פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 4

-
חשוב - המשך
חושב 22/12/2024 | 11:49כ-20 ימים חלפו מאז ניקוי אבן עמוק מאוד בשיניים ובחניכיים 35 דקות. שפתיים יבשות וסדוקות ומעט יובש בפה נשארו והלשון שלי מרגישה את השיניים המרכזיות בלסת התחתונה, כאילו יש משהו. עשיתי ניקוי עמוק לאחר שנתיים שלא עשיתי ניקוי אבן. אני מניח שמה שאני מרגיש שם אלו פצעים הנובעים מהניקוי העמוק לאחר שנתיים. השאלות: 1. יכולים להופיע פצעים בחניכיים של השיניים הקדמיות בלסת התחתונה בעקבות ניקוי מעמיק בחניכיים לאחר תקופה ארוכה והאם הפצעים הללו גרמו לתופעות הלוואי של יובש בשפתיים ובפה? 2. האם הפצעים עשויים להיעלם תוך מספר שבועות ועד חודשיים בעקבות שימוש במשחת שיניים מרידול אקספרט ומי פה קולגיט טוטאל 12 (מי פה - פעם או פעמיים מדי יום)? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 27/12/2024 | 02:01כפי שעניתי אין קשר בין הניקוי לתחושת היובש. במידה ותחושת היובש ממשיכה יש לפנות למומחה לרפואת הפה. ניקוי עמוק אכן משאיר חותמו על החניכיים. שמירה על הגיינה טובה בכל דרך תאפשר ריפוי ספונטני תוך שבועות בודדים.הוסף תגובה
-
-
אי יכולת לפתוח את הפה עד הסוף
ערן 21/12/2024 | 20:31שלום, לפני כשבוע התחילה בעיה מוזרה, בפתיחה מלאה של הפה אני שם לב שצד ימין תחתון לא נפתח עד הסוף (ואז זה יוצר מעין אלכסון בשפה מצד ימין למעלה לצד שמאל למטה). זה יוצר בעיות בעיקר בשטיפה של הפה עם מים מבפנים (למשל אחרי צחצוח שיניים) כי המים פשוט "בורחים" מצד ימין, הפעם בעיקר מלמעלה. אציין שיצא לי לקבל מכה בסנטר כמה פעמים בחיים בתאונות שונות, אבל זה היה במרווחי זמן גדולים מאוד והפעם האחרונה שזה קרה הייתה ככל הנראה לפני כחודש. אשמח לדעת למה דבר כזה יכול לקרות, האם זה יכול לעבור לבד, ואם לא מה ניתן לעשות. בנוסף, במידה ומצריך טיפול, לאיזה רופא ניתן לפנות? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום ערן
ד"ר נבות גבעול 27/12/2024 | 02:04ממליץ צילום פנורמי ואיתו ללכת לכירורג פה ולסתהוסף תגובה
-
אי יכולת לפתוח את הפה עד הסוף - המשך
ערן 21/12/2024 | 21:25רק אציין גם, אני מרגיש שיש לי פחות מרחב תגובה עם הלשון, במילים אחרות אני מרגיש שהוא מגיע למרחק קטן יותר מהמצב הרגיל.הוסף תגובה
-
-
חשוב
חושב 19/12/2024 | 21:41שלום ד"ר נבות, תיאור מקרה: לפני כ- 15 ימים עשיתי ניקוי אבנית בשיניים ובחניכיים עמוק במשך כ- 35 דקות לאחר כשנתיים שלא עשיתי ניקוי אבן מסיבות מסוימות. הרופא עשה לי ניקוי טוב ויסודי וטיפל גם בשתי בעיות שהיו בשיניים, אך לאחר 4 ימים מהטיפול הרגשתי תופעות לוואי קלות בתוך הפה, כגון: שפתיים יבשות וסדוקות, הרגשה קלה של טעם מתכתי בפה ויובש מסוימם בפה , מעין חסר טעם. כהיום ההרגשות הללו נמצאות במידה קצת יותר נמוכה, אך עדיין הן מופיעות וקצת מציקות. 2 שאלותיי: 1. למה זה נוצר ותוך כמה זמן תופעות הלוואי במיוחד תחושה של אי טעם בפה? 2. האם שימוש במי פה "קולגיט טוטאל 12" פעם אחת מדי יום לאחר צחצוח שיניים כפי שצריך יכול לתרום להעלמת תופעות הלוואי מהר יותר? תודה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 27/12/2024 | 02:01אין קשר בין הניקוי לתחושת היובש. במידה ותחושת היובש ממשיכה יש לפנות למומחה לרפואת הפה. ניקוי עמוק אכן משאיר חותמו על החניכיים. שמירה על הגיינה טובה בכל דרך תאפשר ריפוי ספונטני תוך שבועות בודדים.הוסף תגובה
-
-
שאלה
אדם 19/12/2024 | 21:35שלום דוקטור, אני מצחצח שיניים עם מרידול ועושה מי פה קולגיט טוטאל 12. השאלה: אם אשטוף את הפה עם מי פה "קולגיט טוטאל 12" פעם אחת בכל יום, בערב/ לילה בכמות של בין 10 לבין 15 מילילטר, לאחר צחצוח השיניים, האם זה יתרום לבריאות הפה ולמניעת בעיות שונות בפה (עששת, בעיות חניכיים , בעיות שיניים וכו')? אני שואל כי כתוב על הבקבוק שיש לעשות פעמיים בכל יום לאחר הצחצוח בכמות של 20 מיליליטר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום אדם
ד"ר נבות גבעול 27/12/2024 | 01:59ממליץ לעקוב אחר הוראות היצרןהוסף תגובה
-
-
כאבים ומגבלה בפה אחרי עקירה
מאי 28/11/2024 | 20:04עשיתי עקירה של שן בינה תחתונה חצי כלואה לפני 3 שבועות. ההחלמה היתה סבירה אבל אחרי שבועיים עדיין נשארתי עם מגבלה קשה בפתיחה של הפה. הכירורג אמר לי לעשות תרגילים מאז שהתחלתי לעשות תרגילים התחילו כאבים חזקים במהלך כל היום וגם נפיחות קלה ותחושה של בצקיות כזאת בכל החלק של הפנים. הכאבים מחמירים כל יום וגורמים לי לא לישון בלילה גם עם משככי כאבים והתרגילים שהרופא הביא כואבים בצורה בלתי נסבלת וגורמים להחרפת הכאבים. בצילום נוסף שבוצע הרופא לא ראה בעיה. בנוסף בגלל הנפיחות הרופא אמר לי לקחת פעם שנייה אנטיביוטיקה למרות שהוא לא מבין מאיפה הנפיחות אחרי 24 שעות אין שום שיפור רק החמרה מה יכולה להיות הבעיה? האם באמת חייבים לעשות את התרגילים בצורה כל כך אגרסיבית וכואבת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום מאי
ד"ר נבות גבעול 13/12/2024 | 00:34יש לבדוק הנפחחות לאחר ירידת הנפיחות הראשונית מעידה על זיהום. יש למצוא את מקורוהוסף תגובה
-
-
לשון
Tam 27/11/2024 | 19:01שלום דוקטור שבועיים שאני מרגישה שהלשון רדומה ואין תחושת טעם ביחד עם שפה שגם נרדמת אבל רק בצד אחד אשמח לדעת מה זה יכול להיות ראיתי נירולוגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 13/12/2024 | 00:31יש לבדוק. האם מדובר בבעיה מקומית. או בבעיה מרכזיתהוסף תגובה
-
-
סינוס נפתח
דניאל 12/12/2024 | 21:04בעת עקירת שן טוחנת עם הרמת סינוס נוצר קרע קטן בסינוס. יש מאוור אוויר כשמופעל לחץ שגורם לסחרחורת קטנה. האם יש לבצע התערבות כירורגית לסגירת החור או להמתין לפי הרופא חודש שהחור ייסגר לבד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום דניאל
ד"ר נבות גבעול 26/12/2024 | 16:09לדעתי להתערב כירורגית . עקב הרמת הסינוס סיכוי מוגבר לזיהוםהוסף תגובה
-
-
נפיחות מתחת ללשון בחיבור ודמוי כיב
דנית 06/11/2024 | 22:27שלום ד״ר , מזה 3 ימים מרגישה בליטה במגע עם הלשון מתחת ללשון . מאוד מוזר . מסתכלת במראה ורואה בלוטה עם כתם כמו כיב או פאטה על הנפיחות . ללא כאב רק תחושה מוזרה . קבעתי לבוקר תור ל א.א.ג קראתי ונתפסתי על סרטן 😭😭מפחדת מאוד מצרפת תמונות . מה זה יכול להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום דנית
ד"ר נבות גבעול 12/12/2024 | 15:21לא קיבלתי תמונה. ממליץ להבדק, מומחה לרפואת הפההוסף תגובה
-
-
אמבלסטומה פוליקר טייפ
רונית 04/11/2024 | 20:48שלום יש לי גוש שפיר מסוג אמבלסטומה פוליקר טייפ עם BRAF חיובי. אני כבר שנה וחצי מטופלת במעכבי BRAF אך אין שינוי בגודל הגידול. האם כריתה של הלסת זה הפתרון היחיד או אפשר להוציא רק את הגוש? במקרה כריתה מה הן דרכי השחזור המומלצות ומה תופעות הלוואי והסיכונים לאחר הניתוח. אני ממש בלחץ ולא מצליחה להחליט.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום רונית
ד"ר נבות גבעול 12/12/2024 | 15:18באם אין שינוי בגודל ואין תגובה כריתה היא הפתרון. לגבי השחזור קשה להתייחס כי לי כל מידע על מיקום הנגע וגודלו. בדרך כלל נעשה שחזור עם פיבולה, עצם מהשוק. המוזנת מידית עם כלי דםהוסף תגובה
-
-
פצע בלחי הפנימית
משה 05/12/2024 | 10:29שלום רב לפני כ 8 ימים לאחר אכילה הרגשתי פתאום גוש גדול בלחי הפנימית נפיחות גדולה -אדום כהה מהלחץ משכתי אותו ואיתו נמשך עוד בשר פנימי ירד לי הרבה דם נגשתי למיון ורופאת פה ולסת טענה שהרושם הוא שזה המטומה ואם זה לא עובר להגיע לבדיקות נוספות עד עתה זה לא עבר ואני בלחץ שזה לא סרטני יש לי במקום פצע שטוח לבן נראה מוגלה עם הילה מסביב אדומה מה הסיכוי שזה סרטני ?? וכמה זמן לוקח לפצע כזה להתרפא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 26/12/2024 | 16:07היה קשוב לרופאה. בדרך כלל אם זה המטומה זה יחלוף כעבור 3 שבועות.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר חאלד גסאר
רפואת שיניים
4.8
( 24 חוות דעת )
"הי
הגעתי לדר גאסר אחרי שעברתי טיפול רשלני במרפאה אחרת. עשיתי אצלו שני טיפולים על פניו נראה מקצועי שאסיים את הטיפולים עוד חודש תשלחי שוב סקר אענה באופן מלא"
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"

ד"ר חאלד גסאר
רפואת שיניים
4.8
( 24 חוות דעת )
"הי
הגעתי לדר גאסר אחרי שעברתי טיפול רשלני במרפאה אחרת. עשיתי אצלו שני טיפולים על פניו נראה מקצועי שאסיים את הטיפולים עוד חודש תשלחי שוב סקר אענה באופן מלא"
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"

ד"ר חאלד גסאר
רפואת שיניים
4.8
( 24 חוות דעת )
"הי
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת