פורום אורטופדיה כף רגל וקרסול - עמוד 56

-
אשמח לעזרה בהבנת ממצאי MRI
נקע 16/01/2019 | 15:12שלום. לפני כחמישה חודשים נקעתי את קרסול שמאל. עדיין האזור נפוח וכואב. אשמח לעזרה בהבנת ממצאי הבדיקה ומה זה אומר. האורטופד שלח לבדיקה ואמר שייתכן ואצטרך ניתוח. האם ממצאים אלו מצדיקים ניתוח? מה ניתן לעשות כדי שיתרפא? ==================== סיגנל לשד העצם במבנים הגרמיים שמור, ללא עדות לשברים או פתלוגיה אחרת. לא זוהתה פתלוגיה בסחוס המפרקי. מפרק הקרסול והמפרקים הסוב טלריים שמורים. הליגמנט הדלתואידי והליגמנט ע"ש ספרינג תקינים. מעובה עם סיגנל גבוה בתוכו, ללא הפסקה בהמשכיותו ( 601:22 ) מתאים למתיחה ATFL - ה וקרע חלקי. שמור. PTFL הגידים הפלקסורים האקסטנסורים והפרוניאלים מודגמים ללא ממצא פתלוגי. המפרקים הסובטלרים ומפרקי שורש כף הרגל ללא ממצא חריג. נראית כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי. ביטוי לשינויים אינפלמטורים ATFL - לאחר הזרקת גדולניום נראית האדרה באיזור ה מקומיים. ושינויים אינפלמטוריים מקומיים. ATFL - לסיכום: עדות לנזק עם קרע חלקי בהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאי MRI
ד"ר אייל הלר 21/01/2019 | 16:20היי , לפי ממצאי ה MRI במהלך החבלה הסיבובית נוצר קרי חלקי הרצועת ה ATFL שמייצבת בקרסול היא פגועה ומצריכה שיקום בטיפול הבפיזיותרפיה, הצורך בניתוח נקבע לפי הערכת היציבות והפגיעה בתפקוד הקרסול בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
כאב בכף רגל ימין
ערן 29/12/2018 | 15:51שלום רב. מזה מספר חודשים יש לי כאב בכף רגל ימין (לאחר מאמץ גופני ממושך). ברקע קשת גבוהה. צילום השבוע בכף ברגל ללא ממצא. אורטופדי המליץ על מיפוי עצמות לזיהוי שבר מאמץ. שאלתי: נניח שמיפוי עצמות יעיד על שבר מאמץ. למה בעצם צריך את המיפוי? מה הטיפול? האם הטיפול הינו מנוחה בלבד? אני כבר 3 חודשים לא עושה שום מאמץ מיוחד…הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בכף רגל ימין
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:39יש חשיבות למיקום הכאבים, זמן הופעתם, רמת המאמץ שגרמה להופעתם ניתן כמובן לבצע מיפוי עצמות אך יש גם אפשרות להדמיות אחרות להערכת המצב הטיפול כמובן תלוי באבחנה - כאבים הם סימן כללי מאוד - להערכתי יכדאי להיבדק שוב בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
כאבים בכף רגל ובקרסול
יסמין 05/01/2019 | 11:17שלום בת 30 בלי בעיות אורתופדיות ברקע מיזה שנה סובלת מכאבים חוזרים בכף הרגל בבדיקת אורתופד לפניי ספר חודשים אובחן דורבן שעם פעילות גופנית הכאב קצת נרגע מיזה כשבוע לאחר עבודה מאומצת ועמידה ממושכת על הרגליים חזרו כאבים לא נסבלים אך שונים מכאבי הדורבן הכאבין בעיקר בקרסול ובדריכה על כף הרגל המקום נפוח והכאלא נסבל עם הרגשה של הירדמות ונימול וחום שאני קמה משינה ובמהלך דריכה על כף הרגל מה זה יש לציין שאני עובדת שעות מרובות ובעמידה ממושכת מה זה יכול להיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בכף הרגל והקרסול
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:35היי, לאור המשכות הסימפטומים והתגובה החלקית למנוחה יש לבצע בירור הכולל סונר והדמיות מכוונות,יש לשקול גם ביצוע EMG של הגפיים התחתונות בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
רגל סגולה אדומה אחרי שבר באצבע 5
ישי 05/01/2019 | 16:31שלום, לפני 3 חודשים וחצי שברתי את אצבע 5 ברגל, לפני חודשיים וחצי עשו לי ״שחזור קל״ בגלל שהאצבע היית עם עיוות. מאז שביצעו לי ״שחזור קל״ תמיד בישיבה או עמידה הצבע של כף הרגל נהיה בצבע סגול / אדום. זה ככה כבר חודשיים וגם בעת הליכה חצי רגל בצבע אדום (החצי רגל שיותר קרוב לאצבעות) עשיתי בדיקת דופלר של ורידים והכל יצא תקין, בנוסף אולטראסונד דרך שמיעה של העורקים והכל יצא תקין, למעט שברגל עם השבר הזרימת דם היא 0.8. לעומת 1.0 ברגל הבריאה רציתי לשאול למה הרגל אדומה + סגולה כבר חודשיים שאני עושה פעילות ואין שום שיפור. ואם יש חשש למשהו מסוכן ? בנוסף יש לי בסמוך לאצבע 5 בצקת ונפיחות * חשוב לציין שלפני שביצעו לי ״שחזור קל״ כף הרגל לא היית מעולם סגולה / אדומה. ככה הרגל נראית לאחר 25 דקות של הליכה: http://www.up2me.co.il/v.php?file=43436504.jpegהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינויי צבע לאחר שחזור
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:33היי ישי יש להבדיל בין הבעיה והוסקולארית לבין הממצאים שנגרמים על ידי השבר, מכאן שיש לבצע הערכה של מומחה כלי דם עם בדיקות הדופלקס שביצעת ולאחר מכן להגיע להתייעצות ובדיקת אורתופד בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
דלקת בגיד
ילנה 06/01/2019 | 13:53שלום. יש לי דלקת בגיד בקרסול כבר כחודש.קיבלתי טיפול במשחת וולטרן פורטה וcelecoxib p.o.בנתיים אין שום שיפור.רציתי לדעת מה עוד אפשר לעשות ואם מותר לי לעשות הליכות.(אני עושה הליכה 4 פעמים בשבוע ).תודה מראש ילנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת בגיד
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:30היי ילנה דלקת בגיד מטופלת בדרך כלל על ידי נוגדי דלקת (דוגמת סלקוקסיב), פיזיותרפיה והורדת העומס מן הגיד (למשל על ידי קיבוע) בשל אבחנות קרובות ודומות ממליץ על ביתוע הדמייה מכוונת באם אין שיפור על הנ"ל בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
ממצאי בדיקת MRI של קרסול שמאל
גיל-לי 06/01/2019 | 21:17ערב טוב, אשמח לחוות דעתך על פענוח תוצאות ה MRI שביצעתי לפני מספר ימים: נגע אוסטאוכונדרלי באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס ומלווה בפס נוזל בין הפרגמנט לכיפת הטלוס, בהתאם לנגע אוסטאוכונדרלי לא יציב. בצקת לשדית מקומית בעוצמה חלשה. מוקד ציסטי סוב כונדרלי זעיר במרכז משטח הנביקולה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נגע אוסטאוכונדראלי בטאלוס
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:28היי נגע אוסטאוכונדראלי בטאלוס / OCL באזור של כיפת הטאלוס המדיאלית עם ניתוק הוא ממצא שיכול לגרום לכאבים ומגבלה בתנועה יש מספר פקטורים שצריך לקחת בחשבון, וחשוב לצפות בהדמיה עצמה להערכת הנזק הקיים ומשמעותו ממליץ על בדיקת אורתופד כף רגל לשקילת המשך הטיפול בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
נעליים לפלטפוס
שילה 07/01/2019 | 09:26שלום. הגעתי לאורתופד כף רגל בעקבות כאבים חזקים בגב כף הרגל הימנית, בעיקר בעת מאמץ. הוא אבחן אותי כסובל מפלטפוס, המליץ על מדרסים- ואכן הדבר שיפר במידת-מה את העניין אך המצב עדיין בעייתי. חזרתי אליו והוא אמר לי לקנות נעליים טובות יותר, והמליץ על 'ניו בלאנס'. כשהגעתי לחנות נעליים המוכר (שגם עושה מדרסים) צחק על התשובה שקיבלתי מהאורתופד ואמר לי שני דברים: א. בעבר אכן ניו בלאנס אכן נחשבו מעולים, אך עבר הרבה זמן מאז. הם ירדו ברמה והיום יש חברות הרבה יותר טובות. ב. צריך לדבר לא רק על חברה אלא על דגם מסויים שמתאים לי. לאחר שהסתכל ברגליי ועשה לי אבחון מהיר הוא המליץ לי על נעליים מסויימות של brooks - Men' Brooks Adrenaline GTS 18 אשמח לקבל חוות דעת נוספת- האם יכול להיות שהמוכר צודק? הוא היה נראה מקצועי מאד, אבל כנראה שיש לו גם אינטרס... תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נעליים לפלטפוס
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:23היי ברור שלמוכר יש אינטרס מובהק ואחוזי רווח שונים מספקים וחברות שונות BROOKS ו NEW BALANCE שתייהן חברות טובות, את ציר כף הרגל אמור לתקן המדרס ולא הנעל בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
שברים בצוואר הטלוס
מיה לוי 07/01/2019 | 21:38הילד שלי בן 2 וחצי החל לצלוע פתאום, לאחר אישפוז של שבועיים שבו נערכו מיפוי עצמות ובדיקת אם.אי.רי ראו ממצא של שברים ובצקות ואמרו כי זה ניראה כשיברי מאמץ (שלא קיים לילד בגילו) הילד היה חבוש ברגל למשך שבועיים וחצי לאחר חודשיים שוב עשו בדיקת אם.אי.רי וציפו לראות כי המצב יהיה יתר טוב אך ראו כי השברים עדיין ישנם ויש גם בצקת רחבה בצוואר הטלוס לפי תשובתם המצבה החמיר כרגע הם רוצים לעשות בדיקת C.T אציין כי הילד ממש צולע וזה מקרין גם לרגל השניההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שברים בצוואר הטאלוס
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:20היי מיה מסכים עם ההמלצה לברר על ידי CT את מצב העצם, ממליץ ל 2 כפות הרגליים חשוב מעקב אורתופד ילדים טוב, בהצלחה בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
רועד הרגל
אריאל 08/01/2019 | 08:05יש לי שאלה שאני יושב ואני מרים את כף הרגל טיפה אז הרגל שלי רועדת בלי שאני רוצה זה משהו מאוד מוזר אתה יודע מזה הדבר הזה יכול להיות? זה רק ברגל ימין שלי אני בן 21 אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רגל רועדת
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:17היי אריאל בעיה נשמעת מורכבת ודורשת בדיקת נוירולוג בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
-
גנגיליון בגב כףהרגל
אורנית 10/01/2019 | 14:44יש לי גנגיליון די גדול בגב כף הרגל , לא כואב אבל בגלל שהוא גדול וראיתי שכבר גדל לעוד גבעה אני שוקלת לנתח , האם יש סיכונים בזה ? אחרי כמה זמן אוכל לדרוך על הרגל. ואם אני לא מורידה האם זה יכול להתפתח למשהו אחר ? או הניתוח יכול להיות יותר מסובך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גאנגליון גבי בכף הרגל
ד"ר אייל הלר 16/01/2019 | 11:05היי אורנית ניתוח במצב בו הגאנגליון מפריע מומלץ, ההחלמה לא קשה, לא צפויה החמרה או התפתחות ממצא אחר מחד, אך מאידך מומלץ לנתח בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
איחוי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת