פורום כאבי ברכיים וכאבים בכף הרגל - עמוד 43
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר המגוון הפורומים האחרים.
-
כאב מתמשך ברצועת הברך הימנית מאחורי הברך
יגאל סימון 09/05/2016 | 17:53ניסיתי דיקורים וזה לא נעלם למרות ההשתפרות. מה דעתך על דיקורים עם דבורים? האם יש דרכים נוספות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ליגאל
וינברג אורטופדיה 15/05/2016 | 12:04כאב מתמשך ברצועת הברך הימנית מאחורי הברך כניראה נובע באחת מהרצועות הצולבות. לגבי דיקור עם דבורים איני מתמצא בנושא ולכן איני יכול להביע דעה על כך. לפעמים הכאב נובע מתנוחה לא נכונה של הברך. לרוב תנוחה לא נכונה של הברך נובעת מתנוחה לא נכונה בקרסול. אם זהו המקרה אצלך יש סיכוי גדול מאוד שאני יכול לעזור לך. בכוחות עצמך לא תוכל לדעת לגבי התנוחה אם תרצה להיבדק בחינם אצלי אשמח לקבוע לך פגישה ניתן להשאיר פניה בטופס פה באתר כשאתה לוחץ על שמי בראש הפורום בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
ייעוץ בנושא פרוייקט לימודי
מתן 02/05/2016 | 11:30שלום רב, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי בשנקר וכחלק מפרוייקט אני רוצה לעצב מכשיר לשימוש יום יומי שיסייע ללכת מהר יותר. כלומר המכשיר (לפי הרעיון אמור להיות סוג של תוסף לנעליים) אמור להקל על הלובש בעת ההליכה ולעודד הליכה מהירה יותר - לגום לו ללכת מהר יותר במאמץ מופחת. אני אשמח לקבל ייעוץ אורתופדי בנושא. איזה שרירים פועלים במקרה הזה ומה ההבדל בהליכה המהירות רגילה לבין הליכה במהירות מוגברת. על איזה שריר עליי להקל באמצעות המכשיר. מקווה שתוכל לעזור לי, מתן.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה א-ה 9-5
וינברג אורטופדיה 07/05/2016 | 17:39 -
שלום!
מתן 03/05/2016 | 20:00תודה רבה! אני אשמח וזה מאוד יועיל לי! מתי אוכל להתקשר בשעות שיהיו נוחות לך? (לא מפורטות שעות העבודה) -
תשובת מומחה למתן
וינברג אורטופדיה 03/05/2016 | 19:29זו שאלה די מורכבת, תוכל לצלצל אליי בשעות העבודה 03-5283068 ונושחח ואולי נפגש אם יהיה צורך.
-
-
נפיחות וכאבים באצבעות ידיים ורגלים בו זמנית
פ ס 25/04/2016 | 21:57פתאום בלי התראה או סימנים מראש קמתי בשבת בבוקר עם נפיחות באצבעות הידיים והרגליים בליווי כאבים וחולשה. עד יום ראשון בבוקר הנפיחות והכאבים ביד החריפו ואפילו היתה הרגשה ביד ימין עד למפרק תחושה שהיד נרדמת הכאבים היו עד לכתף בשתי בידיים מעולם לא חוותי דבר כזה או דומה לו. מה הסיבה לכך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות באצבעות
וינברג אורטופדיה 01/05/2016 | 12:15העיסוק שלי הוא בעיות אורתופדיות ברגליים, שזה אומר כל מה שקשור לעצמות מפרקים שרירים גידים ורצועות. עפ"י שאלתך מאחר שהבעיה גם ברגליים וגם בידיים זה נשמע כמו משהו מערכתי שאינו אורתופדי. אולי זו בעיה בלימפה או משהו אחר, אני ממליץ לפנות בדחיפות לרופא ולבדיקות.
-
-
כואב לי אחר שהורדתי הגבס
טל 07/04/2016 | 16:12אני אחרי שבר לפני שבועיים הורידו את הגבס ואמרו לי להתחיל לדרוך כואב לי עדיין בדריכה מה אפשר לעשות והאם זהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאחר גבס
וינברג אורטופדיה 22/04/2016 | 11:09ממכתבך איני יודע באיזו עצם היה שבר, דרושים יותר פרטים. אשמח לענות לשאלה מפורטת יותר.
-
-
ממצא תת עורי בעקב
פלה 07/04/2016 | 19:29שלום, בגיל 19, לפני 3 שנים נותחתי והוציאו לי המעקב מסה תת עורית, לאחר שכמה שנים הפריעה לי בדריכה. בשנה האחרונה חזר לכאוב לי באזור העקב, כיום ישנם 4 גושים קשים. ואינני דורכת על העקב. האם זו תופעה מוכרת? אני רוצה להתחיל שוב תהליך טיפול, אך לא רוצה לסיים אותו רק בניתוח, אלא בהבנה מה יש שם ומניעת חזרה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לסובלת מכאב בעקב
וינברג אורטופדיה 22/04/2016 | 11:07מהם ארבעת הגושים שיש לך בתוך העקב איני יכול לדעת רק דרך שאלה באינטרנט. מה שכן, אפשר לגרום למצב שבו תוכלי לדרוך על כל כף הרגל כולל העקב גם כשהגושים שציינת נמצאים ובכך לשפר את איכות חייך כרגע. זה דורש הכנה של מדרסים מיוחדים מחומרים מיוחדים ותוכלי לדרוך ללא כאב. הבנתי ממכתבך ואני מסכים איתך שלניתוח פונים כמוצא אחרון, וכל דבר לא פולשני שניתן לעשות עושים קודם. אשמח לפתור לך את בעייתך. בברכת חג שמח יעקב חיים וינברג
-
-
כאבים בקרסול אחרי ריצה
עקיבא 11/04/2016 | 10:56כשאני רץ יש לי כאבים בקרסול מאחור עד יומיים אחרי הריצה וזה מקשה עלי לרוץ ואפילו כואב בהליכה עד לפני חצי שנה הייתי רץ 10 ק"מ שלוש-ארבע פעמים בשבוע מאז שהחלו הכאבים אני לא מצליח יותר מפעם אחת בשבוע וכן סובל מהכאב תמיד יום יומיים אחרי הריצה האם כדאי ללכת לעשות צילום? האם זו בעיה קבועה? אציין שיש לי מדרסים שעשיתי לפני 3 או 4 שניםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בקרסול
וינברג אורטופדיה 22/04/2016 | 11:03לאדם שרץ 3-4 פעמים בשבוע כפי שאתה מעיד, מדרסים בני 3-4 שנים כבר מזמן לא אפקטיביים. משאלתך לא הבנתי באיזה חלק של הקרסול הכאב, ייתכן שבחלק האחורי כוונתך לגיד אכילס, ואם כך הוא הדבר אנא ראה תשובתי לשאלה של ולדימיר. בכל מקרה אם יש לך כאבים כפי שסיפרת חשוב מאוד לפני הריצה לעשות תרגילי חימום לקרסול הן מבחינת תנועות, והן מבחינת עיסוי לקרסול, נסה תקופה מסוימת לרוץ עם תומך קרסול אלסטי אולי זה יקל עליך. אם בכוונתך להמשיך לרוץ דאג למדרסים חדשים שיותאמו אישית למצב רגליך כיום.
-
-
כאב ברגל
רוני 13/04/2016 | 16:52יום חמישי התחיל לי כאב בכף רגל שמאל שגרם לי לצליעה. מכיוון שסבלתי מכאבים ממש חזקים ובנוסף התקלף לי העור ונהייתה מוגלה הלכתי לרופא ביום שישי. הרופא אמר שיש לי דלקת, הביא לי משחה אנטיביוטית ואמר לי לעשות בדיקות דם עוד שלוש שבועות. במוצש התחיל לי כאב חזק ברגל ימין, שם אין לי מוגלות, פשוט כואב לי מאוד חצי מהרגל, בעצם... אני אודה לכל עצה מה לעשות.... מה שקורה לי עם הרגליים מתלווה להרבה מאוד דברים שקורים לי בתקופה האחרונה... יש לי סחרחורות לעיתים קרובות כתוצאה מאיבוד שדה ראייה פתאומי, חולשה ביד ימין- אין לי כוח לפעמים להרים את היד אפילו, עייפות- הולכת לישון בזמן האחרון בשמונה בערב, גדל לי פצע מוגלתי בעצם הזנב, כאבי אוזניים חזקים, קליקים בלסת. לא סיפרתי לרופא הכל כי זה נשמע פשוט לא אמין ולא הגיוני... אבל ההרגשה אצלי לא טובה... אני ממש דואגת כי אני רק בת 26... מה זה יכול להיות? והכי חשוב לי מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאב ברגל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לרוני
וינברג אורטופדיה 22/04/2016 | 11:00שלום רוני, לפי האינפורמציה שכתבת אני מתרשם שהבעיה אינה אורתופדית, ייתכן שמדובר בסוג של הרעלה, אני מציע לך לעשות בדיקות כלליות במהרה. בברכת חג שמח יעקב חיים וינברג
-
-
גיד אכילס
ולדימיר 18/04/2016 | 16:39אני רץ פעמיים בשבוע ושמתי לב שיש לי כאב בגיד אכילס כשאני רץ בעלייה האם צריך מדרסים? האם זה תקין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פתרון לכאב בגיד אכילס
וינברג אורטופדיה 22/04/2016 | 10:58כשאתה רץ בעליה, הזווית בין השוק לבין כף הרגל היא זווית חדה, גיד אכילס כתוצאה מכך מאוד מתוח. מה שצריך לעשות זה: 1. לבחור נעלי ריצה שהעקב שלהם גבוה יחסית לסוליה 2. לרוץ עם מדרסים שבנוסף לכך שיתנו לך תמיכה, חלוקת עומס נכונה ובלימת זעזועים, תהיה הגבהה לעקבים כדי להפחית מהמתח בגידי אכילס. בברכת חג שמח, יעקב חיים וינברג
-
-
כאבי ברכיים
אור 04/04/2016 | 12:49שלום שמי אור ואני בן 20. מזה כשנה כואבות לי הברכיים והכאבים באים בעיקר בעליה במדרגות , הרמת משקלים ועמידה סטיית(שמירות בצבא). לאחר שנפגשתי עם אורטופד ברך ההבחנה שלו הייתה שיש לי כאבי גדילה , ביקשתי הפניה לmri והוא סירב לתת לי. בנוסף האורטופד אמר שאין מה לעשות עם הכאבים האלה ושהם יעברו בעוד כמה שנים ... כרגע אני סובל. השאלה שלי היא מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאור
וינברג אורטופדיה 07/04/2016 | 16:34לאור שלום, ראשית אם מאמצים עושים לך כאבים הגוף מאותת לך שאתה מעמיס מאמץ גדול מדי עבורו כרגע. תפחית מהמאמצים ואפילו תתן מנוחה בזמנים מסוימים. חשוב להקפיד על שעות שינה סדירות כי הגוף גדל בשינה. לאכול מאכלים עם הרבה סידן כמו טחינה. מאחר שאתה גדל חשוב מאוד כיוון העצמות, אם יש לך ברכי X או ברכי O כדאי מאוד להשתמש במדרסים שייצבו אותך ויעמידו את העצמות בכיוון נכון. כאבי ברכיים יכולים להופיע מסיבות רבות חלקם מבנה כף הרגל כשהקרסוליים קורסות פנימה או החוצה וזה משפיע על מנח הברך, ומדרס יכול לעזור למנח הנכון. בברכה, יעקב חיים וינברג
-
-
מתחתי רצועה
שלום 05/04/2016 | 16:32יש לי כאב בברך, הרופא אמר שמתחתי רצועה האם תוכל להתייחס לכךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשלום
וינברג אורטופדיה 06/04/2016 | 16:21בברך יש 4 רצועות, לא ציינת איזו רצועה ואני אענה באופן עקרוני. כל ארבע הרצועות תפקידן לייצב את הברך וכשאתה מספר שהברך כואבת ישנן אפשרויות רבות: אחת מהן לדוגמה - שהכאב הוא מהרצועה שנפגעה עצמה בלבד. יש גם אפשרות שכתוצאה מהתנועה שבעקבותיה נפגעה הרצועה נפגעו גם חלקים אחרים במפרק. מה שאתה מגדיר כמתיחת רצועה הוא בד"כ קרעים חלקיים ברצועה, הרצועה היא רקמה שהספקת החמצן אליה קשה ולכן, ההתאוששות שלה קשה. אחת התוצאות הבלתי נמנעות של רצועות ברכיים פגועות היא פגיעה זמנית או קבועה, או שיבוש ביציבות מפרק הברך כאשר הדבר תלוי במידת וקצב ההחלמה של הרצועה. כדאי לחזק את האזור באופן כללי. לחזק את השריר הארבע-ראשי של הירך ואת שריר ההמסטרינג אחד הדברים שיכולים לשפר את פעילות המפרק למרות הפגיעה ביציבות שלו ניתן לעשייה דרך השפעה על הדרך שבה כף הרגל דורכת דבר זה נעשה באמצעות מדרסים. מדרסים יש רבים ומסוגים שונים והם נבדלים זה מזה בחומרים מהם הם בנויים, בשיטת העבודה וברמה המקצועית של האדם המבצע אותם.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים