פורום כאבי ברכיים וכאבים בכף הרגל - עמוד 42
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר המגוון הפורומים האחרים.
-
צליעה בעקבות מכה, פעוטה בת 1.7
מאשה 13/06/2016 | 11:07שלום, בת שנה ו-7 חודשים קפצה על המיטה ונפלה (על המיטה, לא מהמיטה). התעקמה לה הרגל ומיד התחילה לבכות בצורה קשה, ומאז לא מצליחה לדרוך על הרגל. קרה אתמול בצהריים, אין סימנים ניכרים לעין ברגל, לדברי רופא ילדים אין שבר (לאחר מישוש שלו), ויש לתת לה להתהלך רגיל בהתאם לרצון שלה ואם בעוד יומיים לא עובר לראות אורטופד ילדים. לי מפריע מאוד שהרגל שלה מאז פונה החוצה כזה, כשהיא עומדת או מנסה ללכת, האם קיים שבר שלא ניכר במישוש ויש אולי לעשות צילום כדי לשלול שבר קטן?? אשמח לתשובה, תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ככל וראית רופא יש להקשיב לו או לחזור אליו
וינברג אורטופדיה 15/06/2016 | 20:15או ללכת לחוות שניה רופא שבודק את הילדה ומרגיש בידיו ורואה בעיניו טוב הרבה יותר ממענה באינטרנט שיכול לעזור ולהרגיע אך אינו מחליף רופא ואינו יכול לתת מידע כאן כמו שאוכל בבדיקה פיזית. בעיקרון אני מציע ייעוץ ראשוני חינם, אך איני מטפל בילדים מתחת לגיל 5. בברכה, יעקב חיים וינברג.
-
-
קונוס מודלריס
דורית 06/06/2016 | 13:39שלום אולי זה לא המקום אבל מה אומר קונס מודלריס דיאסטלי אצל תינוק בן 3 חודשים נמצא נוזל ציסטי קבוע עם תוכן צלול בגודל 0.65 על 0.22 . כל הממצאים האחרים תקינים אין עדות למנינגו או מיצואלה הכל תקין. מה משמעות הנוזל . תודה ( לא ראיתי פורום אחר שמתאים)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לגבי המושגים
וינברג אורטופדיה 15/06/2016 | 20:12מדובר בחלק ברגל שמרוחק מהמפשעה (או כל איבר המרוחק ממרכז הגוף או הלב) קונוס כשם הצורה מודלריס - שמורכב ממספר יחידות עצמאיות דיאסטלי - המרוחק זה לא תחום התמחותי (אני מטפל מגיל 5 ומעלה) ולא הפורום המתאים. ככל ואינך מוצא תשובות אני מציע להתייעץ עם רופא. בברכה, יעקב חיים וינברג.
-
-
מכה בברך ודפורמציה בברך
שני 03/06/2016 | 13:28לפני כחודש חטפתי מכה בברך כתוצאה מזה מתחתי את הרצועה בברך. פנינו למיון מכיוון שהכאבים רק התגברו ובצילום ראו דפורמציה בברך והאורטופד במיון חושב שבגלל זה הרצועות לא נרפאו. מה עושים במצב של דפורמציה בברך ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מתיחת רצועה ומכה בברך
וינברג אורטופדיה 15/06/2016 | 20:06דפורמציה מובנה - שינוי צורה. אני לא יודע איזה מהרצועות בברך מתחת (יש 4) אשמח שתפרטי. שינוי צורה (דפורמציה) יכול להיות בגלל הצטברות נוזלים, בגלל תזוזת הפיקה, התנפחות של העצם או של השריר, וכן דברים נוספים. אנא הוסיפי אינפורמציה ככל שיש לך ואוכל לנסות לענות ביתר פירוט. בברכה, יעקב חיים וינברג.
-
-
קרע במיניסקוס
מאור 26/05/2016 | 19:01שלום עם יש לי קרע במיניסקוס חתך 7 סדרה 401 חייב ניתוח או אפשר לטפל בלי ניתוח ?...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
וינברג אורטופדיה 15/06/2016 | 20:02מפרק הברך בנוי כציר רק לתנועה קדימה ואחורה. בכדורגל ישנן תנועות לצדדים, למשל בעת הטעיה או עקיפת שחקן. הברך לא בנויה לתנועות אלו ולכן קורה בפעמים רבות שיש סיבוב של הברך (כף הרגל נשארת על הדשא והאגן מסתובב כך שזה יוצר פעולה כמו של בורג שהמפרק לא בנוי אליה) ברגע שיש פעולות אלו יש עצימות גדולה (כוחות גדולים) והמיניסקוס עלול להקרע. לגבי פתרון שאינו ניתוחי אוכל לייעץ רק בבדיקה אישית. אנא צור קשר. הבדיקה ללא התחייבות וללא תשלום. בברכה, -
קרע במיניסקוס
מאור 30/05/2016 | 19:40תוך כדי ריצה בכדורגל זה סוג הקרע שיש כמו שכתבתי אפשר לטפל בלי ניתוח ? -
תשובת מומחה קרע במיניסקוס
וינברג אורטופדיה 30/05/2016 | 15:54איני מבין מהנתונים שציינת את הבעיה במדויק. אנא פרט איך ומדוע זה קרה, או שתגיע לבדיקה אצלי במכון (בחינם ללא התחייבות, בתיאום מראש בלבד) בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
התכווצות וכאבים
דן 28/05/2016 | 22:53שלום אתמול בלילה התעוררתי בעקבות התכווצות המלווה בכאבים עזים ברגליים בחלק שמתחת לברך ועד כף הרגל ובלי אפשרות ליישר את כפות הרגליים וכל זה למשך מס' דקות, אציין כי זהו מקרה שני תוך חודש. האם הדבר מצביע על משהו לא תקין והאם ישנן השלכות למקרה זה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התכווצות
וינברג אורטופדיה 30/05/2016 | 17:06חסרים פרטים כגון עיסוק בספורט וכו' אבל אנסה לענות בכל זאת. בעת שאין לך התכווצות חשוב לעשות מתיחות של השריר (ישנם מספר שרירים אבל אני מניח שמדובר בתאומים) בנוסף אני ממליץ לשתות מי-טוניק, הידוע כמכיל "כינין" שפעם השתמשו בחומר זה כתרופה להתכווצות שרירים (כמובן במינון גבוה הרבה יותר מאשר במי-טוניק) כמו כן אכילת בננות יכולה להועיל לשרירים.
-
-
דלדול שריר התאומים
אייל 30/05/2016 | 13:37שלום, אני לאחר פציעה חוזרת דל קרע גיד אכילס בתוך 4 חודשים. מכוון שעברתי ניתוח וכעת נאסר עלי להזיז את הרגל למשך 6 שבועות פעמיים. 3 שבועות בגבס פעמיים השריר מדלדל לי בצורה ניכרת. האם תוספי תזונה מסוג חלבון יכול לסייע בדלדול יותר איטי של השריר. כעת אני מתחיל את השבוע השני לאחר הניתוח השני. תודה רבה !!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלדול בשריר
וינברג אורטופדיה 30/05/2016 | 17:02לדעתי תוספי תזונה של חלבון לא יועילו. 2 עצות יש לי עבורך: 1. יש משמעות להתעמלות מנטלית, כלומר לעשות בדמיון את התרגילים 2. את שאר השרירים אין מניעה להפעיל וכדאי להפעילם, משקולות או מכשירי ישיבה. בנוסף תתעניין באינטרנט וגם בטלפון אצל חברה שעוסקת בהתעמלות אלקטרודות, מדובר בהפעלת השריר ללא תנועה. לאחר החלמה כמובן אתה מוזמן להגיע אליי למכון לייעוץ חינם בנוגע לחזרה לכושר הליכה מלא. בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
כאבים בקרסול וקרע ברצועה
אורטל 23/05/2016 | 16:38לפני 20 חודשים עברתי תאונת דרכים כתוצאה קיבלתי מכה ברגל התנפחה לי הקרסול והייתה לי המטומה רצינית .. התגלה בנוסף לכך קרע ברצועה של 0.5 ודלקת בקרסול. אני בטיפולי פיזיותרפיה אבל אני מרגישה שזה לא מספק לי את הטיפול הרצוי .. עדיין סובלת מכאבים רציניים כרגע התנפחה לי שוב הקרסול לא הולכת יציב בכלל .. מתלוננת לרופא על כך .. האם ישנו עוד טיפול שצריך לבצע ?שיכול לעזור ? זה כבר כאבים בלתי ניסבלים . תודה על העזרהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בקרסול וקרע
וינברג אורטופדיה 25/05/2016 | 13:40שלום אורטל, מתוך כל השאלה שלך אני מתייחס בעיקר ל"לא הולכת יציב בכלל". בנושא הזה וכן בנושא כאבים אני יכול לעזור לך הרבה. מוזמנת לבדיקה חינם ללא התחייבות אצלי במכון. בברכה, יעקב חיים וינברג -
תיקון
אורטל 23/05/2016 | 16:3910 חודשים לא 20 חודשים
-
-
US ברכיים
תהילה 23/05/2016 | 19:03שלום, ביצעתי בדיקת US ברכיים בעקבות כאבי ברכיים שהתחילו אחרי שהתחלתי אימוני ריצה, בתשובת הבדיקה נרשם: מימין מעט נוזל ברצס לטרלי. מה זה אומר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US ברכיים
וינברג אורטופדיה 25/05/2016 | 13:38שלום תהילה, נוזל שמצטבר במפרק הברך מפריע בתפקוד יש אפשרות שייספג לאט לבד בגוף. אם זה כמות גדולה אז רופא מומחה לברכיים יכול לנקז בעזרת מזרק את הנוזל מהגוף. בכל מקרה ניראה שמשהו בתפקוד הברך אינו אופטימלי. אפשר לשפר את המצב הן באמצעות ייצוב הברך והן באמצעות שיפור בלימת הזעזועים, זאת בעזרת מדרסים. מוזמנת לבדיקה חינם ללא התחייבות אצלי במכון. בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
כאב בברך
חסוי 16/05/2016 | 11:36הלכתי לאורטופד בקהילה והוא הפנה לאורטופד מומחה והוא רשם באבחנה TEAR MENISCUS KNEE ACUTE מה זה אומר ומה עושים בנידון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לכאב בברך TEAR MENISCUS KNEE ACUTE
וינברג אורטופדיה 25/05/2016 | 13:35התרגום לעברית זה: קרע במיניסקוס, אקוטי (חריף). המיניסקוס הוא חלק ממפרק הברך, שעוזר ביציבות, שאין מספיק יציבות במפרק עצמו צריך משהו חיצוני שיעזור ליציבות. באופן זמני אפשר להשתמש במגן ברך, ובאופן קבוע במדרסים שמייצבים. אשמח לקבוע איתך פגישה לצורך בדיקה אישית (בחינם וללא התחייבות) בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
כאבים ואי ציבות בברך
אלון 15/05/2016 | 18:25הופניתי ל MRI נתקבלה תשובה בקונדיל הפרמולרי המדיאלי בחלקו האמצעי לטרלי יש מוקד סחוסי-גראמי עם פרגמנט גדול של סחוס ועצם מימדי תהליך 1.2-1.2 ס"מ יש נוזל ושינויים ציסטיים מסביב לפרגמנט ואי סדירות של המשטח המפרקי . אין בצקת מח עצם מסביב לתהליך . אודה על תשובתך הבהרה של הדבר או טיפול .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה מורכבת
וינברג אורטופדיה 17/05/2016 | 15:36מדובר ברקמה שלא אמורה להיות שם (בברך בעצם הירך החלק שפונה למרכז) זה מעין גידול קטן (שפיר לא לדאוג). ייתכן שזה הגורם להצטברות הנוזלים. המשך הטיפול לפי הוראת הרופאים שטיפלו בך עד כה ייתכן שצריך להוציא את זה. בברכה, יעקב חיים וינברג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים