פורום עקמת - עמוד 21

עקמת של 24 מעלות בילדה בגיל 12.5
גל 07/09/2017 | 07:22לבת שלי בת ה12.5 התגלתה עקמת של 24 מעלות .הוחלט על טיפול שורט . אנחנו חצי שנה לאחר המחזור וגיל העצמות הוגדר 2.הרופא לא המליץ על מחכוך. האם שרוט הוכח כמסייע? ומה המלצתך. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עקמת בת 24 מעלות
אורתוטיסט שמואל להב 08/09/2017 | 11:30שלום גל, בדרך כלל בעקמת בגובה 24 מעלות מתחילים מייד עם מחוך! לא מחכים עוד חצי שנה לצילום הבא ולראות שהעקמת החמירה. שורט הוא לא טיפול שעוצר או מתחיל לתקן את העקמת- אין מחקר אחד שמוכיח שפיזיוטרפיה בשיטת שרוט עוצרת או מתקנת עקמת. לעומת זאת יש כמה מחקרים המוכיחים שמחוך שעשוי נכון יודע לעצור ואולי גם לתקן ולו חלקית את העקמת, במיוחד שהיא לא חמורה. (קרי, עכשיו ולא עוד חצי שנה). צלצלי באם יש לך שאלות: 0522450955 שמוליק מכון אורטופדי ברזילי-להב. ר"גהוסף תגובה
עקמת לגל
אלמוני 08/09/2017 | 11:04את יכולה ליצור איתי קשר. לבת שלי יש עקמת. תכתבי את המספר שלך ואתקשרהוסף תגובה
עקמת
מעיין 04/09/2017 | 17:00אכן. והעובדות מוכיחות ש 16 שעות ביממה זה מספיק. יש לי נסיון גם מחברות שעברו את זה ומרופאים שהנסיון שלהם מוכח שריסר 4 זהו סיום הגדילה אצל בנות וכשנה לאחר המחזור מפחיתים שעות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה את לא צודקת!
אורתוטיסט שמואל להב 04/09/2017 | 17:20- אם את יודעת מדוע שאלת? - לא משנה איזה מספר כותב הרופא. חשוב לראות שהסגירה נוגעת בחוליה התחתונה, משני צידי החולייה. רק אז הגעת לסוף צמיחה ורק אז מסירים את המחוך, וגם ההסרה מלווה בתהליך שאורכו חודש וחצי. - יש לי לא מעט מטופלות שמסירות את המחוך שלוש שנים לאחר קבלת מחזור ראשון-הכל מותנה בתוצאה המופיעה בצילום הרנטגן. - אם תסירי מוקדם מידי את עלולה להחמיר את מצב עמוד השידרה, כל החכמה היא להסיר את המחוך בזמן ובצורה נכונה. בהצלחה ושנה טובההוסף תגובה
עקמת
מעיין 04/09/2017 | 11:38כל המחקרים והרופאים אומרים בוודאות שבנות מסיימות צמיחה עם ריסר 4 לעומת בנים עם ריסר 5 ובנוסף כשנה לאחר המחזור מורידים שעות עם המחוך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מעיין, את מטופלת במחוך?
אורתוטיסט שמואל להב 04/09/2017 | 13:55הוסף תגובה
עקמת
מעיין 03/09/2017 | 13:20היי אני הבנתי שסיום הגדילה אצל בנות זהו ריסר 4 וגם לקראת סיום גדילה מורידים שעות עם המחוךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לא הבנת נכון..
אורתוטיסט שמואל להב 04/09/2017 | 10:09מסיימים צמיחה בריסר 5 וגם אז מחקרים מדברים על המשך צמיחה של חודשיים . זאת הסיבה שנגמלים מהמחוך בהדרגתיות ורק לאחר שרואים ריסר 5.הוסף תגובה
עקמת
מעיין 15/08/2017 | 21:40שלום, האם בעת קבלת המחזור נותרו עד שנתיים למחוך (חגורת גב) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גמר צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 01/09/2017 | 19:01לאו דוקא, יכול להיות שבגיל 15.5 תסיים צמיחה. הכל מותנה בבדיקת צילום רנטגן.הוסף תגובה
תשובת מומחה גמר צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 31/08/2017 | 21:50בת מסיימת צמיחה כשהעצמות שלה "נסגרות". את התקדמות תהליך סגירת העצמות ניתן לראות בצילום הרנטגן של האגן. בד"כ יש צמידות בין תחילת התהליך לבין מועד קבלת המחזור הראשון. מקובל להבין שמרגע קבלת מחזור ראשון ועד גמר הצמיחה חולפות כשנתיים וחצי בממוצע אך זהו כלל אצבע, רק לפי צילום הרנטגן ניתן לזהות את התהליך, זו אחת הסיבות לצילום אחת לחצי שנה. חשוב לדעת שברגע שרואים ריסר 5, קרי סגירת עצמות חולפים עוד חודשיים עד לסגירה הסופית זו אחת הסיבות שנגמלים מהמחוך בהדרגה. בהצלחההוסף תגובה
בריאות
dom 31/08/2017 | 21:09http://molnb.bhipglobal.com/il/products/ אשמח ליעוץ זה אתר של מוצרי בריאות תודה זה לכאבי גבהוסף תגובה
תשובת מומחה בין שנה וחצי לשלוש שנים
אורתוטיסט שמואל להב 26/08/2017 | 19:59הוסף תגובה
עקמת
מעיין 16/08/2017 | 17:15זאת אומרת שמי שמקבלת מחזור בגיל 14 מנסיונך צריכה להיות עם המחוך עד גיל 17 לערךהוסף תגובה
תשובת מומחה הזמן הנותר לטיפול מאז המחזור הראשון
אורתוטיסט שמואל להב 16/08/2017 | 07:27הוא שנתיים וחצי בממוצע. או מנסיוני, בין כשנה וחצי לארבע. בהצלחההוסף תגובה
עקמת 13 לילדה בת 3.10
מרינה 26/08/2017 | 19:17מה ניתן לעשות עד שנגיע לתור שלנו במרפאת עמוד השדרה בחודש נובמבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לשחות הרבה
אורתוטיסט שמואל להב 26/08/2017 | 19:57הוסף תגובה
עקמת קלה - הרמת דברים כבדים
עומר 26/07/2017 | 19:58שלום. אני בן 24. לא עושה ספורט. אובחנתי בעל עקמת קלה. זה לא משפיע לי על החיים. כתף ימין שלי מעט יותר נמוכה מכתף שמאל. רציתי לשאול - האם זה מונע ממני לעבוד בעבודה שדורשת סחיבת ציוד כבד (חברת הגברה). האם זה יכול להשפיע ולהחמיר את העקמת? האם אפשר לעבוד בזה ואין בעיה? או שזה לא מומלץ? אשמח להבין קצת יותר למה מותר או למה אסור. תודה רבה :-)הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עקמת קלה לא מפריעה בחיים..
אורתוטיסט שמואל להב 26/07/2017 | 20:03היי עומר, עקמת קלה לא משפיעה לרעה על חיי היום יום שלך! מותר לך לעשות כל שתחפוץ ובלבד שתשמור על שרירי בטן חזקים. בהצלחההוסף תגובה
גיוס לאחר ניתוח עקמת
יצחק 26/07/2017 | 14:37שלום, עשיתי ניתוח עקמת לפני שנה וחצי ורציתי לדעת מהו הפרופיל שלי יהיה בצבא ואם בכלל מגייסים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה פרופיל צבאי לאחר ניתוח
אורתוטיסט שמואל להב 26/07/2017 | 15:11יצחק, אני יודע שמגייסים, לא יודע מהו הפרופיל הרפואי שלך שתלוי במספר משתנים. בהצלחההוסף תגובה
טיפולים שמרניים עקמת בינונית
ענת 19/07/2017 | 11:14ביתי ב ה 10וחצי לפני מחזור אובחנה עקמת של 22מעלות עפ"י האורטופד ו 26 מעלות עפ"י הפיזיוטרפיסט. מהם סוגי הטיפולים שנמצאו מנסיונכם היעילים עבור עקמת ברמה כזו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עקמת ודרכי הטיפול
אורתוטיסט שמואל להב 20/07/2017 | 08:28ענת שלום, מחוך מאד יעיל לעצירת המשך ההחמרה בגודל העקמת ולעתים גם בהקטנה חלקית של גודל העקמת והפיתול, מחוך מתקינים על הגוף החל מ 23 מעלות, פיזיותרפיה מאד יעילה בנתינת כלים למנח נכון של הגוף, ניתוח עושים מ 50 מעלות ומעלה. אני מציע שתבקשי מהרופא הפנייה למחוך כבר עכשיו מפני ש 22 מעלות בגיל צעיר כל כך עלולים להחמיר מאד בהמשך הדרך עד תחילת הטיפול. באם תרצי ענת תוכלי לצלצל אלי ולשאול שאלות 0522450955. בהצלחה בהחלטותהוסף תגובה
בית חזה
מירית 16/07/2017 | 08:16שלום אני בת 29 נשואה פלוס שני ילדים שמתי לב לאחרונה כמעט שבעה חודשים שצלעות בית החסה בצד ימין יותר בולטות מצד שמאל הדבר לא כל נראה לעיין אבח אני מבחינה בזה..לא יודעת אם היה לפני בכלל קראתי בגוגל והדבר הלחיץ אותי שזה אולי בגלל עקומה בגב אבל אני לא מרגישה דבר מוזר בהליכה או בשגרת החיים שלי ...רק המראה קצת רואים שבית חזה ימיו שונה משמאל.. האם זה משהו חריג או חמור או בית החזה אינו סמיטרי ויכול הבדלים בין הצדדים אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עקמת וניתוח
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2017 | 13:04אם יש עקמת קרוב לודאי שלא צריך ניתוח מכיוון שרק מעל 50 מעלות ממולץ לנתח ואם יש לך עקמת כה חמורה היית יודעת על כך לפני כ 15 שנים. מכאן אני מסיק שהבעייה לא חמורה ולעיתים שמירה על שרירי בטן/גב חזקים פותרת את בעיית הכאב וההחמרה. אני לא רופא, אני אורטוטיסט ומתמחה בעקמות. ביאליק 79 פינת זבוטינסקי ברמת גן.036121070 בריאות שלמההוסף תגובה
המשך
מירית 16/07/2017 | 11:02תודה על תשובה אם למשל התגלה עקמת יש טיפול או ניתוח ואם זה מסוכן? אני לא רזה ולא שמנה יש לציין שבהיריון שלי אני עולה הרבה במשקל והיה לי בטן כבדה האם יכול להיות שזה סיבה לשינוי בבית החזה ? איפה המרפאה שלך ?הוסף תגובה
תשובת מומחה צלעות בית החזה
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2017 | 10:35מירית שלום, בדרך כלל עיוות שכזה מופיע בצמידות לעקמת בעמוד השגרה. בידקי אם השקע של המותניים זהה משמאל ומימין, אותו עומק ואותו גובה. קרוב לודאי שיש שוני. אם את רזה ויש לך שרירי בטן חזקים זאת לא תהיה בעייה, מלבד זו האסטתית, לכל ימי חייך. אם אכן יש עקמת כדאי לבדוק את ילדייך שלא יפתחו עקמת, לעיתים העקמת היא תורשתית. כל זה כמובן כללי מאד, אם תגיעי אלי נוכל לבדוק . לתיאום עם אוריאנה: 036121070 שמוליקהוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם