצי, מאז מוגבל בתנועה בכתף, לא יכול להרים את היד מעל זווית של 90 מעלות, ואם כן אז ממש בקושי ועם כאבים. בוצע אולטרה סאונד שלא מצא כלום, נשלחתי לmri ארטרו וזה הפענוח: מפרק ה- A/C מודגם תקין. הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם נזק SLAP דרגה 2. הלברום התחתון תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים או בצקות, ללא עדות לנזק היל-זקס. סיכום: נזק SLAP דרגה 2 כמתואר. אשמח אם תוכל לשפוך אור על מצבי, מה הטיפול, וכו,.. תודה מראש
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
זריקת ארתרו לכתף לטובת mri
עומר23/05/2025 | 13:22
האם אחרי ניתוח בייספס טנדוזיס שהיה לי קרע מלא בגיד...שתפרו לי את הראש הארוך של הבייספס מחדש , יש סיכון בבדיקת ארתרו...הזריקו לי שלוש פעמים כי בבדיקה הראשונה לא ראו כלום. כל זריקה הרגשתי דקירות חזקות באזור הגיד בחיבור לכתף , וכאבים חזקים במהלך הזריקה. האם ישנו סיכון שהמחט לפגע בגיד ותעשה נזק אם החדירה בוצעה על ידי מישוש ולא אולטרסאונד.
שלום בשנית משה. ישנן דרגות שונות של נגע על שלם SLAP. תוארו כ 10 סוגים שונים בספרות הרפואית ודרגה 1-2 נחשבות לקלות יותר מבין הסוגים. לרוב, ככל שעולים בדרגת ה SLAP, כך עולה גם חומרתה (למרות שיש יוצאים מן הכלל). ולכן, כשאר יש SLAP 4 לדוגמה, הוא חמור יותר מSLAP דרגה 1 או 2, שהם גם השכיחים ביותר. ברפואה אין 100 אחוז, אך ככלל, לרוב, אם כל הנזק בכתף היה "רק" SLAP 2, הסבירות נמוכה לתנועה מוגבלת כל כך בכתף. פעמים רבות, כפי שציינתי קודם, ישנן פתולוגיות נלוות בכתף. לדוגמה קפסוליטיס. לאור זאת, הצעתי להיבדק על ידי מומחה כתף. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה ואישית, כמובן ואשמח. אתה מוזמן ליצור קשר "מחוץ לפורום". בברכה והחלמה מהירה !
הוסף תגובה
המשך
משה27/10/2019 | 15:32
שלום ד״ר ראשית תודה על תגובתך. רציתי לשאול למה אתה טוען שיש פער בין התלונות לבין ממצאי ה mri, אני חלילה לא בא ממקום של זלזול, פשוט קראתי המון על נזק בslap ובכל המאמרים כתוב כי זה יכול לגרום למגבלה בטווח התנועה, בנוסף אשמח אם תוכל לפרט לי אילו בדיקות או מבחנים נוספים רופא צריך לבדוק ומה הם יכולים להעיד. תודה מראש.
שלום רב משה, ותודה על פנייתך! עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש פער בין הממצאים ב MRI ארתרו ובין תלונותיך. יתכן ומדובר ב"כתף קפואה" לאחר החבלה. לרוב SLAP דרגה 2 לא גורם לקשיון בכתף כפי שתיארת. כתף קפואה מודגמת יותר בבדיקה הגופנית מאשר בבדיקות כמו צילום רנטגן וUS ואפילו MRI... לאור זאת, אני ממליץ לך לעבור בדיקה גופנית יסודית אצל מומחה כתף ולהתקדם משם. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !
שלום רב אשמח להבין מה אומר התוצאה אני בן 30 אם כאבים בכתף כבר כמה חודשים להלן התוצאות . ולטראסאונד כתף דו-צדדי >>> פענוח רדיולוג: כתף ימין: הודגם מעט נוזל מסביב לגיד הבייספס. לא הודגם נוזל בתוך בורסה תת דלתואיד. לא הודגם קרע או נוזל פתולוגי ב- RC. לא הודגמה צביטה באבדוקציה. כתף שמאל: לא הודגם נוזל מסביב לגיד הבייספס. הודגם מעט נוזל בתוך בורסה תת דלתואיד. לא הודגם קרע או נוזל פתולוגי ב- RC. לא הודגמה צביטה באבדוקציה. תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כתפיים
אנונימית24/04/2025 | 01:50
עשיתי בדיקת אולטרסאונד והתוצאה כל הגידים נראים היפואקואי ולא ניתן לזות קרע. רואים הסתיידות בגידי RC דו צדדי נצפה נוזל בכמות בינונית בתעלת הגידים דו צדדי ACJ שינויים היווניים דו צדדי החמרה מבנה גרמי שינוייםניוניים דו צדדי
שלום רב קובי ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב. ניתן לקרוא מהמידע שסיפקת, שינו נזק משמעותי בכתף. ישנם לפחות שני גידים קרועים באופן מלא והקרעים מסיבים. מצב כזה, ראוי להתייחסות מעמיקה. אשמח לעזור לך באופן מידי ולא רק בעוד "כמה שבועות". אני זמין מחוץ לפורום ואתה מוזמן לפנות אלי. ללא בדיקתי הישירה, ומעבר על בדיקות הדימות שכבר בוצעו..., אין לי היכולת לספק לך מידע מדויק. ישנם דרכי טיפול שונות, חלק "פולשניות" וחלקן "שמרניות". יש לעבור על הרקע הרפואי שלך ולבדוק מה בוצע עד כה, בשנים האחרונות. מבחינת הטיפול לכתף הפגועה. בריאות שלמה קובי !
הוסף תגובה
כאבים בכתף (שמאל)
קובי14/01/2022 | 17:14
קראתי את התשובה המעניינת של דר סלע, ולמדתי מהי בורסה. אצלי יש כתף שנפגעה בתאונת דרכים לפני כ 4 שנים (נעצרתי בסוף פקק בירידה מי-ם לשער הגיא, והבחנתי שהרכב שמתקדם לעברי מאחור אינו מאט. אחזתי היטב בהגה, הצמדתי ראשי למסעד הכסא והמתנתי למכה. שהגיעה, ונוצרו 3 רכבי טוטל לוס. מחגורת הבטיחות נקרעו לי 2 גידים קרע מלא ואחר אחר קרע חלקי) אני כבר כמה שנים אחרי גמלאות, והכתף כואבת מעט אך באופן סביל. (ואף שוחה יום יום) לפני שבוע ביצעתי תנועה פתאומית חזקה שגרמה לי לפריצת כאבים עזה כמו ביום התאונה. ברמה שמתקשה להכניס את היד לשרוול החולצה. בצילום אולטראסאונד שנעשה אתמול נמצא ששני גידים קרע מסיבי- ספרספינטוס וסאבסקפולריס. וכן שכלל אין לראות נוזל בתוך סאבדלטואיד ובסאבאקרומיאל בורסה. כמו כן acj:שינויים ניווניים. כל השאר עובי ומרקם תקינים. אם אני מבין את ההסבר של דרסלע, על הבורסה, האם הכאבים מקורם בדלקת שנובעת מחוסר נוזלים? וכיצד ניתן לטפל? אני בהמתנה לתור מומחה כתף רק בעוד כמה שבועות. תודה
שלום רב יוסי. אשמח לעזור. אתה יכול לפנות אלי באופן ישיר, ולא דרך הפורום, בדרכים המצוינות באתר. בברכה ובריאות שלמה !
הוסף תגובה
תשובות בדיקת אולטרסאונד כתף
יוסי20/03/2018 | 15:17
תודה על תשובתך רציתי לדעת האם יש אפשרות שתראה את הבדיקה, כי עד שאני יראה אורטפד יקח עוד חודשים . אולטרסאונד עשית בטרם כך שהרופא יכול לבדוק את זה האם יש דרך שאני יכול להעביר לך את מספר התיק וכו' תודה שוב
שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! הצגת בפני תשובת פענוח בדיקת אולטרסאונד. אתייחס רק למה שרשום. לא ראיתי את הבדיקה בעיני ויתכן שאם הייתי רואה אותה , הייתי חושב אחרת. לא בדקתי את הכתף ולכן אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. אתייחס רק לפענוח שבוצע על ידי הרדיולוג. בדיקת הסונר, מדגימה רקמות רכות באיכות טובה. היא בדיקה טובה להדגים אזורים נוזליים גם כן. הגידים תוארו כתקינים וללא קרעים. בכתף ימין הודגם מעט נוזל סביב גיד הארוך של הבייספס הנמצא בקדמת הכתף. לעתים נובע מדלקות מקומיות שם או קרע בגיד. אתה צריך לשאול את עצמך, האם כואב לך בקדמת כתף ימין. לעתים יתכן נוזל בכמות מעט גבוהה באופן פזיולוגי ויתכן וזה כלל לא ממצא פתולוגי. בכתף שמאל נמצא מעט נוזל בבורסה התת דלטואיד. "בורסה" זהו כיס נוזל וריקמה רכה. ישנן בורסות במפרקים שונים בגופנו ובסמוך לגידים. הן פזיולוגיות . במקרה שיש דלקת וריבוי נוזל ועיבוי דפנות הבורסה. היא כואבת והופכת למצב פתולוגי. מעט נוזל, כפי שמתואר, יכול להיות במצב נורמלי או לציין התחלת דלקת קלה. שוב, אתה צריך לשאול עצמך איפה כואב לך בכתף שמאל ובאיזה תנועה. הייתי ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף ולעבור בדיקה גופנית יסודית של הכתפיים. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !
שלום דר׳ ירון, שמי ירין אני בן 26 חי באופן בריא מתאמן ואוהב ספורט. ביומיים האחרונים אני חש לעיטים כאב מוזר (לא באמת כואב כמו צביטה קטנה שאני מותח את יד ימין. הכאב הוא איפה שהוריד המרכזי (איפה שלוקחים דם) השכלתי והבנתי שקוראים למקום גומץ אשמח לעצה איך לטפל בזה האם זה עובר אחרי כמה ימים? להפסיק אימונים?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פציעה
אריאל אסף18/04/2025 | 22:59
היי מה זה היה בסוף? ואיך טיפלת? סובלת כבר שבוע מאותו כאב
שלום רב ירין, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה, אינני בטוח בשלב זה מה האבחנה הרפואית ולכן אני מוגבל בייעוץ. אשמח לבדוק אותך, ולאחר מכן אהיה בטוח יותר בהמלצה. ישנם גורמים שונים לכאב במקום אותו תיארת, ולא ניתן "לעקוף" בדיקה גופנית יסודית , בדרך לאבחנה. בהצלחה ובריאות שלמה !
לאחר תאונת נפילה שינויים ניווניים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל מוגבר בבורסה סובאקרומיאלית סובדלטואידית. ס"מ מישור קדמי אחורי, 0.4 ס"מ מישור צידי פנימי. SSP 0.3- קרע עובי מלא מרקם ונפח של השרירים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. קרע בבסיס הלברום האחורי תחתון. שבר ניתוק בחלקו הקדמי תחתון של הגלנואיד עם רקמת גירעון במיטת השבר. ללא תזוזה מהותית. שבר בבסיס הגבשושית הגדולה, ללא תזוזה עם רקמת גירעון בקו השבר. נוזל מפרקי בכמות מוגברת. לסיכום : קרע עובי מלא בגיד הסופרה-ספינטוס. שברים בגלנואיד ונזק לברלי כמפורט
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
U.s שבר בכתף שמל צילום c.t גבשושית גדולה
שמואל 01/04/2025 | 10:13
שלום ד״ר נפלתי בעבודה על כתף שמאל וזה יותר מחדש אני לא ישן מכאבים האם גבשושית גם ניקרה שבר כי בc.t אין שבר
תודה על העדכון אבנר. אכן, המידע הנוסף תורם לתיאור התמונה הכללית של מצבך. מאד חשוב לבצע בדיקה גופנית של הכתף. ומאד חשוב לראות את הדינמיקה בתפקוד הכתף. כמה זמן חלף מאז התאונה? האם זמן קצר או ארוך ? לנתון זה גם יש "משקל" בקבלת החלטה על ניתוח למוחל טיפול שמרני. חשוב בשלב הראשון להיות בטיפול שיקומי. האם התחלת פיזיותרפיה. יש לשקול ניתוח במידה ואין הטבה ברמת הכאב ורמת התפקוד של הכתף ובמידה ויש אי יציבות חמורה אם פוטנציאל פריקה נוסף. כמה זמן עבר מבדיקת ה MRI ? מה הומלץ על ידי מומחה הכתף שבדק אותך לגבי המשך השיקום ? בריאות שלמה !
הוסף תגובה
שבר כתף שמאל
אבנר17/03/2020 | 13:48
שלום אני בן 60 נפלתי לבור בעומק 1.80 מטר עם רגל שמאל בלמתי עם מרפק שמאל הכתף פרקה , הוחזרה למקומה ע"י כירורג שנכח במקום לאחר 3 ימים ,במנוחה פרקתי את הכתף שוב הופניתי למיון באסף הרופא ואובחן שבר , תוצאות הבדיקה ששלחתי הן בדיקת MRI. נבדקתי ע"י ד'רמשה פריטש , לבני פענוח הmri, אבחנתו היתה שאין צורך בניתוח, בפענוח נכתב קרע רוחבי מלא באחת הרצועות , רציתי לדעת מה משמעות הקרע הזה מחינת אפשות האיחוי? האם נדרש ניתוח? לא נגרמו לי חבלות משמעותיות נוספות מלבד הכתף . תודה אבנר
שלום רב אבנר, ותודה על פנייתך ! איך אפשר לעזור אבנר? מעבר להעתקת בדיקת דימות, לא צרפת מידע. בן כמה אתה? מה קרה בתאונה? מאיזה גובה ? מה המנגנון ? מה התרחש בדיוק ואיזה פציעות נלוות נגרמו ? איכן טופלת? בבית חולים בקופ"ח? מה הציעו לך לעשות ? מה עזר יותר ומה עזר פחות ? האם ראה אותך מומחה כתף ? איזה בדיקות עזר בוצעו ? צילום או US או CT או MRI וכו' וכו'... אנא השקע בפירוט כפי שאני משקיע בתגובה חזרה וננסה להתקדם משם... בריאות שלמה !