פורום רפואת שיניים רב תחומית - עמוד 131
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קושי בפתיחת הפה לאחר עקירת שן בינה 38 ושן טוחנת 37.
יוסי. 28/02/2014 | 15:03שלום, עקרתי שן בינה ושן טוחנת לידה (37)כבר ביום ראשון השבוע וכעת לאחר 5 ימים יש לי קושי בפתיחת הפה ,הרופא אמר לי לנסות לפתוח את הפה כמה שיותר ,שאלתי : האם ישנם תרגילים מיוחדים שעליי לבצע כדי שהמצב ישתפר , תודה. ד"א אני מצליח לפתוח את הפה במרווח של כאצבע וחצי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר יואב ירון 02/03/2014 | 13:29יוסי שלום, קושי בפתיחת פה לאחר עקירה כירורגית קורה בדרך כלל בעקבות בצקת באזור בעקבות העקירה. תופעה שחולפת לאחר מספר ימים. בברכה ד"ר יואב ירון -
תשובת מומחה קושי בפתיחת הפה
ד"ר אמנון אייזן 28/02/2014 | 20:59שלום יוסי. הגבלה בפתיחת הפה הוא תופעה שכיחה לאחר עקירת שן בינה ונובע מבצקת באיזור. ניתן לעשות תרגילים לפתיחת הפה. שלוש פתיחות קטנות ואחת גדולה עד לגבול הכאב. סביר שבעוד ימים בודדים המגבלה תחלוף. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
-
-
כתר זמני
שלומית 26/02/2014 | 12:55היי היום הרגשתי תחושה מוזרה בכתר הזמני איזה כאב קל וראש ממש קטן יכול להיות שהכתר זז ועומד ליפול , אני פשוט הרבה זמן עם הכתר איזה חודש וחצי זה יכול להיות זז שם משהו ? ואוכל להגיע לרופאה רק שבוע הבא היא הייתה חולה ורק שבוע הבא תגיע.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר זמני
ד"ר אמנון אייזן 27/02/2014 | 20:43אין תשובה חד משמעית לכמה זמן כתר זמני ימלא את תפקידו וישמור על השן עליה הוא יושב. הדבק עלול להתמוסס חידקים יחדרו והשן מתחת לכתר עלולה להפגע עד כדי צורך לעקירה. -
כתר זמני
שלומית 27/02/2014 | 18:59קודם כל תודה רבה ברור שאשאל . ודבר שני יכול להיות גם שהכאב/רגישות השטיפות שיניים גם גורמות לזה? ובעקרון כמה זמן יכול להחזיק בפה כתר זמני? האם אם הוא כמה חודשים בפה יכול להיות בעיות? -
תשובת מומחה כתר זמני
ד"ר אמנון אייזן 26/02/2014 | 22:49יכול להיות שזז וחזר למקומו ויכול להיות שנשבר מעט. כדאי שבביקור הקרוב במרפאה תספרי לרופא המטפל את מה שהרגשת לשלול בעיות אפשריות. -
כתר זמני
שלומית 26/02/2014 | 18:49אבל יכול להיות מקרה שהכתר הזמני קצת זז מפני שעברו כבר חודשיים שאני איתו או שאין קשר לזמן. -
תשובת מומחה כתר זמני
ד"ר אמנון אייזן 26/02/2014 | 18:43שלום שלומית. התיאור שנתת אינו נותן מספיק מידע להבין מה קרה לשן ו/או לכתר הזמני, לכן רצוי להגיע לבדיקה במרפאה. רפואה שלמה דר' אמנון אייזן
-
-
עקירת שן
שירה 21/02/2014 | 17:30שלום עקרו לי לפני 3 שבועות שן טוחנת , והיום הייתי אצל שיננית גם . ובקרוב אמורה להמשיך בטיפולים אבל אמרה לי שמקום העקירה עדיין לא התרפא / נסגר האם זה הגיוני אחרי 3 שבועות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר יואב ירון 25/02/2014 | 18:35שירה שלום, ריפוי מוחלט וסגירה של מקום העקירה יכול להימשך עד חודשיים. בברכה, ד"ר יואב ירון -
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר אמנון אייזן 24/02/2014 | 08:00כ-5 שבועות נראה סביר לריפוי וסגירה של מקום העקירה. בינתיים ניתן להתקדם עם החידוש טיפול שורש. בהצלחה דר' אמנון אייזן -
עקירת שן
שירה 23/02/2014 | 09:35אם במקום הייתה דלקת/סדק האם תהליך הסגירה ארוך יותר ? ותפר לא נעשה . ומדובר בשן טוחנת. והאם אפשר להמשיך בטיפול כנראה חידוש בתקווה שיצליחו ולא עקירה בשן לידה למרות שהמקום לא נסגר עדיין? -
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר אמנון אייזן 23/02/2014 | 09:23שלום שירה. משך זמן סגירת החניכיים באיזור עקירה מושפע ע"י גודל השן, האם נעשה תפר, האם היה במקום זיהום וכו'. בדרך כלל לא יותר מ 5 שבועות. עם זאת תהליך הריפוי בעצם נמשך כמה חודשים. קיימות תיאוריות וגישות שונות לגבי מועד ההשתלה הרצוי. יש להתאים את פרק הזמן המתאים למקרה. בהצלחה דר' אמנון אייזן -
עקירת שן
שירה 22/02/2014 | 12:14יכול להיות גם יותר או שזה המקסימום ? והאם שייסגר בין הסגירה להשתלה צריך איזה פרק זמן מסוים לחכות עד שאפשר לעשות השתלה ? -
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר אמנון אייזן 21/02/2014 | 20:02שלום אושרת. מקום העקירה נסגר בדרך כלל לאחר 4-5 שבועות תלוי בגודל השן.
-
-
צחצוח
נטלי 22/02/2014 | 09:19האם זה בסדר לצחצח שיניים לפני ארוחת הבוקר? ובעקבות קצת הרבה פלאק נתנו לי בטיפול אצל השיננית להשתמש במי פה האם כדאי לקנות ולהמשיך עוד פרק זמן איתם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צחצוח
ד"ר אמנון אייזן 24/02/2014 | 07:50כן זה בסדר -
צחצוח
נטלי 23/02/2014 | 09:41אבל האם זה בסדר לצחצח גם לפני הארוחה , וגם אחרי לפני שיוצאים מהבית? מדובר במברשת בעלת סיבים רכים. -
תשובת מומחה צחצוח
ד"ר אמנון אייזן 23/02/2014 | 09:32שלום נטלי זה בסדר לצחצח השיניים והחניכיים כדי שתהיה הרגשה נעימה בפה בכל זמן שתחליטי. רצוי לצחצח השיניים אחרי ארוחת הבוקר כדי לסלק שאריות מזון כשאת יוצאת מהבית וכך למנוע הצטברות לפחות עד ארוחת הצהריים. שימוש במי פה יכול להוסיף. יש לבדוק אם אלה מי פה המתאימים לשימוש ממושך או מומלצים כטיפול רק לזמן קצר. יש סוגים שלאורך זמן יכתימו השיניים ועלולים לפגוע בתחושת הטעם. דר' אמנון אייזן
-
-
דימום
אושרת 20/02/2014 | 21:30שלום האם זה בסדר שיורד דם מהחניכיים יומיים אחרי שהודבק כתר בשן טוחנת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום
ד"ר אמנון אייזן 21/02/2014 | 05:30שלום דינה. לא, זה ממש לא בסדר. חיזרי למרפאה לבירור מה הסיכה לדימום. רפואה שלמה. דר' אמנון אייזן
-
-
טיפולי שורש
נטע 14/01/2014 | 19:35יש לי 2 שאלות/ייעוץ בקשר לטיפול שורש: 1. רציתי לשאול האם יש מצב כזה כי זה נראה לא הגיוני , שרואים בצילום צורך בטיפול צורך למרות שאני לא חשה בכאבים? ואם כן איך זה יכול להיות שלא חשה בכאבים? 2. שלום אני צריכה חידוש טיפול שורש ל-2 שיניים צמודות בעקבות דלקת , האם עושים בדרך כלל את 2 השיניים ביחד , פשוט עדיין לא החלטנו סופית מה כדאי , כלומר השאלה היא אם יש דלקת בטח כל הטיפול יותר ארוך בגלל זה וגם גם תעלות יש בשיניים כי בטח ככל שיש יותר תעלות אזי הטיפול ארוך יותר השיניים המדוברות הן 45-46 מה כדאי לעשות אשמח להמלצתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפולי שורש
ד"ר אמנון אייזן 20/02/2014 | 17:01שלום נטע 1. ההחלטה לביצוע טיפול שורש יכולה להיות עקב עששת עמוקה, נמק במוך השן, דלקת בקצה השורש או הרס כותרתי ועוד. לא תמיד תהיה תלונה מוקדמת לכאב אך עצם הקירבה למוך השן מעלה הסיכוי לצורך הטיפול שורש. במקרה של ספק או חוסר אמון את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת. 2. ניתן לבצע את שני החידושים יחד או כל אחד בניפרד, תלוי במיומנות של הרופא ובמורכבות הטיפול. אני הייתי מחלק הטיפול לשתי פגישות. בראשונה פותח את שתי השיניים מנקה ושם תרופה. בשניה משלים הניקוי וסותם תעלות השורש. רפואה שלמה דר' אמנון אייזן
-
-
ניתוח חניכיים
שני 09/01/2014 | 14:21שלום , לפני כיומיים עברתי ניתוח בחניכיים עקב כיסים בחניכיים, הפרשת דלקת וספיגת עצם בשני מוקדים, הניתוח התבצע עם הזרקת החומר "אמדוגיין". נכון להיום אני נמנעת מלעיסה באיזור וכמו כן עדיין לא מצחצת את האיזור.. 1. האם אפשר להתחיל לצחצח את האיזור במברשת ייעודית? 2. בעלון שקבלתי רשום שיש להמנע מכך בשבוע הקרוב. הכיצד עלי לנהוג?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח חניכיים
ד"ר אמנון אייזן 20/02/2014 | 16:41שלום שני לאחר ניתוח חניכיים יש להמתין שבוע עד שניתן לצחצח המקום על ידי מברשת רכה במיוחד. אני ממליץ להיצמד להוראות הרופא המטפל. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן -
תשובת מומחה ניתוח חניכיים
דר' יואב ירון 14/01/2014 | 08:18שני שלום, ממליץ להישמע להוראות שקיבלת מהרופא המטפל. בברכה, ד"ר יואב ירון
-
-
בעיות בחניכיים בזמן הריון
בהריון 12/01/2014 | 11:00שלום, אני בשליש הראשון בהריון, ולפני כשבועיים התחילו לי בעיות בחניכיים. קודם כל, יורד דם בכל צחצוח. דבר שני, החניכיים בלסת התחתונה נסוגות כלפי מטה (רואים יותר את השיניים) וזה קצת כואב כי יש מן "בועות" על החניכיים. האם יש טיפול נגד זה שהוא בטוח בזמן הריון (משחה או משהו כזה)? האם זה יכול להחמיר עם ההריון? תודה מראש על תשובתכם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בעיות חניכיים בהריון
ד"ר אמנון אייזן 20/02/2014 | 16:32שלום להריונית. השינויים ההורמונליים בהריון גורמים לשינויים גם בחניכיים המתבטאים בנפיחות, דלקת וכתוצאה מכך דימום. יש צורך בתחזוקה וניקוי טובים בבית וכן ניקוי ע"י שיננית. מומלץ ביקור במרפאת השיניים. בריאות מלאה דר' אמנון אייזן -
תשובת מומחה בעיות חניכיים בזמן הריון
דר' יואב ירון 14/01/2014 | 08:24בעיות/דלקות חניכיים בזמן הריון הינן תופעה שכיחה למדי. השינויים ההורמונליים הם אילו שבדרך כלל גורמים לדלקות הנ"ל. מומלץ להגיע לבדיקת רופא ולטפל בהתאם לממצאים של הרופא. בשלב ראשון את יכולה לעשות שטיפות עם מי מלח ובהמשך ההיריון (השליש השני של ההיריון הוא השליש לטיפולי שיניים) לטפל בהתאם להמלצת הרופא. בברכה ובהצלחה ד"ר יואב ירון
-
-
שן שבורה
שירה 06/01/2014 | 22:35שלום יש לי שן שקצת נשברה לפני כמה שנים האם יש איזה טכניקת טיפול לעשות משהו חוץ מטיפול שורש וכתר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שן שבורה
ד"ר אמנון אייזן 20/02/2014 | 16:26שלום שירה במיקרה של שבר בשן בקידמית שיחזור להשלמת השן עלול ליפול ולכן כדאי לשקול ביצוע כתר. באשר לבחירה בין רופא שיניים כללי לבין מומחה. שיחזור זה אינו מסובך במיוחד וכל רופא יוכל לעשות זאת. בהצלחה דר' אמנון אייזן -
שן שבורה - שאלה אחרונה
שירה 11/01/2014 | 12:02רק שאלה אחרונה האם בדרך כלל הרופא המטפל עושה את ההשלמה מה שצריך , או שצריך רופא מומחה לזה? -
שן שבורה
שירה 08/01/2014 | 10:13המדובר בשבר לפי דעתי לא גדול , רוב השן נמצאת , וזוהי שן קדמית למטה וזה לא יפה , אפשר לעשות משהו כמובן שבמסגרת עכשיו הטיפולים שעושה הרופאה אשאל אותה אם כדאי לעשות משהו? כי נראה לי לא הגיוני שאין פתרון ורק טיפול שורש וכתר , זה מה שהרופא הקודם אמר לי , רציתי לדעת אם יש פתרונות חדשים? -
תשובת מומחה שן שבורה
דר' אמנון אייזן 07/01/2014 | 00:17שלום שירה. לא ניתן לתת תשובה חד משמעית מבלי לראות את השן, ואת מיקומה בפה. בעיקרון ניתן לשקם שיניים שבורות גם ע"י חומרי שיחזור שונים וללא טיפול שורש, תלוי בכמות חומר השן הבריאה שנותרה. בהצלחה דר' אמנון אייזן
-
-
כתר מודבק או מוברג
לילך 15/02/2014 | 11:25מה עדיף בדרך כלל אחרי שתל כתר מוברג או מודבק ? מדובר בשן טוחנת. באילו מקרים משתמשים בכתר מוברג ובאילו רק מודבק?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר מודבק או מוברג
ד"ר אמנון אייזן 15/02/2014 | 18:58שלום לילך. כאשר הרווח בין החניכיים בהן הנחנו השתל לבין השיניים הנגדיות קטן (אורך המבנה שהתקבל קצר) יש הכרח לשים כתר מוברג אחרת זה יהיה לא יציב ויפול גם אם נדביק עם דבק חזק. כתר מוברג ניתן להוריד ללא טראומה לשתל ולרקמות הרכות סביב כאשר יש צורך לטיפול חוזר במקום או לחיזוק ההברגה (ראי שאלות קודמות בפורום). יחד עם זאת עלות כתרים מוברגים גבוהה יותר ובמקרה של כתרים מחוברים או גשרים, מחייבת רמת דיוק מושלמת. בהצלחה דר' אמנון אייזן
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים