פורום השתלות שיניים ביום אחד
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. התמחות בטכנולוגיות דנטליות מתקדמות: תכנון ממוחשב והדמיות בתלת-ממד, סריקה דיגיטלית, השתלות מונחות מחשב ופרוצדורות זעיר-פולשניות להרמת סינוס 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
סטרואידים - dexamethasone יצחק 25/08/2017 | 10:58שלום רב. האם חייבים לקחת סטרואידים לפני השתלת שתלים. רופא המשפחה שלי אומר שלא צריך. רופא שיניים אומר שכן צריך. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימוש בסטרואידים בהשתלות שיניים ד"ר ניצן שלזינגר 05/09/2017 | 22:31יצחק שלום, אין חובה לקחת סטרואידים במהלך השתלת השיניים או לאחריה. אולם הסטרואידים יכולים להקל על תופעות הלואי כך שתהיה פחות נפיחות ואז יהיה פחות מתחת לע התפרים והריפוי יהיה טוב יותר ומהיר יותר לכן רצוי לקחת באותם המקרים בהם יש צפי לנפיחות- כגון במצבים של הרמת סינוס או בנית עצם או עקירה מורכבת. בהצלחה :-)הוסף תגובה
מינון סטרואידיםויוי 16/04/2026 | 20:23שלום! היום ביצעתי ניתוח הרמת סינוס הרופא אמא לקחת 5 כדורים סמוך לניתוח ולקחתי ב14:30. בערב אני אמורה לקחת עוד 5. מחר 4, מחרתיים 3, יום אחרי 2 ואז 1. סכ"ה 20 כדורים. האם 10 ביום הראשון זה לא יותר מדי?הוסף תגובה
השתלת שיניים (לת) אתי 27/10/2025 | 07:52עשו לי 5 שתלים בלסת תחתונה . אני עם פליפר שנאחז בשן אחת אחורית בצד ימין ושתיי שיניים בצד שמאל. לא מצליחה להתרגל לגשר ממש כואב , לא ניתן לאכול איתו. קשה להוריד אותו . השפה התחתונה מתנפחת וכואבת . מה אני עושה והאם יש פיתרון טוב יותר , וחדיש יותר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
השתלות שיניים ביום אחד מיכל 08/09/2025 | 11:50שלום ד"ר, היתרונות של השתלות ביום אחד מאוד ברורים. אני חוששת מקושי לחזרה לשגרה. אולי תוכל לספר מעט על החזרה לשגרה אחרי הליך מורכב כזה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר ניצן שלזינגר 08/09/2025 | 12:35שלום מיכל, אכן יתרונות רבים לביצוע הכל ביום אחד, אחד מן היתרונות הבולטים הינו העובדה שאת הכירורגיה מרכזים ליום אחד, דבר אשר מצמצם את סך הזמן שלוקח לחזור לשיגרה. בכל מקרה צריך להגדיר מה הכוונה שלך בחזרה לשיגרה - האם כמה זמן תהיה נפיחות , כאבים ושטפי דם? הדבר בעיקר תלוי במצב ההתחלתי של השיניים שנועדו לעקירה , האם יש דלקות חריפות? כמה עצם יש ? האם צריך לבצע בנית עצם, הרמות סינוס? במילים אחרות אין תשובה אחת והדבר תלוי במצב ההתחלתי, בכל מקרה סך החזרה לשיגרה תהיה קצרה יותר כאשר הכל מבוצע באותו היום. בהצלחה :-)הוסף תגובה
עקירות ושתלים (לת) ליהי 22/02/2025 | 00:09היי אמורה לעקור 8 שינים תחתונות קדמיות ו 6 שתלים אני בחרדה נוראית מתופעות לוואי של הזריקה עדיף לחלק את הטיפול ל3 פעמיים כי ההרדמה לא שלא כל הפה? מפחדת ממינון חזק ותופעות לוואי קשות אני מאוד רזה. איך אני יכולה לדעת מה המינון שאני צריכה לכל ה 8 משתמשת רק בלידוקאין ללא אדרנלין איך אני יכולה להיות בטוחה שחלילה לא יהיה מינון יתר. ותודה ליהיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אול און 4 הסרת עצם בני 28/01/2024 | 08:44שלום הבנתי שבאול און 4 מבצעים הסרת עצם מהלסת , אם אול און 4 נכשל, האם תשאר מספיק עצם להחזקת תותבת רגילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסרת עצם ב הכל על 4 - ALL ON 4 ד"ר ניצן שלזינגר 13/03/2024 | 21:22בני שלום, בשיטת ALL ON 4 -6-8 - בהם משקמים לסת שלמה על 4 או 6 או 8 שתלים ועליהם גשר לעיתים יש צורך להוריד מן העצם. - המדובר בעיקר בלסת עליונה . באותם המקרים בהם כאשר המטופל מחייך - רואים את החניכיים שלו - יש להוריד את גובה העצם כך שבחיוך לא יראה המעבר בין הגשר לבין החניכיים, כי המעבר הזה לא נראה טוב בעיקר באותם מצבים בהם מוסיפים "חניכיים" מחרסינה לגשר על מנ שהשיניים לא תראנה גדולות . ההחלטה יותר מורכבת אבל זו התשובה הפשטנית. עלי לציין כי במידה ואין ברירה אלא להוריד גובה מן העצם - הדבר מבוצע בצורה המינימליסטית האפשרית , על מנת לשמור כמה שיותר על העצם. כל מקרה לגופו ומיידעים את המטופל מראש. האם תשאר עצם להחזקת תותבת רגילה ? - בד"כ מקבלים גשר זמני קבוע מיידית או יום למחרת לאחר ההשתלה כך שהשאלה לא רלוונטית לאחר הפעולה של ההשתלה אין צורך בתותבת רגילה - בכל מקרה סביר שתהיה מספיק עצם - אבל כאמור כל מקרה לגופו. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת שינים ביום אחד יפעת 20/01/2024 | 13:28בת 69. בסיטי קבעו שאני צריכה השתלות עצם בכל הפה ועקירת כל השיניים והרמת סינוס (מה זה)? מתכוננת לעבור בהרדמה כללית. = האם אפשרי באמת ביום אחד?! ) כך אמרו לי, מה מרגישים לאחר ההתעוררות מההרדמה? כמה זמן כאבים עד להתאוששות ומתי שמים שינים קבועות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלת שיניים ביום אחד ד"ר ניצן שלזינגר 27/01/2024 | 23:08יפעת שלום, על מנת לקבוע האם ניתן לבצע טיפול הכולל עקירת שיניים + התקנת שתלים + התקנת גשר באותו היום - יש לבצע בדיקה הכוללת - בדיקה קלינית וצילומי רנגטן + CT. לא אתייחס למקרה שלך ספציפית כי אין לי את הנתונים הנ"ל. בכל מקרה - במידה ומצב הבריאותי הכללי תקין ( או מאוזן תרופתית ) והעצם הקיימת בסה"כ טובה ( ניתן לדלג על אזור עם דלקת פעילה או חוסר של עצם) - ניתן לבצע עקירות של שיניים אבודות ובאותו המעמד לבצע שתלים +בנית עצם במידה וצריך ואפילו הרמת סינוס . ניתן לקבל את הגשר באותו היום או יום למחרת . - לא בהכרח יש צורך בהרדמה מלאה או טישטוש עמוק , ניתן להסתפק בהרדמה מקומית - הדבר תלוי במטופל ובמידת החרדה שלו. ניתן לתכנן את כל הטיפול מראש בצורה ממוחשבת - דבר המקצר את מהלך הטיפול וממקסם את מיקום השתלים -( התיכנון הוא על פי מיקום "השיניים" העתדיות ואז ניתן לתכנן את מיקום השתלים)-. לאחר ההתעוררות מן ההרדמה ( ומן הההרדמה המקומית גם כן )- יתכן ויהיו כאבים , נפיחות ו/או שטפי דם - אולם לא בהכרח - בד"כ המטופל מקבל מראש משככי כאבים אפקטיביים למניעה או הפחתת הכאב + סטרואידים למניעת נפיחות ובנוסף המטופל מקבל אנטיביוטיקה למניעת התפתחות זיהום-עם כל זאת לעיתים המטופל חש בכאב אשר עובר לאחר מספר ימים. כפי שציינתי - במידה והשתלים מאפשרים זאת ניתן למסור גשר זמני קבוע ( כלומר גשר עם שיניים זמניות אבל שאינו נשלף)ביום הטיפול או למחרת . יש להמנע מלעיסה מזון קשה עם השיניים הזמניות למשך כ 3-4 חודשים. לאחר כ 6-9 חודשים יבוצע גשר קבוע סופי בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתל בייקון טובה גרוניך 21/09/2023 | 20:58שתל בייקון שהחלק העליון שלו מעל העצם ב 1 מ"מ האם ניתן לעשות עליו שיקום או שחייבים להוציא ולשים חדש (4 מ"מ הם מתחת לעצם). פשוט מאז ההשתלה ועד עתה עברו שנתיים והעצם כנראה נספגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל בייקון ד"ר ניצן שלזינגר 12/11/2023 | 23:58טובה שלום, יש לבדוק את מצב השתל- יתכן וניתן עדיין לשקם עליו - בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר על שתל שנפל שירה 21/07/2023 | 22:30היי שאלה נפל לי הכתר המוברג על השתל, מקווה שלא רק ובינתיים מחכה לתור אצל הרופאה, דבר ראשון איך קורה במודבק ברור במוברג פחות. והאם זה סיפור לסדר וקצת כואב מציק , בגלל שאין כתר או יכול להיות משהוא הסתבך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתר מוברג על שתל ד"ר ניצן שלזינגר 17/08/2023 | 00:36כתר על שתל , יכול להיות מודבק עם דבק ( זמני בד״כ) או מוברג ישירות לשתל. מאחר והכתר משתתף בלעיסה הרי שהוא עומד בלחצים וזעזועים. במקרים מסויימים ההברגה יכולה להשתחרר ואז הכצר מתחיל לזוז. יש להגיע לרופא השיניים על מנת שיבריג שוב את הבורג - לעיתים מחליפים את הבורג. במקרים בהם הכתר משתחרר לעיתים תכופות , יש לבדוק את איזון של הכתר, בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת שיניים מאיה 04/07/2023 | 08:38שלום.לפני חצי שנה עברתי עקירה שן טוחנת 16, הוצאת ציסטה, והשתלת עצם PRP 30. כעת נאמר לי שעלי גם לבצע הרמת סינוס ו-PRP לפני השתל. במעדה ואני בוחרת שלא להמשיך עם הרמת הסינוס והשתל בשנה הקרובה..האם כל העבודה שנעשתה של השתלת העצם יכולה לרדת לטמיון? האם יש פרק זמן בין השתלת העצם לשתל שבו זה חייב להתבצע אחרת ההשתלה כבר לא רלוונטית? שאלה אחרת- שיני בינה כלואות שמתחילות לבקוע ונתקעות- האם חובה להוציא אותן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם יש משמעות לזמן שעובר בין השתלת עצם להשתלה? ד"ר ניצן שלזינגר 16/08/2023 | 23:40מאיה שלום, בעקרון ככל שהזמן עובר העצם נספגת בהתחלה בקצב גבוה - בין 3-6 חודשים ואחכ הקצב יורד. אבל במידה והושתלה עצם ממקור פרה למשל , היא כמעט ואינה נספגת. בכל מקרה רצוי מהרבה סיבות להשלים את השן החסרה למשל - שינויים ותזוזה של השיניים הסמוכות ו הנגדיות . גם כך יקח זמן עד השלמת השן החסרה כי לאחר הרמת סינוס יש להמתין תקופה ארוכה יחסית. לגבי שיני בינה כלואות שבוקעות והתרעות - כל מקרה לגופו אבל במידה והשיניים הגיעו לחלל הפה והן בזווית אל השן הסמוכה הרי שרצוי לעקור על מנת שלא יווצר נזק לשן הסמוכה. בהצלחה:-)הוסף תגובה
שתלי זיגומה אלכס 22/05/2023 | 15:56האם שתלי זיגומה מומלצים לחולת סכרת עם אבדן עצם רציני? ובכלל האם תמיד עדיפים שתלי זיגומה (אם מתעלמים מהמחיר היקר)? למה לעבור הרמות סינוס והשתלות עצם אם יש אפשרות לשתלים זיגומטיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתלים זיגומטיים - ד"ר ניצן שלזינגר 27/05/2023 | 17:39אלכס שלום, שתל זיגומטי - הינו שתל דנטלי אשר מתבסס על העצם הזיגומטית - ( עצם הלחי) ולכן שתלים אלו ארוכים יותר משתל דנטלי רגיל . אכן עבור שתלים זיגומטיים אין צורך בבנית עצם ( כמו הרמת סינוס ) אולם קיימת מורכבות בביצוע השתלים ופתיחה גדולה יותר של הרקמה לצורך התקנת השתלים - - יש לבחון כל מקרה לגופו. עלי לציין כי במידה ותגיע לאיזון סוכרתי , הרי שלא בהכרח יש עדיפות לשתל זיגומטי - כמו כן ישנם מקרים בהם יש צורך בבנית קטנה יחיסת של עצם או הרמת סינוס סגורה. \ בהצלחה :-)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
אבנית שן
-
גשר בשיניים

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסתפורוםיישור שיניים שקוף Invisalign
בפורום יישור שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר אסתי ליברמן, מצוות מרפאת שיניים האומה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום יישור שיניים שקוף Invisalignפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים

ד"ר אוהד שרון
ד"ר נבות גבעול
מרפאת שיניים האומה
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור