פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 5

-
ויואנס (לת)
נעמה 19/02/2025 | 12:13היי אני בתקופת מבחנים ולוקחת ויואנס 30 הויואנס משפיע ל4 שעות ולא יותר אם לקחתי 2 ויואנס בבוקר האם מוצר לקחת עוד אחד של 30 לקראת 12הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תופעות לוואי (לת)
לי 13/02/2025 | 16:48בני בן 16.5 עם ADD מורגש מאוד. בחצי השנה האחרונה ניסה מספר טיפולים: ריטלין, אטנט, ויואנס. אלה גרמו לו לחוש בחילה, כאבי ראש, עצבנות, עצבות. הבגרויות מתקרבות ואנחנו בלחץ שלא נמצא טיפול מתאים. לאיזו טיפול תרופתי יכולות להיות פחות תופעות לוואי? האם פוקלין יכול להתאים במקרה זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קשב וריכוז (לת)
מאיה 12/02/2025 | 07:01שלום . יש לי קשב וריכוז אני לא לוקחת שום כדור . רוקדת ריקודי עם מעל שנה מאוד קשה לי לזכור את הצעדים . האם כדור יכול לעזור ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
החלפת הכדורים (לת)
חן 11/02/2025 | 22:12שלום דוקטור אשמח לחוות דעתך, אני סטודנטית ומאובחנת עם טרשת נפוצה וכמובן מטופלת במעקב צמוד . ניסיתי ריטלין במשך חודש והרגשתי שאין שינוי ניסיתי מחברה פעם אחת אטנט והרגשתי מרוכזת אבל לא הכי לאחר מכן לקחתי ויואנס 30 מ״ג ולאחר מכן נהיה לי דופק גבוה של 130 לאחר בדיקה עם הולטר לב והתברר שיש שינוי קל ולכן הוחלט להחליף לקונצרטה 27 מ״ג ואני מרגישה שהיא לפעמים משפיעה לפעמים בקושי וגם אם היא משפיעה לא להרבה זמן למרות שההשפעה שלו למיטב ידיעתי היא ממושכת בשחרור איטי. אשמח לדעה בנושא אם להעלות מינון בקונצרטה או לנסות מינון יותר גבוה באטנט ? ( יש לומר שאני לומדת שעות ארוכות ואני מרוצה שהשחרור של הקונצרטה הוא איטי)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטומיק לאחר שימוש באטנט (לת)
ניר 10/02/2025 | 18:56הפסקנו אטנט כי בני החל לעשות טיקים בפנים.האם לחכות כמה ימים ולנסות אטומיק? או לאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב בין ויואנס לאטנט
סטונדטית 03/02/2020 | 23:04השאלה מעט ארוכה, אך אודה מאוד לתשובתכם! אני סטונדטית לרפואה, מאובחנת ומטופלת לADHD, ניסיתי בעבר טיפול בריטלין LA וקונצרטה שגרמו לתופעות לוואי. לפני כחצי שנה התחלתי טיפול בויואנס 50 מ"ג עם הצלחה רבה. אבל הויואנס מתחיל להשפיע רק אחרי כשעתיים, ופעולתו מסתיימת אחרי כ11 שעות (סה"כ 9 שעות פעילות). השנה אני נמצאת בסבבים קליניים (8-16) שלאחריהם אני מגיעה הביתה וצריכה לעבור על החומר ולהמשיך ללמוד. בגלל שהויואנס מתחיל להשפיע רק לאחר כשעתיים, אני נוטלת אותו מיד על הבוקר (סביב 6 בבוקר) והוא מפסיק להשפיע בערך כשאני מגיעה הביתה ב17. הנויורולוג הציע לעבור לטיפול באטנט 20 מ"ג פעמיים ביום, מה שיאפשר תזמון טוב יותר. אבל האטנט משפיע לכ5 שעות בערך, כך שאני עדיין בבעיה עם הלמידה בשעות הערב. מבחינת מבנה הלימודים וסדר היום - לא ניתן לבצע את הלמידה במהלך הבוקר בזמן השפעת הכדור, והלימוד הקליני וההרצאות פרוסים לאורך היום, כך שאין "חלון" שבו אפשר לוותר על השפעת הכדור. שאלתי היא האם ניתן בימים ארוכים ליטול כדור אטנט בבוקר (מנה ב7, ככה שישפיע עד 12) ולאחר מכן ויואנס כך שהויואנס יתחיל להשפיע בערך כשהאטנט מתפוגג (ב10:30, ככה שיתחיל להשפיע אחרי 12)? או לחילופין, האם קיים פתרון אחר שמאפשר לכסות על אותן שעתיים עד תחילת פעילות הויואנס? תודה רבה על העזרה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ריטלין ווינס
רו 05/02/2025 | 19:53אני יודעת שזאת שיחה ישנה, אבל אני הבנתי שאסור בשום אופן לערבב ריטלין ווינסהוסף תגובה
-
תשובת מומחה יום ארוך
ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2020 | 09:33שלום לך קולגה! קודם כל מאחל לך בהצלחה במבחנים ובהמשך. לענייננו : את מן הסתם גם צריכה לישון בלילה כך שהפתרון שהצעת עלול להפריע לך לישון בלילה. לפיכך אני תומך ברעיון של הנוירולוג לתת אטנט פעמיים ביום. תיקחי את הראשון ב0700 והשני בסביבות 1500 . מקסימום יהיה לך קצת חוסר ריכוז בשעות הצהריים אבל תוכלי ללמוד בבית. עוד אפשרות היא לקחת ויואנס רגיל בבוקר בשעה 0700 בבוקר ולהוסיף 2 כדורי ריטלין רגילים כשעה לפני שאת רוצה ללמוד בערב. בברכההוסף תגובה
-
-
החלפה מאטנט רגיל לאטנט XR (לת)
תמר 02/02/2025 | 18:25שלום רציתי לשאול אם אפשר לקבל מרשם לאטנט בשיחרור מושהה מהרופא משפחה או שחייב ללכת לנוירולוג (יש לי מרשם לאטנט רגיל)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ירידה במשקל (לת)
אליהו 02/02/2025 | 15:31שלום. אני בן 33, אובחנתי לראשונה לפני 8 חודשים. מאז לוקח אטנט (כמעט כל יום - לפעמים פעם ביום ולפעמיים פעמיים). בהתחלה לא התחשק לי לאכול כלום תחת ההשפעה. עם הזמן זה פחות מורגש אבל עדיין אני הרבה פחות רעב. ולמעשה אני יורד מהמשקל מאז. אני במשקל יתר קל כבר כמה שנים (94 ק"ג על 188 ס"מ = BMI 26). כיום אני כבר 86 ק"ג (BMI 24). הירידה איטית והדרגתית ובעיקר רצויה - אבל אז חשבתי שאם הייתי במשקל נמוך אז זאת הייתה דווקא בעיה. ובסוף אני אוכל פחות, ואולי הגוף שלי לא מקבל מה שהוא צריך. כלומר אם הייתי מוריד משקל כי הייתי מוריד פחמימות - הכל היה בסדר. אבל אני מוריד משקל כי אני מדלג על ארוחה - ובעצם מחסיר לגוף גם חלבונים וכו'. אשמח לשמוע את דעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אופן נטילת אטנט
דנה 16/05/2017 | 12:40שלום בני בן 7 טרם יודע לבלוע . כיצד ניתן לתת לו אטנט ? ( מתחילים עם 5 מג ) ניתן להמיס, לרסק? אם כן אז כיצד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט xr
Ravit 02/02/2025 | 13:07פתחתי את הקפסולה בכוס מים.. כי ראיתי ילד תלמיד שלקח את התרופה ולא השפיע עליו ששם במחית תפוחים היה פלא? למה לא במים והעיניין עם מחית? זה משנה את האפקט?הוסף תגובה
-
אופן נטילת אטנט
זאנה 06/10/2024 | 18:39שלום, בת 6 , לא יכולה לבלוע כדור, עם אפשר לעמיס בכוס שוקו ? תודההוסף תגובה
-
מבולבלת- למעלה כתוב שאסור להמיס - עכשיו כתוב שכן ניתן להמיס אטנט
אמא לילדי קשב 19/07/2023 | 09:29האם אפשר לקבל תשובה קצת יותר ברורה?! האם ההמסה יכולה לגרום לתופעות לוואי של חרדות?הוסף תגובה
-
אטנט בכוס קקאו?
א. 04/07/2023 | 14:02האם אפשר להמיס אטנט בכוס שוקו על בסיס קקאו וסוכר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 05/02/2023 | 08:12אפשר לרסק אטנט אבל לא להמיס ולא לשתות עם נוזל.הוסף תגובה
-
כדור אטנט
יפית 03/02/2023 | 10:28הי זה בסדר לרסק את האטנט ולישתות אם מיץ ?כי הוא מומס אם אני לא מרסקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מתן אטנט 7.5 מ"ג אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 04/03/2019 | 22:41שלום! את פשוט נותנת שלושה רבעים של כדור. מומלץ להשתמש בחותך כדורים פשוט שמוכרים בבית מרקחת .הוסף תגובה
-
חלוקת כדור אטנט
טל 04/03/2019 | 22:01איך.נותנים מינון של 7.5 כדור. 5 מלגרם זה חצי כדור אז לכמה אני חותכת ל מינון של 7.5?הוסף תגובה
-
חלוקת כדור אטנט
טל 04/03/2019 | 22:00איך.נותנים מינון של 7.5 כדור. 5 מלגרם זה חצי כדור אז לכמה אני חותכת ל מינון של 7.5?הוסף תגובה
-
אפשריות לתת את התרופה
רוזנה 12/12/2018 | 16:59אשמח לדעת איך אפשר להמיס? ומה יותר ממולץ ופחות מורגש לילד תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המשך
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 22:06מפסיקים את האחד היום ומתחילים את השני מחרהוסף תגובה
-
שאלה אחרונה ברשותך
דנה 17/05/2017 | 19:08כמה ימי מרווח מומלצים ובטוחים במעבר בין ריטלין la20 ל אטנט? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המשך
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 12:17כעיקרון כן, מותר לחלק את האטנט לרבעים (עדיף עם מחלק כדורים ולא עם סכין, יותר מדוייק). חשוב להדגיש שאני לא ממליץ על מינונים בפורום אלא על דרכי חשיבה ופעולה אפשריות. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך.שאלה נוספת
דנה 17/05/2017 | 11:28האם ניתן לתת מינון אטנט של 7.5 מג בשילוב של חצי כדור ועוד רבע במידה ומינון הכדור הוא 10 מג? תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 07:58שלום, מכיוון שלאטנט אין שום פטנט השהייה (משפיע 5-6 שעות) , אכן ניתן למעוך , לרסק, להמיס עם כל אוכל או משקה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
מינון אטנט
מייק 02/01/2018 | 15:21שלום, האם יש ״כלל אצבע״ לגבי מינון אטנט לילדים? (ראיתי כאלה לגבי הריטלין אך לא לגבי האטנט). האם הגיוני מינון של 20 מ״ג אטנט לילדה בת 8 ששוקלת 20 ק״ג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט 20 מ"ג
אנונימית 30/01/2025 | 11:56היי, אני לוקחת אטנט כבר במשך כמה חודשים תרופה מאוד יעילה לי בתפקוד עבודה אבל מרגישה שהכדור משפיע עלי בריאותית רציתי להבין אם זה יכול להיות תופתעות של אטנט כמו יובש בכפות ידיים ? נזלת שלא עוברת ? ושינוי הטעמים בפה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מינון אטנט
דר' אולגה קובלצ׳וק 04/02/2019 | 02:36שלום המינון המקסימלי תלוי במשקל של הילד ובילד עצמו. במקרים מסויימים ניתן לקבל אישור מיוחד למינון מעל המקסימלי המומלץ. ממליצה להפנות את השאלה לרופא המטפל ולהמשיך במעקב כפי שבוח המליץ.הוסף תגובה
-
מינון אטנט
אלי 01/02/2019 | 01:44אצלינו מינון 10 ו15 השפיעומאחרי כמה שעות בלבד אז הרופא העלה ח20. הילד בן 6 וחצי! הפרעות בשינה, לעיתים מצב רוח, ומשיכת אף. אבל ההשפעה טובה בזמן הפעילות.... לא יודעת עד כמה זה לא תקין. אבל באמת לא שמעתי בגיל 6 וחצי על מינון אטנט 20. אולי יותר מידי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 25/01/2018 | 08:45שלום, המינון מבחינה רפואית הוא בסדר. אבל מה שקובע הוא "הקליניקה" האם מבחינה קלינית הטיפול מתאים. לשם כך צריך לדעת מה לשאול ולברר (זה תפקיד הרופא). בנושא השינה, נושא קריטי אצל בעלי הפרעת קשב וריכוז, יש לברר האם ההפרעה בהירדמות הינה בגלל התרופה או בגלל הפרעת הקשב עצמה (במקרה זה הבעיה היתה גם לפני התרופה או מופיעה גם בימים בהם לא נוטל אותה) ואז להגיב בהתאם. בברכה,הוסף תגובה
-
אטנט
שלמה 24/01/2018 | 19:38הילד שלי מקבל 2 כדורים של 20 מ"ג , משקלו של הילד כ 70 ק"ג גיל כמעט 15 , מתלונן על הפרעות בשינה 1. האם המינון נכון 2. מה ניתן לעשות לגבי ההפרעות שינה, טוען שלוקח לו שעתיים אם לא יותר לישון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 12/01/2018 | 11:39שלום, כלל האצבע לכל התרופות הסטימולנטיות הוא: להתחיל נמוך ולעשות טיטראציה של המינון לפי התגובה. לגבי האטנט, הוא יותר מושפע מהגיל ולא מהמשקל (לעומת הריטלין) . המינון עליו אתה מדווח נשמע בגבול העליון המקובל לגיל, אם התגובה טובה (מכל הבחינות) ניתן להמשיך. חשוב לדווח לרופא המנהל את הטיפול על מכלול התגובות של הילדה כולל: מצב רוח בזמן ואחרי ההשפעה, תיאבון, שינה, מיחושים גופניים וכמובן לוודא שהתרופה משפיעה באופן מובהק לטובה. בברכה,הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
-
תולעים
-
נוירובלסטומה
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
אבחון דידקטי
-
מונחים קשורים
-
תסמונת וויליאמס בישראל
-
יד לנשימה
-
להושיט יד
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות