פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 42
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תרופת הבלוסרמה.ל-ד"ר דליה שלום.
שגב 14/02/2016 | 14:46לפני 3-4 שנים נערך ניסוי בתרופת השינה בלסומרה החוסמת את חלבון האורקסין, הניסוי נערך ב-70 מעבדות שינה של בתי חולים ברחבי העולם ביניהם בתי החולים רמב"ם וסורוקה בארץ. בחודש אוגו'-2014 הודיע מנהל התרופות של ארה"ב (ה-FDA )על אישור התרופה לשימוש . האם ידוע לך על אישור לשימוש בתרופה בארץ ובאיזה נוהל אפשר לקבלה?. תודה.פתח בחלון חדשתשובת מומחה תרופת הבלוסרמה.
דר' דליה שכטר-עמיר 14/02/2016 | 15:12Belsomra אכן אושרה ע"י ה-FDA אבל ככל שאני יודעת עדיין לא בארץ. בד"כ תרופות שעדיין לא נמכרות בארץ ניתן אולי להשיג עם טופס 29ג' וביבוא אישי (דרך בית מרקחת). בברכה,
צורך בשעות שינה מרובות
מיואשת 25/01/2016 | 00:29שלום, לפני כשנתיים אובחנתי רשמית כסובלת ממחזור שינה דחוי. הצלחתי לטפל בחלק מבעיה באמצעות מלטונין במינון רוקחי ושמירה על הרגלי שינה. העניין הוא שהצלחתי לטפל בשעה שבה אני נהיית עייפה ומצליחה להירדם, אבל עדיין יש לי בעיה משמעותית עם צורך בכמות מגוחכת של שינה (אפילו 8-9 שעות שינה לרוב לא מספיקות לי ואני עייפה כל היום). בתור סטודנטית, המצב ממש מקשה עליי בלימודים, בהתנהלות היום-יומית והעייפות גם מגבילה אותי בנהיגה ומפריעה לריכוז וזיכרון... אציין שהקפדתי חודשים רבים על כמות שעות שינה סבירה (6-8 שעות בלילה), אך רמת העייפות הכריעה אותי לבסוף. האם יש תרופה / טיפול שיכול לשנות את המצב ולהביא את הגוף למצב נורמלי, בו 7 שעות שינה בלילה מספיקות לעירנות במהלך היום? תודה רבה מראשפתח בחלון חדשתשובת מומחה תשובה
דר' דליה שכטר-עמיר 27/01/2016 | 10:17מודפיניל = פרוויג'יל היא תרופה מעוררת ועשויה לעזור. זו תרופה יקרה יחסית ובארץ ההתויות היחידות הן נרקולפסיה, עבודת משמרות ואם איני טועה גם חולי דום נשימה בשינה. בברכה,תודה! שאלה נוספת אם כך..
מיואשת 27/01/2016 | 00:20כיוון שניסיתי להיעזר בריטלין ודומיו (קונצרטה וכו'), אך גם עם ריטלין 30 מ"ג+ כוס קפה, עדיין נרדמתי נגד רצוני(וסבלתי ממיגרנות נוראיות מהריטלין) - חשבתי לנסות משהו אחר. שמעתי על תרופה בשם מודפיניל. אני יודעת שבמקור היא נועדה לטפל בנרקולפסיה, אבל ראיתי פרסום שלה עם התוויה לטיפול בישנוניות יתר במהלך היום... ידוע לך על שימוש בתרופה לצורך זה? האם נראה לך שהיא תוכל לעזור במצב שלי? תודה רבהתשובת מומחה תוספת - מעבדת שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 26/01/2016 | 21:35בלילה יחיד במעבדת שינה השינה בדרך כלל שונה מהשינה הרגילה בבית בגלל תנאי הבדיקה ולכן לעיתים רואים יקיצות רבות (ואגב, יקיצות קצרות עד 15 שניות יש לכולם וערך של עד 10 לשעה חסר משמעות מיוחדת). בברכה,תשובת מומחה צורך בשעות שינה מרובות
דר' דליה שכטר-עמיר 26/01/2016 | 21:30אתחיל מהסוף: אין תרופה או דרך כלשהי להפחית את מס' שעות השינה הנחוצות לך. באוכלוסיה הכללית מרבית הבוגרים מסתפקים ב-6-8 שעות שינה בלילה כדי לתפקד טוב במשך היום. יש מיעוט בשני הקצוות: אותם אנשים שמסתפקים ב-4-5 שעות שינה בלילה ומצד שני אנשים שזקוקים ליותר מ-9 שעות בלילה, ואת בקבוצה זו. כדי לשפר את התפקוד היומי (טיפול סימפטומטי) ניתן לנסות טיפול עם תרופה מעוררת כמו ריטלין. בברכה,תוספת - מעבדת שינה
מיואשת 25/01/2016 | 00:31שכחתי לציין - ביצעתי בדיקת שינה במעבדת שינה לפני כ-3 שנים. איני סובלת מ-OSA, אך כן נרשם מס' חריג של יקיצות במהלך השינה (ישנתי ברוטו 6 שעות, מתוכן היו 27 יקיצות של מעל 15 שניות ועוד 45 יקיצות קצרות מ-15 שניות). הרופא שפענח את הבדיקה לא ידע להסביר את פשר היקיצות המרובות.
שעות שינה הפוכות
נתנאל 26/01/2016 | 20:47שלום אני סטודנט בן 25 ובימים שאני לא לומד ולא עובד בבוקר בעיקר עכשיו בתקופת מבחנים יוצא שאני הולך לישון מאוחר (4-5-6 בבוקר) וקם בין 12-15:00 . יש לציין שאני ישן בחושך מוחלט. שינה עמוקה וטובה. השאלה שלי היא האם יש הבדל בין לישון בשעות שציינתי לבין שעות יותר ״נורמליות״ ? ואם כן מדוע? הרי אני ישן בחושך מוחלט.פתח בחלון חדשתשובת מומחה שעות שינה הפוכות
דר' דליה שכטר-עמיר 26/01/2016 | 21:36אין הבדל אם כך מתאים לך. לילה טוב.
בעיות שינה
עייף 20/01/2016 | 22:42שלום רב, ראשית תודה על הסבלנות והעזרה האדיבה בפורום המעניין. יש לי בעיות שינה. כבר כ 3 שנים אני משתמש בתרופות. בתחילה קלונקס, אחר כך לוריואן והיום אמביאן 6.25. קלונקס ולוריואן עבדו מעולה אבל אחרי זמן מה התחלתי להתעורר אחרי 4 שעות ולקחת עוד כדור. בונדורמין לא היתה טובה כי כבר בהתחלה הייתי מתעורר אחרי 3 או 4 שעות ונאלץ לקחת עוד כדור. האמביאן לא עובד מושלם כי אני מתעורר אחרי 4 שעות ונרדם שוב רק אחרי כחצי שעה.זה לא נעים בכלל ולאורך היום אני די עייף. אינני יודע בדיוק מה הרקע (כרגע פשוט צריך תרופה) ואני מניח שלא זה המקום לבצע בירור מקיף. ברשותך 3 שאלות: 1. איזו תרופה הכי פחות "מזיקה" (אני יודע שבחירת המילה לא כל כך מתאימה)? לנסות לחזור לקלונקס/לוריואן (נדמה לי שאחרי כמה לילות אני אוכל לחזור אליהן) או שאמביאן עדיפה? אולי כדאי להעלות במינונה? 2. לוריואן/קלונקס - האם יש בעיה לקחת יותר מכדור אחד? 3. על מנת לבצע בירור ואולי גמילה אני מבקש להתייעץ עם רופא מומחה. איזו התמחות עלי לבקש? האם את מכירה רופא/ה מומלצים מקופת חולים לאומית? תודה רבה מראש על עזרתך!פתח בחלון חדשתשובת מומחה תודה על תשובתך
דר' דליה שכטר-עמיר 21/01/2016 | 21:19ודאי שרקע רפואי רלבנטי 1. מפני שהפרעת השינה משנית למצב רפואי ו-2. מפני שתרופות מסויימות עלולות לגרום לתופעות לא רצויות על רקע מחלה קיימת (כמו למשל השפעת בנזודיאזפינים על הנשימה בנוכחות מחלת ריאות משמעותית). קלונקס ולוריון עשויים להיות עדיפים בנוכחות הפרעת חרדה מפני שיש להם אפקט מרגיע, שלא קיים למעשה באמביין או בבונדורמין. לילה טוב.תודה על תשובתך
עייף 21/01/2016 | 00:45תודה על תשובתך! אני יכול להניח שהרקע הרפואי רלוונטי לבחירה בתרופה לשינה. האמנם? תוכלי בבקשה מעט לפרט - מתי השימוש בקלונקס/לוריואן מועדפים ומתי אמביאן או בונדורמין? תודה רבה!תשובת מומחה בעיות שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 21/01/2016 | 00:24בלי לדעת רקע רפואי, רקע תרופתי וסיבה אפשרית לנדודי השינה אני לא יכולה לומר לך מה מזיק יותר או פחות או כמה כדורים ניתן ליטול. אתה יכול לברר בקופת חולים עם איזה מרפאת שינה לאומית עובדת ולבקש הפניה לשם.
הפרעת שינה- יקיצות רבות במהלך הלילה
קרין,22 20/01/2016 | 14:14שלום, מזה מספר שנים אני סובלת מהפרעת שינה המתבטאת ביקיצות מרובות (4-6 פעמים בלילה). אני חוזרת לישון לאחר כל יקיצה כמעט ישר, אך השינה שלי אינה רציפה. דבר זה מתבטא אצלי בעייפות במהלך היום, קושי להתעורר בבוקר, חוסר ריכוז לעיתים וכ'ו. רציתי לשאול האם יש טיפול לדבר כזה, ולאן כדאי לפנות.פתח בחלון חדשתשובת מומחה הפרעת שינה- יקיצות רבות במהלך הלילה
דר' דליה שכטר-עמיר 21/01/2016 | 00:29יש סיבות שונות ליקיצות ליליות - צריכת קפאין מרובה, נטילת תרופות מסויימות, לחץ נפשי / מתח / דאגות / חרדה, הפרעת שינה ראשונית. את הבירור כדאי להתחיל עם רופא המשפחה. אם לא יימצא דבר מבחינתו ואין רקע נפשי כדאי לשקול בדיקת שינה מלאה במעבדת שינה. בברכה,
קושי להרדם לעיתים או יקיצה אחרי חצי שעה
צחי א 13/01/2016 | 09:07שלום לד"ר שכטר-עמיר-- יש לי קשי לעיתים להרדם . מדובר בשעה02-01 -03( אני קורא בלילה ) לעיתים תרגילים בהעוויות פנים ( שיטת רייך ) פותרת, או דמיון מודרך, לעיתים רק נטילת סטילנוקס עוזרת, לעיתים עלי להוסיף גם אסיוול 5-10 מג --ורק אז ארדם. לעתים אני מתעורר חצי שעה אחרי ההרדמות. לרוב אני מתעורר באמצע הלילה ואינני מסוגל שעות לחזור ולהרדם..ביום אני נרדם בלי בעיות. וישן שעה עד 3 שעות!!!!כלומר-בעיות בשינה. אשמח להצעותיך המקצועיות תודה צחי אפתח בחלון חדשתשובת מומחה תשובה
דר' דליה שכטר-עמיר 15/01/2016 | 09:50חברי מכבי אני מקבלת רק במסגרת הקופה - בתחומי נוירולוגיה וגם הפרעות שינה. שבת שלוםמבקש תור לבדיקת בעיות שינה
צחי א 15/01/2016 | 09:32שלום לד"ר דליה שכטר -עמיר אשמח לקבוע תור אליך לבדיקת בעיות השינה שלי.באלעד את עובדת כנוירולוגית. לא מצאתי את הטלפון של הקליניקה שלך בבבלי. תודה לעזרתך ושבת שלום צחי אתשובת מומחה תודה
דר' דליה שכטר-עמיר 14/01/2016 | 17:49מקבלת במכבי.תודה
צחי א 14/01/2016 | 01:23תודה. האם את מקבלת את מבוטחי מכבי או רק מקבלת באופן פרטי? לילה טוב צחי אתשובת מומחה קשי להרדם,יקיצה אחרי חצי שעה
דר' דליה שכטר-עמיר 13/01/2016 | 22:03כדאי לברר את נושא השינה קצת יותר לעומק עם רופא מיומן בנושא. יש אבחנה מבדלת כמו שכתבתי בתשובה הקודמת. סירקדין יכול להיות יעיל במקרים מסויימים ובמיוחד באנשים מבוגרים וקשישים. לא יכולה לומר אם מתאים לך. לילה טוב.קשי להרדם,יקיצה אחרי חצי שעה
צחי א 13/01/2016 | 14:00שלום לרופאה ---תודתי לתגובתך המהירה. כל הכבוד !!!! אינני יודע מה הבסיס--כי אינני במתח נפשי מוגבר--אני פשוט אוהב לקרוא בלילה, כך שאני מגיע לשעה אחת-או שתים ולעיתים גם יותר--ואז אני מחליט שהגיעה שעת השינה...ובמיטה אני ער לחלוטין. מנסה ליצור הרגעה והשקטה...לעיתים בלי תרופה ולעיתים אני נאלץ להשתמש בתרופה או תרופות. אולי לשנות הרגלי שינה ? מה עם סירקדין 2 מג ? המלטונין כתוסף תזונה איננו מבוקר,כך אומרים רופאים.אולי יש לך הצעה לבירור--אם יש בכך צורך--או לתיקון ? תודותי לך צחי אתשובת מומחה קושי להרדם לעיתים או יקיצה אחרי חצי שעה
דר' דליה שכטר-עמיר 13/01/2016 | 13:10ממה שכתבת קשה להבין מה הבסיס לנדודי השינה. האם פאזת שינה דחויה? האם מתח נפשי? האם הפרעת שינה אחרת ואולי בכלל היגיינת שינה לקויה?! על פניו נראה לי שסטילנוקס ו/או אסיוול זה רק מעין "כיבוי שריפה". נחוץ בירור. בברכה,
כדורי שינה
יעל 14/01/2016 | 15:13שנים אני לקחת כדור שינה לפני השינה ולפעמים חצי כדור באמצע לילה אני ישנה כל הלילה מ11 ועד 6 בבוקרה אני בת 80 האם יש בעיה עם זהפתח בחלון חדשתשובת מומחה כדורי שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 14/01/2016 | 17:50אם את מסתדרת עם זה במשך שנים איני רואה הכרח לשנות. בברכה,
שעון ביולוגי
מ 13/01/2016 | 02:57בחור צעיר ובריא.. נוטל ציפרלקס על רקע של חרדות.. במשך כשנה וחצי לא ישן כמו שצריך בלי קשר לכדורים אותם אני נוטל כאשר אני מתעורר ולעיתים מתעורר עם דופק מהיר יחסית.. סובל מאינסומניה. בחצי שנה האחרונה נרדם בשעות ממש מאוחרות 4-7 בבוקר וקם בצהריים. איך אוכל לסדר את השעון הביולוגי שלי בצורה הכי טובה שיש?פתח בחלון חדשתשובת מומחה שעון ביולוגי
דר' דליה שכטר-עמיר 13/01/2016 | 13:16ממה שאתה מתאר כלל לא ברור שההפרעה הבסיסית היא שעון ביולוגי לא תקין. חרדה לכשעצמה היא גורם שכיח לאינסומניה. לעיתים תרופות נוגדות חרדה לכשעצמן אינן "ידידותיות" לשינה. ואולי מדובר בהרגלי שינה גרועים?! למשל - שינה עד הצהריים מחמירה מאוד קשיי הירדמות בלילה. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי הטיפול התרופתי כנגד חרדה. וגם - לנסות "לשבור" את מעגל השינה הנוכחי ע"י יקיצה מוקדמת במשך כמה ימים, הימנעות משינה במהלך היום וכניסה למיטה לישון בלילה בשעה סבירה. בהצלחה.
אסיוול ממכר ?
צחי א 13/01/2016 | 08:53שלום לד"ר שכטר-אמיר--האם אסיוול,לוריבן ושאר התרופות בקבוצה זו ממכרות ? בהרצאה טען רופא שפעם חשבו שכן אך כיום לא נמצאו מאמרים מדעיים שמוכיחים כי זה כך. חיפשתי בפאבמד ולא מצאתי. או אולי טעיתי בחיפוש ? אשמח לעזרתך צחי אפתח בחלון חדשתשובת מומחה אסיוול ממכר ?
דר' דליה שכטר-עמיר 13/01/2016 | 13:05אסיוול ולוריבן הן 2 תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים. תלות פיזית בתרופות אלה מוגדרת כאשר יש צורך להעלות מינון בהדרגה וכאשר עושים הפסקה פתאומית יש תסמיני גמילה. התמכרות לתרופות אלה היא דרגה חמורה יותר כאשר השגת התרופה עומדת במקום ראשון עד כדי הפרעה בחיים הרגילים, ובדרך כלל קיימת התמכרות לחומרים נוספים. אז כן, עלולה להיווצר תלות פיזית והתרגלות לתרופות אלה בשימוש ממושך מאוד אך נדיר שיש התמכרות. קיים פחד רב מפני התמכרות לבנזודיאזפינים - ללא הצדקה לדעתי. מצד שני כדאי להשתמש בתרופות אלו בצורה מושכלת, עם מעקב רפואי ובאינדיקציה נכונה. בברכה,
מלטונין והפרעות שינה
רבקה 02/01/2016 | 18:52שלום לך אני מתענינת במלטונין ברוקחות מיוחדת, (לא סירקאדין שניסיתי ולא עזר בכלל), אני מעדיפה שימוש במלטוbין במקום כדורי שינה רגילים בגלל תופעות לוואי לא רצויות , האם מלטונין מלווה בפחות תופעות לוואי? למי בדרך כלל ממליצים על שימוש בתרופה? האם זה קשור בגיל כלשהו?אשמח לקבל מידע מפורט לפני שאתחיל את השימוש בו, תודהפתח בחלון חדשתשובת מומחה מלטונין והפרעות שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 02/01/2016 | 19:37מלטונין רגיל בהכנה רוקחית יעיל במיוחד בהפרעות שינה על רקע מחזוריות שינה לא תקינה כמו תסמונת פאזת השינה הדחויה או ג'ט לג. מלטונין בשחרור איטי כמו בסירקדין מומלץ במקרים מסויימים של נדודי שינה בגיל המבוגר. יעילות התרופה יכולה להיקבע רק לאחר שימוש קבוע, מדי לילה, בשעה די קבועה (אני ממליצה על סביבות 21-22:00) ובמשך 3-4 שבועות. בכל מקרה - הטיפול בנדודי שינה צריך להיות מותאם על פי הגורם. אם נדודי השינה על רקע מתח נפשי, חרדה, דכדוך או אולי תנועות רגליים לא רצוניות כנראה מלטונין לא תהיה הבחירה המתאימה . בברכה,

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים