פורום טיפול שורש - עמוד 80
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
לאחר טיפול שורש
שרית 09/01/2012 | 23:12דר' שטיינבוק שלום, לאחר ביצוע טיפול השורש - מה הכוונה כשהרופא אומר שהתעלות סטריליות? האם זה אומר שהשורש יצא, המוך יצא? האם יש הרבה חומר שן שנאבד בטיפול כדי להגיע לתעלות? הרגישות = הכאב שמרגישים בשן ובסביבתה - כמה ימים אמור להימשך? ומתי יודעים שעברנו את הטיפול בהצלחה ואפשר לנשום לרווחה? בתודה על עזרתך.פתח בחלון חדש-
טיפול שורש
דר שטיינבוק נלי 15/01/2012 | 21:39לשרית שלום, במהלך טיפול השורש מוציאים את מוך השן מתעלות השורש. הערכת סיכויי שרידות של שן ללא כתר, יוכל לתת לך הרופא המטפל. -
טיפול שורש
שרית 15/01/2012 | 01:23דר' שטיינבוק שלום, האם בטיפול שורש נוהגים להוציא את השורש אן את המוך? כמו כן האם יש הרבה חומר שן שנאבד בטיפול כדי להגיע לתעלות? אני שואלת את השאלות האלה כדי לדעת מה סיכויי השן הזו לשרוד במידה ואבחר לא לעשות לה כתר. -
לאחר טיפול שורש
דר שטיינבוק נלי 10/01/2012 | 07:37הכוונה שהתעלות נקיות ואין בהן אוכלוסיית חיידקים. סביר שהשן תכאב כמה ימים לאחר הטיפול. אפשר לעשות ביקורת אצל הרופא לאחר 6 חודשים שכוללת צילום, כדי לוודא שהכל בסדר. -
לאחר טיפול שורש
שרית 09/01/2012 | 23:14הכוונה לטיפול שורש בשן הבינה. תודה.
-
-
חרירים בצידי השן
אלה ס. 27/12/2011 | 08:03שלום ד"ר שטיינבוק, לפני כחצי שנה הייתי אצל שיננית. היא אמרה שהשיניים שלי מצוינות ובריאות אך יש לי מן חרירים קטנים כאלה בצידי השיניים הטוחנות (לכיוון הלחי). שמתי לב לזה מזמן אבל מכיוון שזה מאוד באחורה הפה, לא הפריע לי. השיננית אמרה לי שזה בד"כ גנטי ושיתחילו להופיע לי עוד וכדאי לצחצח במשחת שיניים מיוחדת שתעצור את זה. פתאום גיליתי שבאמת הופיע לי עוד חריר בעוד שן (יש לי כבר ב-4 שיניים, אולי יעזור לציין שבדיוק במרכז כל אחת). אני לא רוצה שזה יגיע לקדמת הפה. מה כדאי לעשות?פתח בחלון חדש-
חרירים
דר' שטיינבוק 27/12/2011 | 23:56לאלה שלום. בלי בדיקה לא אוכל לדעת בוודאות ,על מה מדובר. אני יכולה לשאר שבמונח "חרירים"- התכוונת לדה-קלסיפיקציות בחומר השן. אם זאת אכן האבחנה-בטיפול עליך לחזק את חומר השן- ומשחה/ תכשיר עם ריכוז פלואור גבוה, הם הטיפול המתאים. במקביל עליך לבדוק את הרגליך: אם את שותה משקאות כגון קולה, צורכת הרבה לימון וכיוב' -מזונות חומציים. אם כן עליך להפסיק זאת. תשובה מעמיקה יותר, תוכלי לקבל מרופא שיניים לאחר בדיקה קלינית אצלו במרפאה.
-
-
פתיחת תעלות בטיפול שורש
יוסי 25/12/2011 | 10:16שלום לאחר טיפול שורש בשן אחורית אחת לפני הסוף בלסת תחתונה ימין נעשה CT לשם בירור עקירת שן בינה כלואה . מהצילום CT עולה כי הרופא פתח תעלה אחת בלבד מתוך 3 ( 2 תעלות סתומות ) האם נכון לפרק את הטיפול שורש + הכתר שכבר נעשה על מנת לפתוח את התעלות ? מה חשיבות בבקשה של התעלות להיות פתוחות ? בברכה יסיפתח בחלון חדש-
פתיחת תעלות
דר שטיינבוק נלי 25/12/2011 | 22:25ליוסי שלום. הנכון ביותר הוא לטפל בכל התעלות של השן והשארת תעלות לא מטופלות הוא מצב הטומן בחובו סכנה עתידית ויתכן וכבר עכשיו יש בעיה (זיהום מתוך תעלות השורש שיעבור ללסת ויתפשט בה). עלך לגשת עם הצילום למומחה לטיפולי שורש שיבדוק אותך ויוכל להמליץ לך על הטיפול הנכון ביותר עבורך. קיימים מצבים מסויימים שיומלץ מעקב בלבד, אך זאת צריך לקבוע רופא מומחה לנושא, לאחר בדיקה מלאה.
-
-
שאלה
יניב 09/12/2011 | 11:42יש לי שיניים מאוד צהובות.. ושאלתי את הרופא שיניים שלי אם זה בגלל שלא צחצחתי שיניים וטיפלתי בהם.. והוא אמר: "ממש לא, זה גנטי. למי שיש שיניים צהובות זה רק גנטי". שאלתי אותו בנוסף, אם שיניים צהובות יכולות להיות בגלל שתייה של קולה וכאלה.. והוא שוב אמר: "שיניים צהובות זה רק גנטי, שום דבר אחר לא גורם לשיניים להיות צהובות". השאלה שלי- זה באמת נכון מה שהוא אומר? שיניים צהובות רק בגלל שזה גנטי? או שמי שלא מצחצח ומטפל בשיניים ושותה הרבה קולה זה גם יכול להפוך לו את השיניים לצהובות?פתח בחלון חדש-
שיניים צהובות
דר שטיינבוק נלי 11/12/2011 | 00:18ליניב שלום, צבע השיניים מורכב מהצבע הטבעי שנקבע ע"י תורשה וגיל (השיניים מקבלות גוון צהוב יותר עם השנים). וכן ע"י צביעות חיצוניות שיכולות לבוא משאריות מזון, כתמים של קפאין/ תה/ קפה, תרופות שונות וכד'. כך ששניכם צודקים. כיון שהרופא בדק אותך, ניתן להניח שבמקרה שלך אכן מדובר בתורשה. תוכל לקבוע תור לשיננית לניקוי מקצועי ויסודי של השיניים שיסיר את כל הכתמים והאבנית, ואז תוכל לראות את הצבע הטבעי שלך ולהחליט אם הוא צהוב או לא. בהצלחה.
-
-
הלבנת שיינים בלייזר
זאבי 25/11/2011 | 09:19הי מה דעתך בנושא והאם יש מחקרים שמראים האם הטפול בטוחפתח בחלון חדש-
הלבנת שיניים בלייזר
דר שטיינבוק נלי 25/11/2011 | 18:49לזאבי שלום הלייזר הוא כלי שמשפעל את פעילות חומר ההלבנה. כך שההלבנה מושגת בזמן קצר יחסית ותופעות הלוואי- חמורות משמעותית לעומת שיטות אחרות. העיקרית שהבהן היא רגישות רבה לקור, עד כדי צורך ,לפעמים,בטיפולי שורש, בשיניים שהיו בריאות טרם ההלבנה בלייזר. כיון שהתוצאה הסופית מבחינת גוון הצבע זהה , הייתי ממליצה לבצע הלבנה בפרוצדורה בטוחה יותר, כגון כפות/סדים , גם אם זה דורש קצת יותר זמן.
-
-
עקירה או טיפול חוזר
א.ש. 07/11/2011 | 13:24יש לי מזה זמן רב כנראה (חודשים לפחות אם לא שנים רבות) תהליך דלקתי בשן טוחנת שכבר עברה הרבה, כולל טיפול שורש. באחרונה נוצרה דלקת (אבצס) ששוחררה בחירום על-ידי חור בסתימה ולאחר כשבוע של אנטיביוטיקה כמעט אין כאבים אבל צריך לטפל. הייתי אצל שני רופאים (זה שביצע פעולת החירום ואחד אתמול) ושניהם אמרו לי שהסיכוי להצלת השן מאוד נמוך ושמבחינתם היא לעקירה (ואחר-כך גשר או השתלה). זאת, כיוון שקיים אבצס סביב שלושת שורשי השן ואין מבחינתם דרך לרפאו בלי להוציא את השן. האם אכן, כך ואין מה לעשות, או שניתן לבצע חידוש לטיפול השורש ולרפא האבצס? מה המלצתך? אוכל לשלוח סריקות של הצילומים או להגיע לחיפה לבדיקה.פתח בחלון חדש-
עקירה או טיפול חוזר
דר שטיינבוק נלי 20/11/2011 | 23:48שלום וברכה ברמת העיקרון בהחלט ניתן לרפא "אבצס" בשורש (סב חוד השן) בעזרת טיפול שורש חוזר. זאת מטרתו העיקרית של טיפול השורש החוזר ואחוזי ההצלחה שלה הם בסביבות ה- 84%. ראוי שהטיפול יבוצע ע"י מומחה לטיפולי שורש ,כך שיש לו גם את הידע וגם את האמצעים, כולל מיקרוסקופ טיפולי, להצליח במקום בו לא צלח הטיפול אצל רופא השיניים הכללי. תוכל לתאם תור לבדיקה במרפאתי או במרפאת כל מומחה לטיפולי שורש באיזור מגוריך. אל תמהר לעקור . בהצלחה
-
-
רופא בעל ניסיון בכתרי חרסינה inlays/onlays וכתרי חרסינה
מודאגת 19/11/2011 | 16:49נלי שלום רב! את יכולה בבקשה לעזור לי בעיצה? לאימי הייתה סתימת קומפוזיט גדולה בשן.חלק מהשן נשברה והסתימה נפלה.קראתי שבמקרה כזה כשמהשן נשארו דפנות דקות עושים או סתימת חרסינה onlay/inlay או כתר.הרופא שלנו אמר שהוא יכול לשים כמו מוט מתכתי בפנים ואז לעשות סתימת קומפוזיט על זה. הבעיה היא שלאימי אסור לשים בשיניים שום חומר מתכתי,כי היא עברה 2 שטפי דם במוח ומדי כמה שנים היא צריכה לעשות בדיקות סיטי וצנטור והרופאים הזהירו אותנו שזה מאוד פוגע בפיענוח הצילומים.וגם אמרו לנו שהשתל לא יקלט לה ,כי היא מקבלת הרבה תרופות.לכן מאוד חשוב לה לשמור על השן הזאת. הרופא שיניים שלנו לא עושה סתימות כאלה מחרסינה.וכל רופאי השיניים שהמליצו לי עליהם המכרים שלי אין להם הרבה ניסיון עם סתימות חרסינה,הם לא ידעו להגיד לי כמה זה יעלה.והמכרים שלי לא עשו סתימות חרסינה אצל אף אחד ולרובם עדיין אין כתרים.ואני חוששת להפקיד את אימי בידי מישהו גם אם הוא רופא טוב ,אבל אין לו בכלל ניסיון עם סוג טיפול כזה או שמעט מאוד ניסיון. האם את יכולה בבקשה לתת לי שם של רופא טוב מאיזור חיפה שאת מכירה באופן אישי או שמעת מהמכרים שלך שעברו טיפולים אצלו -סתימות חרסינה גדולות או כתרים והם מרוצים.אני צריכה באיזור חיפה בגלל שעם מצבה הבריאותי עדיף שהרופא יהיה תמיד קרוב ונגיש. אני יודעת שבפורום אתם לא ממליצים בד''כ,אבל באמת ששאלתי את כל המכרים שלנו ואף אחד לא יכל לעזור לי,הם יודעים על זה עוד פחות ממני.ומה שאני ראיתי מודעות באינטרנט על רופאים שעושים סתימות חרסינה,אני חוששת גם,כי אני לא שמעתי עליהם כלום מאנשים חיים ואין לי המלצות עליהם.התארים ותמונות באינטרנט,זה לא כמו חוות דעת של מטופליו.בהסתדרות רופאי שיניים גם אין שם קריטריון חיפוש כזה.וגם ככה זה דומה ללפנות לרופא ממודעה.המייל שלי: snejna9_koroleva@walla.com נלי בבקשה אם את יכולה לעזור לי?זה מאוד חשוב לנו,אימי אישה צעירה עדיין בת 50 ואסור לה בשום אופן להגיע למצב של שתל. מה ההבדל בין inlay ל onlay והאם זה יחזיק מעמד הרבה שנים אם מהשן נשארו דפנות דקות?פשוט קראתי ששמים כתר רק כשכל האופציות האחרות כבר מוצו. תודה רבה לך!!! ובכבוד רב!!!פתח בחלון חדש-
inlay/onlay
דר שטיינבוק נלי 20/11/2011 | 23:38שלום וברכה פרוצדורה זאת אכן אינה בתחום הכשרתו של רופא השיניים הכללי ברוב מוסדות הלימוד לרפואת שיניים. כל מומחה לשיקום הפה אמור להיות בקיא ומיומן בביצוע inlay/ onlay וגם ידע להמליץ לך על הטיפול המיטבי לאימך. המלצתי בחרי לך מומחה ותיק באיזור חיפה וכאלה יש רבים וטובים, ולמיטב ידיעתי אף לא אחד מהם מפרסם מודעות פרסומת ,כך שעשית בחוכמה שלא התפתית לפרסומות. באתר ההסתדרות לרפואת שיניים יש רשימת מומחים לשיקום הפה (כלומר רופאים שלמדו עוד כ-4 שנים וקבלו תעודת מומחה ממשרד הבריאות).
-
-
ריקבון שיניים אחרי השחזה
רחל 17/10/2011 | 09:56לפני שבוע עברתי טיפול שיניים- השחזה של שני הקידמיות העליונות כהכנה לציפוי חרסינה. אני בנתיים עם מבנה זמני. אתמול הוא נפל וראיתי ששני השיניים דקות מאוד ומתחיל ריקבון (יש מין צבע אפור עליהם בנקודה מסויימת) ויש ריח ממש רע. בנוסף השיניים ממש רגישות לקור. אני מחכה לציפוי שיחזור מהמעבדה ואז ירכיבו לי אותו במרפאה. אני רוצה לדעת אם זה נורמלי? איך ממשיכים?פתח בחלון חדש-
ריקבון אחרי השחזה
דר שטיינבוק 17/10/2011 | 21:33 -
ריקבון שיניים
17/10/2011 | 21:28לרחל שלום על פניו נראה שאת מתארת מצב של עששת שקיימת על השיניים המושחזות. אם זה המקרה, וזאת יאמר לך הרופא לאחר שיבדוק ביסודיות את השיניים, יש קודם כל לסלק את העששת. בהמשך יתכן ותזדקקי לטיפולי שורש ורק בסוף על השיניים המטופלות יורכבו שחזורי החרסינה.
-
-
איטום חריצים וחרירים
חג שמח. 17/10/2011 | 17:26שלום. 1)באילו סוגי חומרים משתמשים למילוי החריצים? 2) ) האם יש חומר למילוי חריצים שהוא ללא פלואוריד,ללא חומר פלסטי,שקוף,נשחק לא בקלות,לא בא בתגובה עם מים,ללא צורך לשים תמיסה חומצית על האימייל לפני האיטום?איך נקרא חומר כזה? 3) האם החומרים האלה לאיטום יש בהם חומרים פלסטיים?אני שואלת,כי קראתי מחקר שבליעת חומרים פלסטיים ע''י האם (והרי החומר לאיטום נשחק לאט לאט ונבלע עם האוכל) יכול לפגוע בעובר זכר בעת ההיריון.זה פוגע ביכולתו לייצר טסטוסטרון ויכול לגרום לעובר לנטיה חד מינית או הופעה חיצונית פחות גברית. 4)מה רמת הפלואור במים בישראל?פתח בחלון חדש-
איטום חריצים
דר שטיינבוק 17/10/2011 | 21:32שלום וחג שמח גם לך איטום החריצים הינו חומר הדומה לחומר ממנו עשויות הסתימות הלבנות בפה (רק בהרכב נוזלי יותר)ואינו מזיק לאם או לעובר. אין זה פלסטיק אלא composite. חומר הצריבה חיוני לחספוס פני השן כדי לאפשר הצמדות של האיטום, כמו גם של הסתימה הלבנה ,והוא נשטף לחלוטין ע"י רופא השיניים במהלך הטיפול. לגבי ריכוז הפלאוריד עליך לפנות לעירייה/ מועצה מקומית במקום מגוריך, כיון שאינו אחיד בכל הארץ אלא משתנה ממקום למקום.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים