פורום יישור שיניים - עמוד 16
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שן אחרונה
ליאןר 02/12/2019 | 20:54בן 23 עשיתי גשר והאורתודנט לא שם לי בשן הכי אחרונה למעלה בשמאל ובימין כלום. זה תקין? כי השן מצד שמאל לא יצאה לי עד הסוף..פתח בחלון חדש-
תגובה
ליאור 03/12/2019 | 11:56אבל השן בסוף חצי יצאה וחצי בפנים זה הגיוני שהיא תישאר ככה? -
שן אחרונה
דר' ששי צדוק 02/12/2019 | 21:48ליאור שלום לא תמיד מדביקים על כל השיניים.
-
-
שאלה
עדי 25/11/2019 | 15:18שלום, רציתי לדעת מדוע בד"כ כאשר מטופל מסיים את הטיפול האורטודנטי ומקבל פלטות שקופות ללילה ואז כשלעיתים קורה שאחרי תקופה הפלטה נשברת לו, מדוע לוקחים לו מידות מחדש לפלטה ולא שומרים את המידות המקוריות שהן בעצם כאשר השיניים היו במצב הכי מושלם? כי כמו שאתה יודע, בלא מעט מקרים הפלטה כאשר היא נשברת זה קורה לפעמים אחרי שאותו אדם לא שם את הפלטה מספר ימים ואז תוסיף לזה עוד המתנה לתור לרופא למידות כך שבלא מעט מקרים קיימת תזוזה מסויימת של השיניים אז למה רוב האורטודנטים לא שומרים או נותנים לפציינט לשמור את המידות המקוריות?פתח בחלון חדש-
שאלה
דר'ששי צדוק 28/11/2019 | 11:44הסיבה היא עלויות !!! -
שאלה
עדי 27/11/2019 | 16:01אז למה לא משתמשים בשיטת המדידה של הסריקה? ואז בעת הורדת הגשר כשמצב השיניים הוא מושלם, לוקחים מדידה לפלטה לא בשיטת הגבס אלא בשיטת סריקה ואז קובץ הסריקה של השיניים נשמר תמיד ובעתיד אפשר להשתמש בו כאשר הפלטה של הערב נשברת. מדוע לא משתמשים בשיטת הסריקה? -
שאלה
דר'ששי צדוק 26/11/2019 | 15:38עדי שלום בחלק גדול מהמקרים בזמן הכנת הפלטה יש פגיעה בגבס, לכן רק בחלק מהמקרים ניתן להשתמש שנית. תמיד ניתן לברר עם הרופא המטפל לגבי המודל. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
ניקוי פלטה
טל 25/11/2019 | 16:46שלום לך ד"ר צדוק. לבתי יש פלטה (בשילוב חוטי מתכת). הרופא המליץ על ריטיינר ברייט לניקוי, אך קשה להשיג. יש לך המלצה על טבליות אחרות שניתן לקנות בבית מרקחת? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
ניקוי פלטה
דר'ששי צדוק 26/11/2019 | 15:40טל שלום, כל טבליה לניקוי תותבות או פלטות תהייה מספיק טובה!!!
-
-
ישור שיניים לפני צמיחת שן בינה (לת)
ליטל 25/11/2019 | 19:50שלום אני בת 20 ויש לי רווח בשיניים הקדמיות. נאמר לי שלא כדאי לעשות גשר כיוון שיש לי שן בינה שעתידה לצמוח ויש מצב השיניים יצטופפו לבד. האם הדבר נכון ואם כן ואני מחליטה בכל זאת לעשות גשר, האם יכול להיגרם לי נזק בשיניים בהמשך תודהפתח בחלון חדש -
הגבהות כחולות
מישהי 20/11/2019 | 10:39שלום. לפני כארבעה חודשים עשיתי גשר למעלה ולפני שבוע וחצי למטה. בגלל מנשך עמוק, האורתודנט שם לי שתי הגבהות כחולות בטוחנות העליונות מכל צד. האם החומר הזה רעיל? האם הוא יכול להינמס במגע עם אוכל חם? מאוד קשה לי לאכול עם זה, כי רק ההגבהה נוגעת לי בטוחנות למטה ואני לא מצליחה לטחון את האוכל בלעיסה. האם זה יהיה לי ככה עד סוף הטיפול? תודה מראשפתח בחלון חדש-
הגבהות כחולות
דר' ששי צדוק 20/11/2019 | 21:05שלום, ההגבהות מפריעות כמה ימים. הן לא נשטפות ולא מזיקות. ניתן לאכול כרגיל. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
רישיון מומחה
ויקי 20/11/2019 | 12:57האם ד"ר חגי קליין הוא אורתודנט מומחה? אני אישית לא מוצא באתר משרד הבריאות שהוא מסווג עם מומחיות בתחום. (וכן אני יודע שגם רופא שיניים שלא מומחה באורתודונטיה רשאי לבצע יישור שיניים). https://registries.health.gov.il/Practitioners/2/search?name=%D7%97%D7%92%D7%99%20%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9Fפתח בחלון חדש-
רשיון מומחה
דר' ששי צדוק 20/11/2019 | 21:02ויקי שלום באתר האגודה האורתודונטית תוכלי לאתר את כל המומחים בארץ .
-
-
אינווזליון מול irok
רותם 19/11/2019 | 15:53שלום, רציתי לדעת האם יש עדיפות לעשות פלטות שקופות בשיטת אינווזליון או irok ? האם אחת מהן חדישה יותר? נחשבת יותר? ומה בדיוק ההבדלים ? תודה.פתח בחלון חדש-
אינויזאליין לעומת irok
דר'ששי צדוק 19/11/2019 | 18:03רותם שלום, אלו שתי חברות "מקבילות" עם מוצר לכאורה דומה. אין באפשרותי להשיב על השאלה היות וזה יכול לחשוף אותי לתביעה! אני חושב שכניסה לאתר של כל חברה יכול לתת לך מושג על הותק , כמות המטופלים שטופלו , חידושים ומחקר שהחברה מבצעת. בהצלחה דר' ששי צדוק
-
-
פער של 9 ממ (במקום 5 ממ) בין שיניים עליונות לתחתונות
יפעת 05/11/2019 | 10:35ילדה בת 11. פער של 9 ממ בין שינים עליונות ותחתונות.נטען שבגלל שהלסת התחתונה קצת פנימית. אין בעיה ויזואלית. כנראה גנטי. אורטודנט א הציע טורו. אורטודנט ב -מכשירים אורטופדים לקידום לסתות בפועל פלטה עליונה שצריך לשטוף אחרי כל ארוחה. האם חובה לאכול איתה אם ממילא מוציאים אחרי כל ארוחה כדי לצחצח אותה ואת השיניים. בהמשך תהיה גם פלטה תחתונה שגם נשלפת. האם שתי הפלטות האלו יעילות מהטורו??? אציין כי הפלטה רואים פס מתכת בשיניים הקדמיות אך הבעיה שהפלסטיק של הפלטה מכסה את הטוחנות ואת ישר השיניים היכן שלועסים ולא מאפשר לאכול איתה. מה הבעיה להוציא אותה לארוחות? ולאכול בלי הפלטות. תודה!פתח בחלון חדש-
בהמשך לתשובה
יפעת 12/11/2019 | 19:31תודה על התשובה. אני מנסה לברר עם האורטודנט מה שם המכשיר, בינתיים ללא מענה, אענה בהמשך כשאקבל תשובה -
פער של 9 מ"מ
דר' ששי צדוק 05/11/2019 | 19:12יפעת שלום אני מניח שהמכשיר שמורכב משתי פלטות הוא טווין בלוק? אין בעיה להסירו באוכל. יעילות שני המכשירים דומה והייתי בוחר את המכשיר שהמטופל ירגיש איתו יותר בנח . בהצלחה דר' ששי צדוק
-
-
תזוזת שיניים לאחר סיום טיפול
דניאל 11/11/2019 | 18:30עברתי טיפול ליישור שיניים באמצעות טבעות בגיל 15, לאחר סיומו ועל מנת לשמר את תוצאות הטיפול שם לי הרופא המטפל פס קיבוע בשיניים התחתונות והעליונות. בגיל 27 ניגשתי לרופא המטפל בשנית כיוון שפס הקיבוע בשיניים העליונות נפל והוא הוציא לי את הדבק ושחרר אותי לדרכי ללא הנחיות מיוחדות. כיום, בחלוף 3 שנים, הבחנתי כי השיניים הקדמיות זזו מעט וכי הם אינם ישרות כפי שהיו קודם לכן. פניתי לרופא בשנית והוא ציין בפניי שאם ברצוני לשמר את המצב הקיים (כדי ליישר שוב את השיניים, צריך לעבור טיפול מחדש) עליי לשים סד לילה. האם זאת לא הייתה אחריותו של האורתודנט להרתיע בפניי 3 שנים קודם לכן שעליי לרכוש סד לילה כדי שהשיניים לא יזוזו ממקומם? שהרי זה היה יכול לחסוך את הצורך בטיפול מחדשפתח בחלון חדש-
תזוזת שיניים
דר'ששי צדוק 11/11/2019 | 21:54דניאל שלום בדר"כ כשמסירים קיבוע ממליצים על פלטה או על מעקב. תבררי עם הרופא מה המדיניות שלו. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
תזוזות שיניים לאחר הורדת גשר
לורן 11/11/2019 | 16:20אני בת 17, אני הורדתי את הגשר אתמול אחרי שלוש וחצי שנים, ובעוד כמה ימים אני צריכה לעבור MRI. משום כך האורתודנט החליט לשים לי את הקיבועים הקבועים רק לאחר הMRI, ונתן לי פלטה לשיניים העליונות שאני צריכה לשים בינתיים כל הזמן. אני מפחדת שהשיניים יזוזו לי בחזרה, ואני מפחדת במיוחד בלסת התחתונה כי שם אין לי פלטה. עוד שבועיים וחצי התור במרפאה כדי לשים את הקיבועים האם אני צריכה לחשוש???פתח בחלון חדש-
תזוזת שיניים אחרי הורדת גשר
דר'ששי צדוק 11/11/2019 | 21:50לורן שלום הפלטה תשמור על סידור השיניים עד להתקנת הקיבוע. תשאלי את הרופא המטפל למה החליט שלא לתת גם פלטה תחתונה. אני לא יכול לדעת מה השיקולים שלו !!! בברכה דר' ששי צדוק
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים