פורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים - עמוד 2

-
Dupixent
קבניה 21/08/2024 | 09:39שלום רב! בן שלי ,הן 17, קיבל המלצות מרופא עור/א.א.ג/ אלרגולוג לטיפול ביולוגי (dupixent). לצערי קבלנו סירוב לבקשת אישור בקופת חולים לאומית. ואין ים מי לדבר. מתקשים שתסמינים (פוליפוזיס /אסתמה אלרגית/ אסתמה עור) לא מתאימים לתנאים של טיפול בdupixent. אני עבודה ואין לי מושג איך להמשיך .אין מענה מקצועי בקופה .. יש למישהו המלצות/כיוון/רמז ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופיקסנט
ד"ר רמית מעוז-סגל 25/08/2024 | 14:36הבנתי- בעקרון הטיפול בדופיקסנט אינו בסל הבריאות (עדיין) לפוליפים באף יש להגיש בקשה מיוחדת לקופות החולים או לשקול טיפול תרופתי אחרהוסף תגובה
-
Dupixent
קסניה 21/08/2024 | 22:05אבל סיבה העיקרית לטיפול היא פוליפים .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטופיק
ד"ר רמית מעוז-סגל 21/08/2024 | 21:47מוסמכים לרשוןם לךאסטמה של העור אלרגולוגים ורופאי עורהוסף תגובה
-
Dupixent
קסניה 21/08/2024 | 09:49תיקון: המלצות מרופאים : א.א.ג /אלרגולוג/רופא ריאותהוסף תגובה
-
-
לקיחת דופיקסנט לאחר הפסקה של 3 חודשים
רחלי 28/07/2024 | 21:22שלום רב ד"ר,בתי בת 29 וסובלת מאטופיק דרמטיטיס 5 שנים,קבלה לפני 9 חודשים זריקות דופיקסנט,לאחר חצי שנה של טיפול והטבה משמעותית הפסיקה את הזריקות ולאחר חודשיים מההפסקה חזר האטופיק. האם צריך לקחת את זריקות הדופיקסנט לכל החיים? אם היא מתחילה שוב אחרי חודשיים שלא לקחה,האם צריך להתחיל שוב עם מנה כפולה או להמשיך במנה אחת כל שבועיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דופיקסנט
דר רמית מעוז 29/07/2024 | 17:20כדאי לשקול חידוש. אחרי השגת הפוגה ניתן לנסות בהדרגה להפחית מינון - לפי המצבהוסף תגובה
-
-
השתלת שיער ואטופיק דרמטיטיס
טום 18/06/2024 | 19:59שלום, בן 33 סובל מאטופיק בכללי שמתבטא רק בגרד בכל הגוף.. אטופיק ללא התלקחויות לא נגעים מעולם גם לא היה לי כלום.. רק עור יבש כנראה.. עכשיו אני רוצה לעשות השתלה גם בראש וגם השתלת זקן מהראש לוקחים מאחורה והזקן לוקחים זקיקים מאיזור הצוואר למלאות בלחיים. מבחינת העור הוא בסדר גמור.. גם מפרצים וגם לחיים הפנים בלי צלקות בלי כלום האם יכולה להיות בעיה בקליטה של הזקיקים? בכללי אין בעיה לעשות בגלל האטופיק? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
השתלת שיער
דר רמית מעוז סגל 19/06/2024 | 19:21קשה מאד לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה ללא בדיקה גופנית , בדיקות דם וכו. יש להבין טוב מה היתה חומרת המחלה לאורך השנים כולל טיפולים שניתנו עד כה כדי לנסות לנחש האם יהיו סיבוכים להשתלת שיערהוסף תגובה
-
השתלת שיער ואטופיק דרמטיטיס
טום 19/06/2024 | 15:51שלום תודה על התשובה ראיתי מקרה של השתלת זקן של רופא עור שעשה בארץ על צלקת כוויה בפנים וגודל שם שיער רגיל.. למי לפנות לייעוץ לרופא עור? הייתי והוא רשם לי שהאטופיק לא בהתקף כיום אבל ברוך השם מעולם גם לא היו לי התקפים שום דבר אני בן 33.. רק גרדהוסף תגובה
-
השתלת שיער
דר רמית מעוז סגל 19/06/2024 | 15:22אין כמעט ספרות בנושא ולכן צריך לבדוק את המקרה המורה פרטנית - כדאי לפנות לייעוץהוסף תגובה
-
-
גרד עז לתינוק בעיניים שנמשך זמן רב
גלי 20/05/2024 | 15:19שלום, אני אמא לתינוק בן כמעט 11 חודשים, שנוטה לגרד רבות בעיניים, חודשים רבים, לרוב בשעות הלילה אך לאחורנה במשך כל שעות היום. הוא מאובחן באטופיק דרמטיטיס, ויש לו צורה קלה של המחלה, עם קצת התלקחויות בעור לעתים. הוא סובל מחום, יש לו נזלת אבל לא נוראית, והיינו אצל אלרגולוג ששלל אלרגיה לחלב ולאבק. נתתי לו כל מיני סוגי אנטיהיסטמין ואף סטרואידים לעיניים, שלא השפיעו. היינו בביקורת בבית חולים שעשו לו היפוך עפעפים, ולא נמצא כלום. אני לא חושבת שמדובר רק בדבר שהוא התרגל לעשות חודשים רבים, אלא במשהו שקשור לאטופיק אולי ומפריע לו. מה אני עוד יכולה לעשות? הייתי איתו אצל רופאי עיניים ועור, ולא קיבלנו טיפול שהרגיע לו את הגרד. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטופיק
דר רמית מעוז סגל 21/05/2024 | 08:27כדאי לפנות למומחה לאחרגיה לצורך בדיקה ולשקול השלמת תבחיני עור לנשאפים יש טיפולים שניתן להציע לבנך (אימונותרפיה , טיפול ביולוגי וכו)הוסף תגובה
-
-
אטופיק דרמטיטיס וחיסון נגד פפילומה
עדי 18/05/2024 | 11:43ד"ר שלום, בתי אמורה לעבור חיסון בבית הספר נגד וירוס הפפילומה. יש לה אבחנה של אטופיק דרמטיטיס. ממה שקראתי, חיסון לפפילומה עלול לעורר מחלות אוטואימיוניות. האם ניתן להתחסן בחיסון זה ללא חשש? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון פפילומה ואטופיק דרמטיטיס
ד"ר רמית מעוז-סגל 19/05/2024 | 21:29היו דיווחי מקרים של התלקחות מחלות אוטואימוניות (יש להדגיש שתגובות כאלו יכולות להתרחש באופן עקרוני אחרי חיסונים מסוימים) \אטופיק דרמטיטיס אינה נחשבת מחלה אוטואימונית)הוסף תגובה
-
-
טיפול בcbd
רויטל 17/04/2024 | 18:23האם טיפול בקאנביס רפואי יעיל לטיפול באטופיק דרמטיטיס קל עד בינוני לצעירה בת 23, הסובלת מגיל צעיר מזה. ובמידה וכן- מה מומלץ לקחת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קנביס
דר רמית מעוז סגל 25/04/2024 | 11:38יש פתרונות טובים לאטופיק דרמטיטיס קנאביס אינו נמצא בהנחיות לטיפול במחלה זוהוסף תגובה
-
-
טיפול בתא לחץ
יהונתן 12/04/2024 | 04:14האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור לאטופיק דרמטיטיסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטופיק
ד"ר רמית מעוז-סגל 12/04/2024 | 10:23בעקרון ת״א לחץ מהווה טיפול בפצעים כיבים הקרואים ופחות מתאים לאטופעק. כן יש אפשרות טיפולית עם פוטותרפיההוסף תגובה
-
-
תגובה קשה וכואב בעור הגוף
דביר 11/11/2023 | 00:07ד"ר שלום רב מבקש את הכוונתך איך ולמי פונים לברור רפואי. בתקופה האחרונה באופן פתאומי בלי סיבה מובנת עור הגוף הופך אדמומי ומתמלא פלנצ'ים מורמים מהעור מפוזרים בכול עור הגוף . *לא אכלתי ולא שתיתי שום דבר חדש *אני לא שותה אלכוהול בכלל *לא נגעתי בחומרי ניקיון *אני לא נוטל תרופות בכלל ד"ר. איך ולמי פונים לברור רפואי ? האם צריך לבצע בדיקות דם מיוחדות ו/או אחר ? תודה רבה מראש בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחה
ד"ר רמית מעוז-סגל 12/11/2023 | 12:13נא להגיע ליעוץ מסודר במרפאה אשמח לעזור לךהוסף תגובה
-
-
פריחה אדומה בצוואר מעט מגרדת
סתיו 02/08/2023 | 12:18שלום רב, לפני כשנתיים התפרצה לי אורטיקריה דרמטוגרפיזם ( כשאני נוגעת או שורטת את העור זה מתנפח ונהיה אדום/לבן)- האם יש טיפול לזה? מעבר לזה מתנפח לי העור ונהיה אדום באזור הפנים במגע עם מים שחולף תוך מספר דקות לחלוטין. בנוסף, יש לי בעורף פריחה אדומה מעט בולטת בצורת עיגולים מפושטים בקו השיער, איך קוראים לזה? אני לא מצליחה למצוא על זה מידע קונקרטי ברשת. אשמח לשפוך קצת עור על מה זה ואיך מטפלים. תודה רבה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פריחה אדומה בצוואר מעט מגרדת
סתיו 03/08/2023 | 12:24קבעתי תור, תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תפרחת
ד"ר רמית מעוז-סגל 02/08/2023 | 15:49נא להגיע ליעוץ מסודר במרפאההוסף תגובה
-
-
מטוטרקסט 15 מ"ג
None 13/07/2023 | 22:01אני בן 40 ומטופל במטוטרקסט 15 מ"ג לצורך טיפול באטופיק דרמטיטיס. אני מעוניין לעשות הפסקה עם התרופה ע"מ שאוכל לנפוש בכיף (בריכות, ים, אלכוהול וכו')... האם הגוף צריך זמן "גמילה" מהתרופה ע"מ לא לגרום נזק עם כלל תופעות הלוואי המצויינות בתרופה? והאם ניתן להפסיק אותה ביום אחד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גמילה ממטוטרקסט
ד"ר רמית מעוז-סגל 14/07/2023 | 09:53זה לוקח כמה שבועות להפסיק טיפול , רצוי בהדרגה ולא בבת אחת. ממליצה לגשת לייעוץ מסודר בעניין כדי להמנע מהתלקחות של המחלההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
בדיקות קשורות
-
קדחת מערב הנילוס
-
סידן בדם
-
תבחין עור טוברקולין
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
ליחה, ריר (כיח)
-
אדנוזין מונופוספאט (AMP)
-
אוהל

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם
בפורום נפרולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל הורביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם