פורום חרדה דנטלית - עמוד 34
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חידוש טיפול שורש
חלי 01/03/2014 | 09:07שלום יש לי נסיון לעשות לי חידוש טיפול שורש שבוע הבא בעקבות דלקת. הבעייה שבינתיים הדלקת התחילה להתפרץ שוב ויש לי כאבים . השאלה האם יוכלו לעשות לי את הטיפול רגיל אם יש לי כרגע כאבים והדלקת חיה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כל מקרה לגופו
ד"ר איתי לייסר 01/03/2014 | 16:17שלום חלי, אי אפשר לענות בלי לבדוק את המקרה לעומק על כיסא הטיפולים. אני ממליץ לגשת מחר למרפאה המדוברת שיבדקו ויחליטו. בהצלחה.
-
-
כתר זמני - פחד שמשהו קרה
שירה 26/02/2014 | 13:11היי היום הרגשתי תחושה מוזרה בכתר הזמני איזה כאב קל וראש ממש קטן יכול להיות שהכתר זז ועומד ליפול , אני פשוט הרבה זמן עם הכתר איזה חודש וחצי זה יכול להיות זז שם משהו ? ואוכל להגיע לרופאה רק שבוע הבא היא הייתה חולה ורק שבוע הבא תגיע.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תלוי בך
ד"ר איתי לייסר 26/02/2014 | 16:49אני מעריך שהכל יכול להיות אבל תזהרי על הכתר ואם תרגישי שהוא רופף, לא כדאי לחכות לדעתי. -
כתר זמני
שירה 26/02/2014 | 14:47האם יכול שזו הייתה רק הרגשה זמנית ודמיינתי ואפשר לחכות עד שבוע הבא שבמילא יש תור? -
תשובת מומחה כתר זמני שזז
ד"ר איתי לייסר 26/02/2014 | 14:40שלום שירה, לא מומלץ לחכות עם כתר זמני שזז ואני ממליץ שתלכי לכל רופא שיניים להדבקה זמנית של הכתר. תבדקי אולי יש רופא אחר באותה המרפאה שבה הכתר בוצע.
-
-
לד"ר לייסר איתי שלום רב,
אלפי 13/01/2014 | 18:00אני איש מבוגר שפוחד מהזריקת הרדמה של הרופא שיניים.כבר קיבלתי זריקות בעבר שגם כואבות בהתחלה, עד שיש הרדמה. האם יש אפשרות אחרת להרדמה שלא ארגיש את המחט נכנסת והכאב בזמן ההזרקה ? תודה מראש על תשובתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לבקשתך
ד"ר איתי לייסר 23/02/2014 | 17:26בנזוקאין. זהו ג'ל טופיקאלי שדומה בהרכבו לג'ל (טי-ג'ל) ששמים לתינוקות בבקיעת שיניים -
מה שם הג׳ל?
רפי 23/02/2014 | 15:16מה שם הג׳ל והאם אפשר להרחיב קצת בנושא? -
תשובת מומחה הקלה בזריקת הרדמה
דר' איתי לייסר 13/01/2014 | 19:40שלום אלפי היקר, יש כמה דברים שניתן לעשות בכדי להקל או אף להעלים את הכאב מהזריקה: ניתן לשים ג'ל מאלחש. חשוב להזריק לאט משום שהכאב לרוב נובע מזריקה שמבוצעת מהר בשל הלחץ של חומר האלחוש ברקמת החניכיים. עוד דבר חשוב שהרופא יכול לעשות הוא להרעיד מעט (עם היד שלא מזריקה) את האיזור המורדם (זו נקראת תאוריית שער הכאב) וכך אנו שולחים למוח שדרים של רעד שממסכים על שדרי הכאב מהזריקה. מקווה שעזרתי ומאחל טיפולים כמה שיותר נעימים (לכל גיל)
-
-
חרד מהטיפול ומהזריקה
ר. 23/02/2014 | 15:25שלום. עקב פחד כללי ממחטים וטראומה ספציפית מטיפול שורש בעזרה ראשונה שמאוד מאוד כאב לפני 10 שנים... אני לא מסוגל לקחת את עצמי לטפל בשיניים שלי. אני בן 28 ואיש צבא.אני חושש מאוד מהזריקה עצמה וגם מכל מה שנדרש לעשות. במיוחד אם זה ידרוש שאגיע יותר מפעם אחת. יש לי סתימות לעשות בטוח. ניקוי אבנית שיננית טיפול שורש ועקירה של שאריות שן טוחנת שכבר לא רואים ממנה כלום. מת מפחד. מה היית ממליץ לעשות? והאם אתה מכיר שירות טיפול בחרדה דנטלית במרפאות הצבאיות או בבית חולים תל השומר? המון תודה. מצפה מאוד לתשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשוב מאוד להתגבר ולטפל
ד"ר איתי לייסר 23/02/2014 | 17:19שלום ר. היקר, ככל הידוע לי, במסגרת הצבא יש טיפולים בגז צחוק בבאר שבע, בחיפה וכן בתל השומר. בנוסף, כאיש קבע, מגיעים לך טיפולים נרחבים ביותר ע"י אנשי מקצוע טובים מאוד ברפואת שיניים ואני ממליץ מאוד שקודם תנסה למצות את כל האופציות שמניתי ותנסה להתגבר ולטפל כי זה עדיין לא מאוחר מידי וחבל שהמצב יחמיר. אשמח לעזור בכל דרך. שיהיה בהצלחה
-
-
-
תשובת מומחה טיפולים תחת היפנוזה
ד"ר איתי לייסר 05/02/2014 | 13:47אני עדיין לא מבצע טיפולי שיניים תחת היפנוזה אך אני בתהליך שבסופו אוכשר לכך.
-
-
-
תשובת מומחה היפנוזה
דר' איתי לייסר 29/01/2014 | 22:50שלום רם, אכן ניתן לטפל לטפל תחת היפנוזה אך צריך שרופא השיניים יהיה מוסמך לכך.
-
-
תרופות הרגעה לפני טיפולי שיניים
מאיר 29/01/2014 | 12:01האם מותר לקחת תרופות הרגעה לפני טיפולי שיניים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרופות הרגעה
דר' איתי לייסר 29/01/2014 | 22:48שלום מאיר, מותר לקחת תרופות הרגעה לפני טיפולי שיניים אך צריך שזו תהיה החלטה של רופא המשפחה או פסיכיאטר וכמובן לדווח על כך לרופא השיניים.
-
-
-
תשובת מומחה סתימות
דר' איתי לייסר 28/01/2014 | 18:33בהחלט כן! במיוחד אם הורדם איזור נרחב בפה, ניתן לנצל זאת לביצוע כמה סתימות באותו האיזור שמורדם, אך זה כמובן גם תלוי ביכולת המטופל להשאר עם פה פתוח.
-
-
ניקוי שיניים
חזי 28/01/2014 | 10:18שלום אני חזי ואין לי בעיה לעשות סתימות ועקירות אבל ניקוי שיניים אני לא מוכן לעבור כי זה ממש לא נעים לי. הרופא בקופת החולים כל הזמן אומר שזה חשוב לעשות ניקויים אבל אני פשוט לא מסוגל. יש פתרון אחר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניקוי שיניים
דר' איתי לייסר 28/01/2014 | 18:31שלום חזי, ניקוי שיניים זו פעולה חשובה מאוד (כמו בדיקת צמיגים, שמן ומים תקופתית ברכב שלך) ויש להקפיד על ביצועה לפחות כל 6 חודשים. אם אין לך בעיה לעשות סתימות ועקירות, זה אומר שאין לך בעיה לעבור זריקות הרדמה אז נשמע שפתרון טוב בשבילך הוא לעשות פגישות ניקוי תחת הרדמה מקומית: ניתן להרדים בכל פגישה רבע פה או אולי אף חצי פה (צד ימין גם בלסת העליונה וגם בתחתונה, ובפגישה הבאה את אותו הדבר בצד שמאל) וכך תצלח את פגישות ניקוי השיניים.
-
-
אני לא מגיעה לרופא שיניים כמעט אף פעם
מרסל 27/01/2014 | 14:35שלום דוקטור קוראים לי מרסל ואני לא מגיעה לרופא שיניים כמעט אף פעם וכשכואב לי בשיניים אני שמה עראק או תבלין ציפורן וזה עוזר לי מאוד. יש עוד דברים שאפשר לעשות לבד בבית שלא יהיו כאבים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא מומלץ להשתמש בתחליפים
דר' איתי לייסר 27/01/2014 | 17:24שלום מרסל, לא רשמת מדוע את לא מגיעה לרופא שיניים ואני מנחש, לפי הפורום בו אנו נמצאים, שזה קשור לפחד או חרדה מטיפולי שיניים. אז ראשית אומר שיש הרבה דרכים להתגבר על כך עם רופא השיניים. עראק או ציפורן הם משככי כאבים טבעיים ולא מטפלים במקור הכאב. המצב עלול להחמיר ללא טיפול שיניים נאות (וסביר להניח שהמצב יחמיר) ולכן אני ממליץ לגשת לבדיקה מקיפה בקרוב ולהכנס לשגרת טיפולים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים