פורום השתלות שיניים ביום אחד - עמוד 17

-
שתל והשתלת עצם
דורית 25/04/2016 | 18:02עברתי עקירה לפני כמה ימים הכאב לא מה שהיה אבל המקום עדיין מאוד רגיש מדוברת בשן טוחנת עליונה מתי הרגישות אמורה לפחות באופן משמעותי ,מתי אפשר לצחצח רגיל כי כרגע פוחדת. שאלה שנייה כמה זמן בדרך כלל מחכים בין עקירה לשתל בלסת עליונה והאם יש הבדל בין הלסתות ואם מחכים קצת יותר יהיה נזק כי פשוט זה יוצא שנכנסים לקיץ. דבר שני אם לא אמרו על השתלת עצם סהיר להניח שלא אצטרך או שיכול להיות שמגלים אח"כ בבדיקה או בצילום ? כי נאמר לי שהרבה פעמים בטוחנת עליונה כן צריך השתלת עצם. אודה על תשובות ועזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל והשתלת עצם
ד"ר ניצן שלזינגר 26/04/2016 | 17:45דורית שלום, קיימת משמעות גדולה למצב השן לפני העקירה -במידה והשן דלקתית מאוד או עם זיהום פעיל ( אבצס) , הרי שהריפוי יקח זמן רב יותר וסביר שהמקום יהיה רגיש יותר זמן. לגבי מתי ניתן להשתיל - במידה והמקום אינו דלוק , הרי שניתן להשתיל מיידית בזמן העקירה אלא אם חסרה עצם. במידה וממתינים הרי שניתן להשתיל לאחר כחודש-חודש וחצי לאחר העקירה . ככל שממתינים זמן רב יותר כך נפח העצם הולך ופוחת , בין 3-6 חודשים ראשונים שיעור ספיגת העצם הינו הגדול ביותר. אין הבדל בין הלסתות , ההבדל נעוץ במידת הזנק אם בכלל שנותר בעצם. האם את צריכה השתלת עצם ? - איני יכול לומר לך - יש צורך בצילומי סיטי או רנטגן - לא בהכרח צריך - הדבר מאוד אינדבידואלי. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
שאלה בקשר ללשון אחרי שתלים בכל הפה
אורנה 19/03/2016 | 20:54פרופ' שלום ותודה מראש, יש לי שאלה קצת מוזרה אבל מטרידה אותי מאד, עשיתי שתלים בכל הפה. לאחרונה אני מסתכלת הרבה בפה וכתוצאה מכך גם מוציאה את הלשון כדי לראות. משום מה נדמה כי הלשון התארכה כתוצאה מזה שאני מוציאה אותה אולי קצת בכח. יש מצב כזה שלשון יכולה להתארך או שרק נדמה לי. תודה רבה על תשובתך ושבוע טוב, אורנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התארכות הלשון לאחר טיפול שיניים
ד"ר ניצן שלזינגר 19/03/2016 | 22:57שלום אורנה, הלשון אינה מארכת מעצם הוצאתה החוצה - כנראה רק נדמה לך :-)הוסף תגובה
-
-
שתל מתנדנד
תמר 26/02/2016 | 09:11אני בת 49.לפני כ 10 שנים עשיתי שתל בשלבים(לא ביום אחד),בשבועיים האחרונים יש לי כאבים מתגברים בשתל אבל לא חזקים,והיום שמתי לב שהוא מתנדנד ומאוד נבהלתי.אני לא יודעת אם מקוד הנדנוד הוא בבורג או במבנה.האם יש קשר בין נסיגת חניכיים (יש לי) לבין התופעה.איך ניתן לתקן את המצב? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל מתנדנד?
ד"ר ניצן שלזינגר 12/03/2016 | 23:45תמר שלום, קשה לדעת על פי התיאור שלך האם הכתר או הכתר והמבנה או השתל עצמו מתנדנד - יש להגיע לבדיקה וטיפול את הרופא שיניים המטפל. במידה ורק הכתר התנתק הרי שהוא יודבק. במידה והמבנה השתחרר - הרי שהוא יוברג בחזרה והכתר יודבק עליו. במידה והשתל עצמו נייד- הרי שיש להוציאו ולשקם מחדש את האזור . בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
עקירה ושתלים ביום אחד
יצחק 26/02/2016 | 08:41האם ואיזה תרופות מומלץ לקחת לפני -ע"מ למנוע כאבים ונפיחות אחרי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירה והשתלות שיניים ביום אחד - תרופות
ד"ר ניצן שלזינגר 12/03/2016 | 23:43יצחק שלום, במידה ויש דלקת פעילה בפה - יש לקחת אנטיביוטיקה יומיים לפני הטיפול. במידה ואין דלקת פעילה אלא רק דלקת כרונית , הרי שלוקחים את הטיפול התרופתי ביום הטיפול וממשיכים איתו למשך שבוע. נהוג לתת - אנטיביוקה לשבוע. סטרואידים למניעת נפיחות, משככי כאבים , שטיפות כלורהכסידין וקומפרסים קרים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
הרבה רוק בפה
yanni 15/01/2016 | 11:26שלום, לפני 3 חודשים עקרתי את כל השיניים שנותרו לי (14) בפה והושתלו לי 12 שתלים (6+6) עם שיקום מלא בשתי הלסתות. מאז ועד היום יש לי כמויות רוק גדולות מאוד בפה. האם זה טבעי והאם זה יעבור מתישהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרבה רוק בפה
ד"ר ניצן שלזינגר 18/01/2016 | 22:51יני שלום, לעיתים שינוים בפה גורמים לריור יתר - יתכן ומיקום השיניים ( הגשרים) בפה גורמים לגירוי אשר יותר ריור יתר. בד"כ התופעה הזו אמורה להעלם לאורך הזמן. בכל מקרה במידה והריור ימשך - שווה יהיה לנסות לבצע שינויים במיקום השיניים בפה. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
מה זה פגיעה בסינוס?
אילנה ש. 10/01/2016 | 18:07בהכנה להשתלה שןולאחר החזרה הביתה התחלתי להקיא דם , ודימום מהאף חזק אושפזתי ב "מאיר" אחרי הקראות דם האם אפשר להסביר לי מה בדיוק קרא? הרופא כרגיל לא התרגש אחרי כשבועיים עדיין יורד לי דם סמיך מהאף אני אשה מבוגרת בריאה מאוד ובלי בעיות שיניים כללהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מה זה פגיעה בסינוס?
ד"ר ניצן שלזינגר 18/01/2016 | 22:45אילנה שלום, קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד. יתכן ומדובר בדימום שמקורו מן הסינוס . האם בוצעה הרמת סינוס? בכל מקרה עלייך לפנות אל הרופא המטפל לבדוק מדוע עדיין יש דימום סמיך מן האף. רפואה שלמה דר' ניצן שלזינגרהוסף תגובה
-
-
שיקום פה
רונית 01/11/2015 | 20:35שלום. אני לאחר שני שתלים שבוצעו לאחר הרמת סינוס. יש לי דלקת חניכיים מטופלת על ידי פריודנט וכעת המצב מצוין. ניגשתי לרופא שיניים לביצוע שיקום: מבנים וכתרים על השתלים. הרופא רוצה לעשות לי כתר משותף לשני השתלים יחד. האם זה מקובל? מה ההבדלים בין זה לבין שני כתרים נפרדים? מה עדיף? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם לעשות כתרים מחוברים או נפרדים על השתלים?
ד"ר ניצן שלזינגר 02/11/2015 | 23:04רונית שלום, במצב בו יש שתלים סמוכים הנזקקים לשיקום בד"כ רצוי לחבר בין השתלים - הדבר נובע מכך שכאשר מחברים את הכתרים העומס מתפזר בין השתלים ולא עובר רק לשתל אחד שע הכתר שלא בוצעה הלעיסה. שתלים ושיניים מחוברים בצורה שונה לעצם- השן מוחברת ע"י מליוני סיבים המקיפים את השורש ומחברים אותו לעצם - כך שיש מעין בולם זעזועים לכל שן , כך שכאשר לוחצים על השן השן שוקעת מעט ובמידה ולחצים חזק מדי , ישנם חיישנים הגורמים לתחושת כאב ומייד מפסיקים ללחוץ. השתל שונה מן השן - השתל הופך ליחידה אחת עם העצם כך שאין כל בולם זעזועים ולכן כל העוצמה של הלעיסה עוברת מן השתל אל העצם . מן הסיבה הזו רצוי לחבר את השתלים על מנת שכמה שיותר שתלים יחלקו בעומס של הלעיסה. מקווה שהייתי לעזר :-)הוסף תגובה
-
-
השתלת שיניים לסת עליונה בשיטת all on for
שירי 19/07/2015 | 13:36לפני קצת יותר משנתיים עשיתי השתלת לסת עליונה בשיטת all on for. לאחר כמה חודשים בודדים. נשברה אחת השיניים בצד שמאל. השן תוקנה ושוב נשברה אחר זמן קצר. הרופא הסביר זאת כי זה נובע משחיקת שיניים. טוב, עשיתי סד וחודשיים אחר כך נשברה כל הפלטה לרוחב.למרות שאני עם סד. שוב תוקן. בפעם האחרונה לפני חודש. אניני יודעת מה לעשות, ואני סקפטית לגבי שחיקת השיניים .הוצע לי להחליף לטיטניום. בתוספת מחיר די גבוה. האם יש אפשרות ליעץ מה עלי לעשות? האם .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת שיניים לסת עליונה בשיטת all on 4
ד"ר ניצן שלזינגר 21/07/2015 | 01:14שירי שלום, קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה . בכל מקרה יש לבדוק את הסגר שלך ולבצע איזון סגרי במנוחה ותנועה. ואכן לבדוק האם את שוחקת. במידה ואת שוחקת יש לבצע סד לילה. כמו כן ניתן לשקול ביצוע של גשר מקומפוזיט ( האם שלך מחרסינה ) אשר יכול לספוג יותר טוב מכות ולחצים וניתן לתקן אותו בקלות. מקווה שהייתי לעזר :-)הוסף תגובה
-
-
זמן החלמה בשיטת ALL ON 4
גלית 05/07/2015 | 15:50שלום, אני פונה בשם אבי, אדם בן 79 שעבר כמה וכמה טיפולי שיניים לאורך השנים וכעת יש לו שיניים תותבות. בתקופה האחרונה הוא לא מסוגל לאכול כמו שצריך וסובל מכך רבות והתותבות לא מחזיקות טוב. התחלתי לבדוק עבורו שיטות טיפול שונות והגעתי לקרוא על שיטת all on 4 . רציתי לדעת באילו מצבים מבצעים את שיטת all on 4 ומתי all on 6 וכמה זמן ייקח עד שהוא יחלים בצורה מלאה מהניתוח? תודה, גליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ALL ON 4 - למי השיטה מתאימה?
ד"ר ניצן שלזינגר 05/07/2015 | 16:05גלית שלום, שיטת ALL ON4-6 הינה שיטה בה במקרים בהם אין מספיק עצם באזור אחורי - כמו למשל בלסת עליונה כאשר אין כמעט עצם מתחת לסינוס או בלסת תחתונה העצם האחורית נספגה- במקים כאלו ניתן לבצע בניה של העצם - ע"י הרמת סחינוס בלסת העליונה או בנית עצם בלסת התחתונה או שניתן הלהמנע מכך ע"י ביצוע של שתל באלכסון כך שכל גוף השתל נמצא בתוך עצם קיימת - אבל רשא השתל נמצא בעמדה אחורית דבר שנותן תמיכה לאזור השיניים הטוחנות. חשוב להדגיש כי אומנם זהו פתרון למצב של חוסר עצם אבל בכל זאת צירכה להיות מספיק עצם באזור הקדמי של הלסת על צמנת לאפשר החדרה של 4-6 שתלים . היופי בשיטה הזו הוא שניתן לבצע את ההשתלה ומיידית למסור גשר זמני קבוע .מבלי להמתין לריפוי וקליטת העצם כמו במקרים של הרמת סינוס או בנית עצם בלסת תחתונה. זמן ההחלמה - הינו מיידי - לעיתים יש כאב או נפיחות אבל בד"כ הם עוברים מהר מאוד . בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
-
הרדמה?
רענן 20/05/2015 | 12:23אני שוקל לקיים את כל ההשתלות שלי ביום אחד. אני מפחד מהרדמה מלאה, השאלה אם הרדמה מקומית תהיה מספיק חזקה לדבר כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלות שיניים והרדמה מלאה
ד"ר ניצן שלזינגר 21/05/2015 | 01:02אליקו שלום, ניתן לבצע טיפול מקיף של עקירות והשתלות ביום אחד הן תחת הרדמה מלאה והן תחת הרדמה מקומית עם או בלי טישטוש. עלי לציין כי גם בהרדמה המלאה נהוג לבצע הרדמה מקומית - מחקרים הראו כי יש פחות כאבים אחרי הטיפול כאשר נותנים הרדמה מקומית. בכל מקרה היתרון של ההרדמה המלאה הוא בעקיר שאינך חש ואינך מודע לטיפול ואתה מתעורר לאחר כל הטיפול. לצד זה צריך לזכור כי תמיד קיים סיכון מעצם ההרדמה המלאה לעיתים ללא כל קשר לטיפול שמבוצע קורים סיבוכים. טיפול בהרדמה מקומית מספיק בהחלט - בהרדמה נכונה אין כל סיבה שיהיו כאבים במהלך עקירות השיניים או התקנת השתלים הדנטליים. ישנם מקרים בהם ניתן לתת טישטוש קל או עמוק אשר יכול להקל על הטיפול עצמו ואף על תחושה הזמן. בהצלחה :-)הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
סתימה בשן
-
ציפוי שיניים
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
טיפול שיניים
-
רפואת שיניים

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים