( 7 חוות דעת )ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
שלום רב דוקטור , הערב אחרי אכילת חטיף הרגשתי בליטה בחיך בהסתכלות דרך מראה צצה לי בליטה בחיך האחורי כמו שטף דם בולט זה לא כואב האם יתכן שתהיה טראומה כזו וזה לא יכאב האם מעיד על סרטן
לפתע הופיעה לי ציסטה בחיך העליון . רוצה לציין שבחודשים האחרונים הופיעו סימנים לבנים קטנים על הלשון ובמורד הלשון שבאים ונעלמים… מאד מוטרדת מהופעת הציסטה כעת.
שלום פרופ' בעקבות ניתוח אורתוגנטי שבדיעבר כנראה היה מיותר לחלוטין, נותרתי עם בעיות קשות בתפקוד הפה ועם מראה בלתי רגיל. האם באמצעות ניתוח חוזר ניתן להשיב הן את המראה לקדמותו והן את התפקוד?
כמובן שיש לבדוק . עם קיימת עצם נימקת יש להוציאה. לאחר מכן להעריך את ההמשך האם טיפול תרופתי או מעקב בלבד או טיפול כירורגי נרחב. ממליץ להגיע לאחת ממחלקות פה ולסת בבתי החולים.
שלום, אני בת 41. תמיד היה לי בשפה התחתונה חריץ יותר בולט במרכזה. בתחילת החודש הוא נסדק ממש ( ממש נפתח באמצע אבל ללא דימום) ומאז לא מחלים. מרחתי מלא משחות ולא עוזר. האם זה סימן לדאגה או שזה אזור שלוקח לו זמן להחלים? האם זה דורש התערבות כירוגית?האם עליי לפנות לרופא שיניים? תודה
אחרי מספר חודשים בשימוש באורלמדיק בקצה הלשון תחושה של פגיעה בעצב, כל הזמן מורגש,. הייתי אצל רופא פה ולסת שראה שהריירית בסדר ולא יודע איך ניתן לסייע לכאב. האם יש מה לעשות? זה ממש מציק לי ופוגע באיכות חיים
שלום ד״ר. לפני שבועיים וחצי נשכתי את השפה התחתונה תוך כדי אכילה (הנשיכה הייתה די חזקה אך לא ירד דם). יומיים לאחר מכן הופיעה באותו המקום אפטה שעברה תוך שבוע. אבל, עדיין קיימת אדמומיות שם בצורת האפטה ומעין ״שקע״ במקום הנשיכה שעדיין לא עבר. בנוסף אני מרגישה עם הלשון מעין גולה קטנטנה כזו. עברו כבר שבועיים וחצי מרגע הנשיכה והאינטרנט די מבשר רעות. לדעתך יש לי מקום לדאגה? תודה מראש.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נשיכת שפה עליונה אחרי שתלים השפה העליונה ירדה לי למטה
צהלה 24/05/2025 | 20:03
נושכת את השפה בזמן האוכל כל השפה ירדה לי לא סימטרית
שלום לפני כחודש ביצעתי עקירה כירורגית של שן בינה שישבה על העצב בצד שמאל למטה. מאז יש לי נפיחות מאוד בולטת. בהתחלה לא כאב וגם חיכיתח שיעבור, לאחר כשבועיים הנפיחות ירדה וחזרה שוב, יש גם כאב עכשיו כשאני נוגעת במקום. זה מרגיש קשה כזה קצת ולפעמים האזור גם חם. קשה לי לפתוח את הפה, קשה ללעוס, ואפילו כואב כשאני מזיזה את הלשון לצד הנגדי. רופא השיניים שלי עשה לי צילום אתמול ואמר שלא רואה משהו חריג. הפנה אותי לפה ולסת והתור רק עוד חודש. אשמח לעזרה!!! תודה רבהההה
שלום ד"ר תודה רבה על המענה שהתחושה אינה קשורה לעקצוצים בלשון. מה יכולה להיות סיבה לכך? יש לי בסוף הלשון באותו צד מאין נקודה צהובה קטנה רופא אף אוזן גרון אומר שהכל תקין. יכול להיות שבגלל חסר השן העליונה נוצר גירוי על הלשון? הייתי אצל 3 רופאי שיניים 2 אף אוזן גרון ו2 רופאי משפחה שאף אחד מהם לא מוצא את הסיבה. יש לציין שזה בא והולך. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? ולאישה רופא כדאי לפנות?
היי ד"ר עברתי עקירה כירורגית ביום שני של שן בינה כלואה ומאז יש לי כאבים בכל אזור הגרון שמקרינים לבלוטת התריס. הבלוטת תריס כואבת למגע האם זה תקין שהכאב יקרין?
"דר׳ מיכאל הוא רופא מסביר פנים, אשר נותן לי תחושה טובה (כמה שכבר אפשר בטיפול שיניים🙂). הוא זמין לשאלה/בעיה בכל שעה. התחושה שלי היא שיש כאן רופא שמלווה אותך ואכפת לו מהמטופל."
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!