פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי - עמוד 3

-
שבירת אמון
קובו 18/08/2022 | 10:01שלום רב, שאלה לגביי שבירת אמון... שמי יואב נשוי + 3 ישנם דברים שאני לא מרשה לילדים שלי לעשות. כדוגמא, בן 16.5, כל חבריו שהכיר במסגרת הלימודית שלו, גרים ביהודה ושומרון. אני לא מרשה לו לנסוע למקומות אלו, אשתי כן. מכיוון שאנו חלוקים בנושא, הבן שלנו מנסה בכל זאת לשכנע אותי...אמא מסכימה "כל" ההורים מסכימים רק אתה לא... האם המצב שבו אשתי אומרת להם אני מסכימה, תשאלו את אבא...זה לא פסול? זו לא שבירת אמון ביננו כהורים? או לחלופין להסתיר ממני דברים עם הילדים שאני מתנגד להם? מבחינת אשתי זה בגדר מצוקה של הבן כי כל חבריו...וכו..והוא לא! מבחינתי קטונתי, אולי איני מבין שכשילד רוצה משהו אמא מסכימה ואבא לא ובעצם הילד במצוקה שאני לא מרשה, אז מותר לאמא להסתיר מהאבא? מבין שמבחינת הרגשיות של האמא כלפיי הילד, היא פועלת, האם ככה זה צריך לעבוד? אז גם אני אמצע סיבות להסתיר ממנה דברים וכן הגלגל מסתובב לו... אשמח לתשובה ממי שמוסמך בטיפול זוגי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה
קובו 04/09/2022 | 13:21רבה על התשובה המעמיקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה אמון ושפה משותפת בהורות
עדית רונן סתר 24/08/2022 | 22:51שלום לך, תודה שכתבת לפורום והעלית נושא שהורים רבים מתקלים בו. בהחלט, גם בתחום ההורות, יכולה להיווצר חוויה של חוסר אמון. כשהוא אחד חושף בפני הילדים אי הסכמות בין ההורים ללא ידיעתו של ההורה השני, או מסכים למשהו שלא סוכם לגביו, בהחלט. ראשית, כדאי שאתה ואשתך תנהלו שיחה על מה שמפריע לך. מציעה שתסביר מדוע זה מפריע לך ואיך אתה מרגיש כשהמקרים האלה קורים. בנוסף, אסביר כאן, כי התא המשפחתי נחלק למערכות. מערכת ההורים היא חשובה מאד, ועל מנת לייצר יציבות אצל הילדים, ההורים צריכים לייצר שפה ברורה ודומה. את המחלוקות עליכם לפתור קודם כל ביניכם, ורק אחכ להביא אותן אל הילדים. אם הילדים רוצים לדון בהחלטה שהחלטתם, ולנסות לשכנע אתכם, זה לגיטימי - ועדיין, לאחר שתשמעו אותם, תסבירו שההחלטה תתקבל ביניכם ותחזרו אליהם עם תשובה. שפה הורית יציבה ואחידה היא משמעותית מאד. יחד עם זאת, אשתך פועלת לא על מנת להקשות עליך, אלא מתוך ראיית המצוקה החברתית של בניכם, ומתוך חשש לשלומו הרגשי. שניכם לא מצאתם עדיין את הדרך לשוחח על הדילמות ביניכם, ולכן היא מנסה לפעול על דעת עצמה. כך שפעולותיה, על אף שמתסכלות אותך, צריכות לאותת לך ששניכם צריכים לעבוד על אופן התקשורת ביניכם כדי שתהיה מספיק פתיחות ביניכם וכדי שתוכלו להגיע לפתרונות חדשים ויצירתיים. היםו הקושי הוא עם הבן הזה, ומחר הקושי יהיה אחר. אלה דוגמאות לכך שאתגרי החיים מזמנים לכם הזדמנות לחבור ביחד לפתרון משותף תוך הקשבה זה לזו. כל טוב בהצלחההוסף תגובה
-
-
זוגיות בצומת דרכים
שירה 04/01/2023 | 20:18שלום :) בת 27, נמצאת בקשר שנה. קשר שיש בו אהבה גדולה ומשיכה , ויש בו גם קשיי תקשורת, ושוני גדול. אני אדם זוגי מאד, חם ונוגע, ורבלי, צריכה חיזור ויחס. מדברת שפה של חום ויחד. בן זוגי סוליסט, מאד אוהב את הלבד, נהנה עם עצמו, לפעמים מתנתק, חם אלי אך כאמור מדבר שפה אחרת. הדבר הזה פוגש אותי גם בשוני בינינו וגם בתקשורת שלנו שהיא עמוסת ריבים והתלקחויות. הוא נוטה להתגונן כי חש ביקורת ושאינו מספיק טוב עבורי, אני נוטה להביע שחסר לי ולדברר כל רגש ותחושה. שנינו נלחמים על הקשר בגלל האהבה שלנו וכן אגיד שישנם גם ערכים דומים ותפיסת חיים סך הכל דומה. נמצאים כעת בהפסקה ושוקלים אם להמשיך את הקשר. לא רוצים לתסכל אחד את השניה ולא יודעים אם זקוקים לבן זוג שדומה לנו יותר והתקשורת איתו תהיה טבעית, מפויסת וקלה יותר או שזה בר תיקון. הלב רוצה אותו כי הוא אדם שמזיז לי את הבטן, רגשית יש לנו משהו חזק. הרציונל אומר שאין בינינו התאמה במיוחד, שיש לנו תדרים אחרים ויש התנגשויות של שוני ושל צרכיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בצומת דרכים אפשר לנסות לייצר שינוי משותף, מתוך הצומת
עדית רונן סתר 05/01/2023 | 17:57שלום לך, תודה שכתבת לפורום, ובוודאי קוראים רבים יוכלו להזדהות איתך - עם ההכרה בשונות שבתוך קשר זוגי, ההתמודדות עם קונפליקטים כואבים והדילמה אם לנסות להחזיק את הקשר הזוגי הזה. כל אדם שיקרא את התיאור, אם יחווה דעתו - יחווה אותה מנקודת המבט שלו עצמו, אך שניכם, שנמצאים בתוך המערכת הזוגית (או שעוברים תקופה של הפסקה) יכולים לחוש את עצמכם לנוכח האהבה, המשיכה, הכאב והקושי. בשלב זה, המשימה הראשונה היא לבדוק עם עצמכם (כל אחד עם עצמו) האם אתם מעוניינים לנסות לעבוד על הקשר שלכם - על סגנון ההבעה האישית, מידת הפתיחות שלכם, מידת השיתוף הרגשי, ונושאים נוספים הנוגעים לקשר שלכם. במידה וכן, אזי ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי. טיפול זוגי יאפשר לכם לנסות לייצר שינוי מתוך הקשר עצמו, לעבור תהליכים משותפים של היכרות מחודשת עם עצמכם ועם השני/ה - ודרך היכרות זו, לעתים תיתכן תחושה של קירבה מחודשת. באמצעות טיפול שכזה, אנשים עוברים תהליכי טרנספורמציה משמעותיים, תוך תחושת חום ובטחון מבן/בת הזוג והמטפל. מהתיאור שלך, נשמע שאתם עייפים מהקונפליקטים והפגיעות בקשר. טיפול זוגי יכול לייצר מרחב נשימה ולהחזיר לקשר את האנרגיה הנחוצה לו. רצוי לפנות למטפל זוגי ומשפחתי מוסמך על ידי האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. כל טוב בהצלחה עדית.הוסף תגובה
-
-
תקשורת בין אב לבת יחידה
משה 26/12/2022 | 06:10מה עלי לעשות כדי לקרב את ליבה של הבת היחידה שלי (בת 17)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רצון לקשר חם עם הבת המתבגרת
עדית רונן סתר 28/12/2022 | 19:20שלום לך, תודה שהעלית נושא כל כך חשוב. אני לא מכירה את הקשר בינך ובין בתך, ולכן אוכל לענות בכלליות על קשר עם בני נוער בגיל של בתך. פעמים רבות, בשלב הזה של גיל ההתבגרות, אנחנו ההורים מחפשים את הקשר איתם, הרבה יותר ממה שהם מחפשים אותו, ומהחשיבות שהם נותנים לקשר. לכן, אולי יקח לבתך כמה שנים לראות את מאמציך ולהעריך אותם... ובכל זאת, טוב שאתה מעוניין ונחוש לשמור על הקשר עם בתך. אפשר לעבוד על המשכיות הקשר עם מתבגרים בתחומים שונים כמו למשל: שמירה על שיח ותקשורת פתוחים, יצירת התנהלות מכבדת בבית, יצירת דפוסים של נתינה, יצירת שיח סביב גבולות ושמירה, שימוש בשפה של המתבגרים, מעורבות במה שקורה בחייהם ושיח על מה שמעניין אותם, יצירת מצבים בהם המתבגר מלמד אותנו, ועוד ועוד. ממליצה על כמה ספרים בנושא, שאפשר לרכוש או להשאיל בספרייה עירונית: 1. אוף גוזל / עלי כ"ץ 2. בגובה העיניים: חדבר עם ילדים / חלי ברק 3. מצפן להורות ראויה / ניצה ירום בהצלחה!!הוסף תגובה
-
-
ממש קשה לי 😔,מה אני אמורה לעשות בציטואציה הזאות איתו??
ליאן 19/03/2022 | 21:59אני מדברת ויוצאת עם מישהו קצת יותר מחצי שנה(היינו שוכבים גם לפעמים)והייתה לו חברה 6 שנים לפניי שהכרנו והיא התחתנה עם מישהו אחר בסוף ונשבר לו הלב(גם לי נשבר הלב מהאקס שלי והיה לי מאוד קשה).אנחנו לא זוג אבל אחרי תקופה קצרה שהכרנו טוב הוא התחיל להגיד לי שהוא מאוד נקשר אליי ושהוא מפחד שאני אעזוב אותו וכל מיני דברים כאלה ואז בעצם מה שקרה אחרי כמה ימים אז שאלתי אותו אם הוא אוהב אותי הוא אמר שהוא לא יכול להתאהב באמת מכל הלב אחרי מה שקרה לו עם האקסית ושאני קודם כל יותר גדולה ממנו(הוא בן 21 ואני בת 24)ואולי אני מחפשת מישהו אחר וכאילו לא רוצה מישהו כמוהו ואם הוא היה רוצה אהבה הוא היה אומר לי מזמן ושזה לא קשור אליי הוא פשוט לא רוצה אהבה בכללי אלא אם כן תהיה מישהי שבאמת מפחדת עליו ולא תפגע בו אז הוא יסכים להיות איתה ואז הוא שאל אותי את אותה שאלה אמרתי לו שיש לי רגשות אילו אבל שאני מסכימה איתו ושאני חושבת באותה צורה ושאנחנו לא מתאמים וכאילו פשוט נשאר חברים טובים אבל כשאמרתי את זה לא באמת התכוונתי לזה לא אמרתי את זה מהלב אמרתי את כל זה בגלל מה שהוא אמר הרגשתי שהוא לא רוצה אותי אז לא רציתי להודות באמת איך שאני מרגישה פחדתי וגם אמרתי לו בסוף שזה היה בצחוק שאמרתי שיש לי רגשות אילו למרות שזה לא היה בצחוק ואמרתי שאני אוהבת אותו כידיד ולא מעבר למרות שהייתי כבר מאוהבת בו ממש…בקיצור אחרי זה לאט לאט הוא השתנה בהתהגות שלו איתי והוא היה אומר דברים מבלבלים הוא התחיל גם להיות לא כנה ולשקר לי בכמה דברים ומאוד נפגעתי ממנו למרות שהוא בהתחלה היה באמת כנה ואז בסוף הרגשתי שהוא מסתיר ממני משהו וקורה משהו אז שאלתי אותו אם יש לו חברה הוא אמר לי שיש מישהי שהוא הכיר תקופה ושהיא כן חברה שלו אבל הוא לא מרגיש בנוח איתה ולא טוב לו איתה ושהוא חושב להיפרד ממנה הוא סיפר לי כמה דברים עליה ושאל אותי מה דעתי ומה כדאי לו לעשות אמרתי לו שיעשה מה שהוא חושב שנכון מבחינתו ושינסה להסתדר איתה ואמרתי לו שבגלל שיש לו חברה אז אני לא אמשיך להיות בקשר איתו אז הוא ממש נעלב מזה ואמר לי שהוא סיפר לי על החברה בשביל שאני אהיה איתו ואשאר לצידו ואעזור לו לא בשביל שאני אעזוב אותו,בסוף אמרתי לו שאני מאוהבת בו ובגלל זה אני לא יכולה להישאר איתו אם יש לו חברה ואז הוא התחיל להגיד את בעצמך אמרת שאת לא רוצה מישהו יותר קטן ממך ושאנחנו לא מתאמים וגרמת לי להבין שאת לא רוצה אותי ואת לא רוצה שנשאר ביחד ושנתחתן בעתיד ושבגלל זה הוא השתנה איתי ושיקר לי וכל זה,הסברתי לו שלא באמת התכוונתי לזה ולא אמרתי את זה מהלב ושאמרתי את זה בגלל מה שהוא אמר לי אז וכאילו הסכמתי איתו ואמרתי לו שאז כשאמרתי שיש לי רגשות אילו זה לא היה באמת בצחוק הסברתי לו הכול..הוא אמר לי לא ידעתי את כל זה את גרמת להשתנות ושהוא הכיר מישהי אחרת כי הוא חשב שאני לא אוהבת אותו ולא רוצה אותו בתור בן זוג,הוא אמר לי למה לא אמרת מקודם בסוף הוא אמר לי בגלל שאת אוהבת אותי תשארי איתי אל תעזבי אותי ואם באמת היית אוהבת אותי אני אמרתי לך שהחברה הזאות שהכרתי אני לא מסתדר איתה ולא טוב לי איתה,לא נוח לי ושאין תקווה שאני והיא נמשיך בקשר היית נשארת ומבינה אותי ולא מוותרת עליי ואז באמת יש מצב שאני ואת נהיה ביחד ונתחתן בעתיד לפחות תהיי איתי תני לי להרגיש שמאוד אכפת לך ממני ושאת דואגת לי ורוצה אותי באמת…בסוף אחרי שדיברנו בנושא הזה הוא אמר לי שהוא נפרד מהחברה הוא אמר אני לא אשקר לך ואגיד לך שניפרדתי ממנה בגללך,ניפרדתי ממנה כי לא טוב לי איתה. אחרי זה הוא אמר לי שהוא מאוהב בי ומאוד נקשר אליי ושהוא מאוד רגיל אליי וטוב לו איתי והכול אבל שלא נראה לו שאם נהיה בזוגיות רצינית זה יסתדר ושהוא באמת מפחד לפגוע בי בעתיד,ושהוא מפחד להיות בן זוג שלי ואחרי תקופה הוא יזכר באקסית שלו ובמה שקרה לו ושהכול ישתנה ושלא נשאר ביחד,הוא אמר שהוא רוצה שנמשיך להיות בקשר ושהוא אוהב אותי מאוד וזקוק לי אבל הוא לא יכול כרגע להבטיח לי זוגיות רצינית כי באמת אכפת לו ממני והוא לא רוצה שאני אפגע ממנו בעתיד,ושהחברה השנייה שהייתה לו הוא בהתחלה הרגיש בנוח איתה ואז הוא התחיל להיזכר באקסית שלו הראשונה ובגלל זה הוא עכשיו שונא את החברה השנייה וניפרד ממנה ושהוא פגע בה,ושהבעיה אצלו בלב שלו הוא מרגיש שהוא לא מרגיש מוכן להיות בזוגיות רצינית כרגע,אז הוא לא רוצה לפגוע בי,מצד שני הוא מתחנן שאני אשאר לצידו ושיכול להיות שהוא ישכח את כל העבר שהיה לו עם האקסית אחרי תקופה ואז הוא כן יהיה בן זוג שלי. אני לא יודעת מה לעשות כי מצד אחד אני באמת אוהבת אותו מאוד והיה הרבה אי הבנה בהתחלה בנינו ואני לא רוצה לעזוב אותו,מצד שני אני מאוד מפחדת להמשיך בקשר איתו ולהמשיך להיקשר אילו יותר ויותר ואז בסוף לא נהיה ביחד ואני מפחדת שהוא ישקר לי או משהו,זה יהיה לי הרבה יותר קשה ואני אפגע עוד יותר. האם הוא באמת אומר את האמת,מה אני אמורה לעשות בציטואציה הזאות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פתיחות לגבי הספקות בקשר
עדית רונן סתר 31/03/2022 | 16:43קשה מאד לנבא אם בסופו של דבר הוא יהיה מוכן לקשר ואם הקשר הזה יהיה ביניכם. למעשה הוא די פתוח ואוטנטי לגבי מה שהוא מוכן ויכול, ומה שהוא לא יכול. הוא אומר באופן כן, שהוא לא יכול להבטיח זאת ושזה מה שהוא מסוגל לו כרגע. קשה לדעת אם זה ישתנה, וייאמר לזכותו שהוא לא מבטיח משהו שהוא לא יכול להבטיח. הרבה הצלחההוסף תגובה
-
האם יש תקווה בעתיד
ליאן 22/03/2022 | 16:24קודם כל תודה רבה על התשובה אני מאוד מעריכה את זה,את חושבת שאם הוא עכשיו באמת מפחד להיות בזוגיות רצינית בגלל שנהיה לו טראומה מהאקסית הראשונה שלו ונשבר לו הלב למרות שהוא אומר שהוא באמת התאהב בי אבל הוא מפחד לפגוג בי בעתיד ושהוא יפגע,הוא אמר לי בסוף שיכול להיות שהמצב שלו ישתנה בעתיד והוא ישקח את העבר הקשה שהיה לו בקשר לפרידה מהאקסית ואז הוא ירצה להיות איתי בזוגיות רצינית אבל כרגע הוא כן רוצה להמשיך בקשר איתי והוא אמר לי שהוא מאוד נקשר אליי אבל הוא לא יכול להבטיח לי להתחתן יום איתי יום אחד בעתיד כי הוא עדיין לא במצב יציב וקשה לו,אז האם זה באמת ישתנה והוא יהיה בן זוג שלי בסוף בשלב יותר מאוחר??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קשר רגשי, מיני וזוגי
עדית רונן סתר 21/03/2022 | 11:13שלום לך, תודה שכתבת לפורום. אפשר להבין את ההלבטות שלך, מכיוון שהקשר ביניכם קיבל משמעות שונה בתקופות שונות, ונוצר בלבול במערכת הציפיות מהקירבה ביניכם. קשר מיני, קשר חברי, קשר בו יש תמיכה הדדית עזרה ושיתוף רגשי - כל אלה יכולים לאפיין מערכת זוגית בלעדית. נשמע שאת חוששת שאם תמשיכי להיות איתו בקשר, עם כל המרכיבים האלה, תחווי אכזבה גדולה. אכן, המצב מבלבל, מכיוון שקשר בו יש את כל המרכיבים האלה, מייצר תלות רגשית. אם הקשר הוא זוגי ומוצהר ככזה, התלות הרגשית ההדדית יכולה להיות בריאה ולסייע לכל אחד מכם להתמודד עם אתגרי החיים ולצמוח גם באופן אישי. אם הקשר אינו זוגי באופן מוצהר - אזי, כדאי לבדוק לאיזה קשר את עצמך מוכנה. הייתי מציעה להקשיב כרגע לעצמך - מה את רוצה וצריכה, במידה והוא אינו מוכן לקשר זוגי מחייב, מה את רוצה ומוכנה (הרצונות שלו הם שלו - אך מה את רוצה, בהנחה שזו לא זוגיות). בהצלחההוסף תגובה
-
-
מעבר משותף
netali 01/10/2022 | 16:38היי שלום רב, לא נוהגת לעשות את זה בדרך כלל אך מרגישה צורך לדעה מקצועית. אנחנו הרבה שנים יחד ובגילאי 20 המאוחרים, גרים ביחד כרגע. הבן זוג לא רוצה לחדש חוזה בדירה אחרת ביחד איתי, טוען שמעדיף לגור בנפרד כי חושב שזה יעשה טוב למערכת היחסים בינינו. אני חושבת שזה ייגרום לנו לאבד אחד את השניה, ואפילו אולי לרדת מדרגה לעתיד המשותף שלנו... האם אני הבעיה? לוחצת? בנתיים מתמודדת עם זה בפגיעות גדולה, לא יודעת את נפשי. תודה על הקריאה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כך או כך, כדאי לפתוח את השיח ולהבין מה קורה
עדית רונן סתר 01/10/2022 | 21:57שלום לך, תודה ששיתפת אותנו, נשמע שעוברים עליך ימים לא פשוטים. מהפרטים שאת מספרת, אפשר להבין שיש ביניכם קשר זוגי בלעדי, שנראה היה שהתקדם, ועכשיו, עולות שאלות. אם אתם בקשר זוגי מספר שנים וכבר גרים יחד, ועתה בן זוגך רוצה לשנות כיוון, הרצון לשינוי "יושב" על משהו. הכוונה היא שהרצון לשינוי מונחה על ידי שינוי מסוים שקורה, אולי בינך ובינו, אולי בינו ובין עצמו. הדרך להבין מה מתרחש ביניכם, כיצד ניתן לתמוך בשינוי הזה, האם ניתן לעזור והאם יש צורך לעזור, - כל אלה יכולים לצאת בשיחה ביניכם, פתוחה, שבה תנסו להבין מאיפה הדברים מגיעים עבורו. מדוע הוא חושב שמרחק יעשה טוב למערכת היחסים ביניכם, מה הוא שם לב שקורה כשאתם גרים ביחד, איפה זה קשה או מפריע לו, מה קיים כרגע במערכת היחסים ביניכם שעושה לו טוב ומה מקשה עליו. למרות הקושי והפחד ממה שיצוף ויעלה ביניכם, פתיחות תיתן את הסיכוי לתקן, לנווט את הדברים, בתקווה שאכן יש רצון לתקן. אם את מרגישה שאת לוחצת בקשר ביניכם, תוכלי לבדוק איתו את האפשרות הזו, אבל זה לא ודאי, שזה מקור הקושי. ואכן, כנראה יש איזה שהוא קושי. וכעת, כשאת עם לב כבד, האם הוא רואה את הפגיעות שלך? האם הוא רואה מה קורה איתך? בשיחה ביניכם תוכלי להביא את זה, זה חשוב. המון בהצלחה בדרככם, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
זוגיות עם פוט פטיש
יאיר 23/05/2020 | 15:49שלום, אני נמצא בזוגיות מזה 7 שנים, זוגיות טובה מכל הבחינות, לקראת חתונה וילדים. הסיפור הוא שיש לי פוט פטיש (Foot Fetish), למי שלא יודע מדובר על משיכה לכפות רגליים, כמו שרוב הגברים נמשכים לציצי או לתחת אני נמשך לכפות רגליים, לדעתי יותר ממה שגבר אוהב ציצי אבל אני לא באמת יכול לדעת או שזה פשוט אינדיבידואלי. אני מאוד פתוח עם בת הזוג שלי בנושא והיא זורמת איתי לגמרי ואפילו אוהבת את זה. לפני שאגש לבעיה חשוב לי להדגיש את השוני שאולי לא הרבה מבינים לגבי אנשים עם פוט פטיש אבל כפות רגליים זה דבר שרואים כל הזמן ולחיות כשאתה כל הזמן רואה משהו שמדליק אותך זה לא פשוט בזוגיות מונוגמית. עכשיו תחשבו מה זה לחיות ככה מגיל קטן, בכיתה, בהפסקות, בצבא זה בעיני לגדול אחרת. והיום ומספיק שחברה של בת הזוג שלי יושבת איתה בסלון מרימה רגליים מבחינתי זה כאילו Turn On מטורף מול הפרצוף. הבעיה היא שאני רוצה לגעת בכפות רגליים נוספות, ניסיתי בעבר לדבר איתה על זה והיא לא הסכימה בשום אופן, לדעתה זה בגידה ואני יכול להבין אותה. מבחינתי זה משהו שאני מרגיש שאני חייב לעשות, זה חלום שלי מגיל צעיר ואני לא רוצה לוותר עליו ואני גם לא רוצה לעשות את זה מאחורי הגב שלה. בעיני זו לא בגידה ובאמת שאין לי שום רצון לסקס עם אחרות אלא רק בכפות רגליים, בין אם זה סתם לגעת לחברה שלה ברגליים או בין אם זה ללכת לסוג של מלכות סאדו שמתעסקות בזה. אשמח לעצות בנושא תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנא פרט את שאלתך
עדית רונן סתר 12/09/2022 | 11:04שלום לך, שאלתך לא ברורה. כשאתה רושם שגם לך יש את הבעיה הזו, האם אתה שואל כיצד ניתן לפתור אותה? או כיצד לחיות עם התופעה כשנמצאים בזוגיות. תרחיב יותר את שאלתך כדי שאפשר יהיה לסייע. מזכירה שזהו פורום העוסק בטיפול זוגי ומשפחתי.הוסף תגובה
-
כפות רגליים
אדיב 12/09/2022 | 01:30גם לי יש תבעיה הזאת מה אוכל לעשות עם זה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ההשפעה של פטיש על זוגיות
עדית רונן סתר 25/05/2020 | 18:00שלום לך, אתה מתאר מצב מורכב עבורך: מצד אחד, מנסה ליצור יחסים זוגיים מבוססי אמון (ואחכ משפחה), ומצד שני, משיכה עזה לכפות רגליים המוציאה אותך מאיזון ומגרה אותך גם ברגעים שאין לך שום כוונה בכך. לא ארחיב לגבי הטיפול במשיכה לכפות הרגליים - על כך תצטרך להחליט ראשית בינך ובין עצמך, האם אתה רוצה לעבוד על המשיכה הזו באמצעות טיפול, או להשאירה כך. הסיבות להיווצרותה של המשיכה יכולות להיות מגוונות, וקשורות, כפי שציינת, בהיסטוריה שלך. אתייחס להיבטים הזוגיים ומשפחתיים, מאחר וזה נושא הפורום ותחום התמחותי. בין אם מדובר בכפות רגליים או בכל איבר אחר, הרי שמדובר בגורם היוצר משיכה מינית. על כן, הוא מייצר בלבול במערכת היחסים שלך ושל בת זוגתך. טבעי שבני זוג ימצאו גורמים שונים המושכים אותם, אך בזוגיות מונוגמית המבוססת על פתיחות ואמון בתוך הקשר, בני הזוג מצפים זה מזו (או מזה), למצוא דרכים להתמודד עם משיכה, מבלי לממש אותה מחוץ לקשר. זאת, כדי שתחושת הבטחון שלכם תישמר. תגובת בת זוגך נובעת מהחשש הזה. לכן נשמע מדבריך, שבחירה בקשר עם בת זוגתך, מחייב התמודדות עם המשיכה ומציאת פתרונות בינך ובין עצמך ובינך ובינה, בכדי שלא ייפגע האמון בקשר. בהצלחההוסף תגובה
-
-
בעיה רצינית
יסמין 10/07/2022 | 12:26אני והחבר שלי יוצאים כבר 9 חודשים, אנחנו דתיים ושומרים נגיעה וכבר ממש חושבים על חתונה, אני אוהבת אותו מאוד יש בו ממש את כול התכונות שאני רוצה שהיו לפרטנר שלי, אבא של הילדים שלי רק שיש לנו בעיה והיא שבגלל שהוא רגיש מאוד ( זה שהוא רגיש מאוד זה יתרון ענק מבחינתי) קשה לו לקבל את הדרך שבה אבא שלי מתיחס עלי, אבא שלי הוא אבא טוב אבל צועק די הרבה וכול פעם שהחבר שלי שומע אותו צועק עלי הוא ממש נפגע מזה בשמי כשאני כבר ממש רגילה לזה וכמעט שלא מתיחסת לכך שהדברים נאמרו בצעקות ולרוב גם לא ממש מתרגשת מתוכן הדברים. אני לא יודעת מה לעשות כי זה הרי ברור שאחרי החתונה הוא לא ירצה להגיע להורים שלי שבתות כי לא נעים לו אצלם בבית, ואני לא מוכנה לוותר עליו, הוא מדהים מדי אבל מצד שני אני גם מאוד מחוברת למשפחה שלי אז האם כדי לחשוב רק על עצמי ולדאוג לעתיד שלי עם הבן זוג המושלם או למשפחה שלי (ההורים והאחים שלי)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הבעיה אינה בבן הזוג
עדית רונן סתר 19/07/2022 | 12:35שלום לך, תודה שכתבת לפורום. מהתיאור שלך נשמע שמצאת בן זוג נהדר. הבעיה אינה בבחירת בן זוגך. הקושי שלך נמצא במקום שבו בן זוגך משקף לך את הקשיים במשפחת ילדותך ואינו מוכן להתפשר עליהם, למענך. בית ילדותנו אינו מושלם, ולצד דברים טובים וחיבור למשפחתך, בכל משפחה ישנם מקומות לשיפור. בן זוגך מראה לך מקום לא נוח, מהצד החשוך של הירח, ומצפה לבנות איתך חיים אחרים. בני זוג יכולים לשחזר דפוסים לא בריאים, או לחילופין, לעזור לנו לראות דברים שהתקשינו לראות ולשאוף למקום טוב יותר. המשימה שלך תהיה להעריך את בו זוגך על כנותו, להנות מכך שהוא לא רוצה לשחזר דפוסים כאלה, וללמוד כיצד לחיות איתו לצד הקשרים שיש לך עם משפחתך. ייתכן שהקשר החדש שלכם יוכל גם להשפיע על הוריך, בבוא העת. גם הם יצטרכו להתאים את עצמם לחתן החדש שלהם. כשמשפחה מתרחבת, האפשרות לשמור על חיבור ולכידות, אפשריים רק אם תהיה גם גמישות. גמישות שלך להיות גם איתו וגם איתם, גמישות של הוריך לשים לב לאופן בו הם מתקשרים, גמישות של בן זוגך במידת האפשר. בהצלחההוסף תגובה
-
-
זוגיות מתסכלת
מיואשת 23/02/2022 | 00:16אני נשואה כבר כ20 שנה ויש ילדים. לפני כמעט 10 שנים עברתי אסון אישי שהשפיע גם על הזוגיות. אין לי שום תמיכה (אין לי הורים תומכים ואין אחים). הבן זוג רק משפיל ומקניט אותי בכל פעם שאני מצליחה קצת להתרומם ומיתמם בטענה שזה ממש לא נכון. אני ממש מיואשת. צריכה עזרה דחוף. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ייאוש, שחיקה ורצון להרגיש טוב יותר
עדית רונן סתר 23/02/2022 | 23:40שלום לך, תודה שכתבת לפורום. נשמע שאת חווה קושי משמעותי עם בן זוגך, ואולי חוויה של שחיקה. מצער לשמוע שעברת אסון לפני 10 שנים, ונשמע שאת מתמודדת עם הרבה מאד - גם עם חווית אסון העבר וגם עם מה שקורה כעת. מכיוון שאין לך מעגלי תמיכה במשפחה המורחבת, חשוב אף יותר שבעלך ואת תהיו מקור תמיכה זה לזו. ראשית, אני מציעה לשקול לפנות עם בעלך לטיפול זוגי. הרי התנגותו מראה שגם הוא חווה קשיים ותסכולים, וטיפול זוגי יכול לסייע לכם לענות לצרכים של כל אחד מכם. כדאי לפנות למטפלים זוגיים מוסמכים על ידי האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, הנה כתובת האתר של האגודה: https://mishpaha.org.il/ במידה ובן זוגך לא יסכים להגיע לטיפול זוגי, ואם יש בידך את האפשרות הכלכלית, הצעתי, לדאוג לעצמך ולפנות לטיפול פרטני, שיהווה בשבילך מקום מבטחים. אם ישנו קושי כלכלי, ועדיין מעוניינת בטיפול (שיסייע לך למצוא את מקומך, להגדיר מה טוב לך, למצוא כלים חדשים) - ישנם טיפולים פסיכולוגיים מטעם קופת החולים המוצעים בעלות מסובסדת. בנוסף, את צריכה לדאוג לעצמך - לחיי חברה ותמיכה. למקום בו תוכלי לפרוק, לחלוק, להיתמך, וגם להתמלא דרך הנתינה שלך. לשם כך, כדאי למצוא מעגל נשים בו תוכלי להיתמך (כמו חוג, מעגל חברות וכדומה). שימי לב שאפילו הכתיבה שלך לאתר, מסמלת שיש בתוכך כוח פנימי, המניע אותך לייצר שינוי: מתחושה לא טובה (מתחושת הקטנה, זלזול) לתחושה אחרת, טובה ובריאה יותר. לכי בעקבות הכוח המניע שלך! המון הצלחה בדרכך! עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
פרידה מבן זוג
נילי 20/04/2017 | 22:24אני בת 46 ובעלי בן 48 נשואים מזה 24 שנה עם שלושה ילדים. הנישואין היו מאושרים,אולם היו גם וויכוחים. לאחרונה הוויכוחים התגברו בשל אי הסכמה בנושא חינוך הילדים וקושי עם התמודדות מול גיל ההתבגרות, או אי עזרה במתלות הבית.בעלי נטש את הבית ועזב אותי ואת הילדים המומים, כואבים פגועים ועם המון סימניי שאלה. הילדים בתחילה בכו המון וניסו לשכנעו אולם כלום לא עזר בעקשנותו, אני שבורה והרוסה ומאוד מתקשה לתפקד ביום יום. זו הייתה הפתעה מוחלטת עבורי לא מצליחה לקלוט כיצד הפתיע אותי ולא הבנתי או הרגשתי את שעומד לקרא. הוא טוען כי הפסיק לאהוב, וקשה לו עם הוויכוחים והריבים שלנו, בחר להתרכז רק ברע. ציינתי והסברתי לו שאני לא מסכימה עם הצעד הקשה הזה, אך הוא בשלו עזב את הבית, נמצא בקשר טלפוני עם הילדים בלבד. ואני ההמומה והכאובה ממתינה למוצא פיו מה החליט, לאן פנינו מועדות?? ניסיתי לשכנעו להגיע ליעוץ זוגי אך איננו מוחלט, טוען שלא יעזור והוא לא מעוניין לדבר. כרגע אנחנו נמצאים בנתק מזה כשבועיים, אני מרגישה מאוד פגועה ואינני יודעת מה יהיה, אינני יודעת כיצד להביאו להבנה או ניסיון לטיפול זוגי. אובדת עצות.....מה עליי לעשות על מנת לגרום לו לשוחח ולנסות למצוא פתרון.?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוקים קיצוניים - מקשים ומזיקים לבניית התקשרות בטוחה
עדית רונן סתר 24/04/2017 | 09:35שלום לך שוב, בוודאי שההתמודדות עם המצב מציפה עוד ועוד פנים, עוד ועוד רבדים. אדם הרגיל להתנתקויות ביחסים עם האנשים הקרובים לו, מסגל סגנון התמודדות מסוים בכל הנוגע ליחסים, למידת פתיחות עם האנשים סביבך, ליכולת לפתוח קונפליקטים ודברים מטרידים בקשר. זהו סגנון כללי, שיכול להיות מופנה כלפי אח, אם, או גם בן/בת זוג. עם זאת, אנשים שרוצים לשפר את היחסים ביניהם או המעוניינים ליצור שינוי בחייהם כך שלא יחוו ניתוקים כאלה, יכולים לעשות זאת גם בשלב בוגר של חייהם, באמצעות טיפול מקצועי, רגשי. כעת, גם אם בעלך אינו מעוניין בקשר איתך, וגם אם ביחסים ביניכם היו רמזים לנתקים גם בעבר, חשוב לשקול את ההשפעה שהנתק מייצר אצל הילדים. בנושא זה, ייתכן והוא יהיה מוכן לשמוע ולשקול, הרי גם אם נפגע - הוא בוודאי אינו מבין ומודע לרמת הפגיעה שיכולה להיווצר אצל הילדים, אם הנתק ימשיך. בכדי להבין כיצד ניתן להיות בקשר עם הילדים, כל אחד מכם, על אף הפרידה, רצוי להיוועץ באיש מקצוע, פסיכולוג ילדים או מטפל משפחתי, שיסייע למצוא דרכים בריאות יותר להתנהל. נשמע שאתם עדיין בעיצומו של המשבר. נסי למצוא דרך להעביר לו את המסרים הללו, אולי בכתב או באמצעות גורם שלישי (מבוגר בלבד). בהצלחה עדית.הוסף תגובה
-
עזב את הבית
נילי 23/04/2017 | 01:41ראשית תודה על תשובתך המהירה. לצערי הרב אינני בתיקשורת עם בעלי מהרגע שעזב את הבית, אכן עזב בתקופת החגים, הסכים להשאר עד צאת החג כיוון שארחנו את משפחתי ולא ידעתי כיצד להתמודד עם הפרידה גם מול המשפחה.הוא כינס את הילדים והודיע להם שהוא עוזב לקח תיק ויצא מהבית, למרות בקשותיהם ותחנוניהם להישאר ולנסות לפתור את הבעיה. לצערי הרב גליתי מולי אדם קר מאוד שלא מוכן להקשיב מנותק רגשית לחלוטין. חייבת לציין כי כך הדברים נעשים במשפחתו,הוא בנתק מזה שנה וחצי מאחותו היחידה, כאשר הוא כועס על אימו,שהיא בן אדם לא קל, הוא מתתנתק לכמה שבועות, עד שהיא פונה אליו, אמו הייתה בנתק של שנה מאביה זל.בקיצור משפחה עם נחות רגשית דבר שלא היה מקובל עליי לחלוטין, תמיד הייתי אומרת שזו לא דרך, וישנה דרך לנהל דברים בשיחות ובהקשבה לצדדים. בעבר ניסיתי לפייס אולם כיום מתוך בגרות אישית החלטתי שאני לא נוקטת עמדה ומתרחקת, נפגעתי רבות ממשפחתו.כרגע הנתק הופנה אליי, ובעלי לא מתקשר איתי, הוא מתקשר עם הילדים ואף יוצר מתח קשה בבית עם ההתמודדות, כשהוא מחליט שרוצה לראותם הוא משוחח עם הילדים ולא איתי, גורם למתחים, כעסים התפרצויות וסחטנות רגשית של הילדים מולי. אני מיואשת, פגועה,כבודי שוב נרמס ואינני יודעת כיצד להביאו למצב של הדברות איתי,לא ברור לי הכעס העצום שלו עד כדיי נתק, זהו פן שלא תארתי לעצמי שיופנה גם אליי, חייבת לציין שגם הילדים פונים אליו בבקשה שנלח ליעוץ אך הוא בשלו לא מעוניין ואף אומר זאת לילדים, שהוא איננו מאמין בזה. מה עליי לעשות, אובדת עצות ומיואשת מאוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בן הזוג עזב
עדית רונן סתר 22/04/2017 | 23:40שלום לך, תודה שכתבת לפורום. אנשים רבים נתקלים במצבים המזכירים את מצבך, ויכולים להזדהות איתך או להיתרם ממילותיך. אני מקווה שהשיקולים וכיווני המחשבה שיפורטו בתגובה זו, יתקבלו אצלך בהבנה, וניתן יהיה להבין אם יהיה לך קשה לשקול ולחשוב על היבטים אלה, הקשורים במשמעויות של פרידה לטטוח ארוך. כמו כן, אתייחס לאפשרות שמדובר בפרידה זמנית. אכן, הצעד הזה הוא הלם מוחלט עבור כולכם, ובוודאי שישנם היבטים רבים שתצטרכו להסתגל אליהם. לפי חישובי, האם הפרידה נעשתה במהלך חופשת הפסח? שאלה זו רלוונטית מאחר ואנשים רבים מדווחים על קושי לייצר אוירה רגועה בתא המשפחתי (המצומצם והמורחב) במיוחד בתקופות החגים. ומעבר לכך, עולות שאלות משמעותיות הקשורות לתוכניות לעתיד: -האם הוא תכנן זאת לאורך זמן? כמה זמן חשב על כך? -כיצד הוא מדמיין שהיחסים ביניכם יימשכו בעתיד? בני זוג השוקלים פרידה, פעמים רבות שוכחים, שתפקידם החשוב ביותר (ההורות) ממשיך, וממשיך להיות משותף עם בני הזוג, לנצח... פרידה או זוגיות, הוא ואת תצטרכו להיות בקשר רצוף, עבור הילדים... -אם יש בכוונתו להיפרד באופן רשמי, ישנן השלכות רבות לכך (כלכליות, חברתיות, רגשיות, אישיות, משפחתיות). אלה השלכות רבות וכבדות משקל. האם נתן את דעתו לכך? כאשר זוג שעבר כברת דרך יחד, וחולק ילדים ובית, מחליט על פרידה (בין אם מוסכמת או חד צדדית), חשוב שבני הזוג יהיו בתקשורת לגבי ההשלכות של הפרידה ויבדקו יחד, האם הם באמת רוצים לפנות לכיוון הפרידה ,או מוכנים לקול לתת ניסיון נוסף לזוגיות שלהם. פעמים רבות, זוג הנמצא במשבר, ועובר תהליך זוגי, מגלה דברים חדשים ובונה מערכת יחסים טובה יותר, מבעבר. לא מדובר על חזרה ליחסים תקינים, אלא לבנייה מחדש של קשר זוגי, בו ישנו מרחב לכבוד הדדי, לדאגה, לסקרנות לגבי השני, וסקרנות לגבי עצמי. אולי כדאי לפנות לבן זוגך, אפילו להביא את הטקסט הזה איתך, ולפרוס בפניו את השיקולים והאפשרויות. הרי אם יעזוב בצורה זו, לא תוכלי להבין לעומק את הכאב שלו, ולמעשה, גם הוא עוד לא נתן לעצמו הזדמנות להבין ולעבד את שעובר עליו. וכמובן, נכון הדבר לגבי הכאבים שלך. היבט נוסף קשור בקושי סביב חינוך הילדים. פעמים רבות, הורים מתקשים לייצר שפה אחידה בחינוך הילדים, דבר שיוצר משבר ביניהם. ההורות שלנו משופעת מהחינוך שקיבלנו בביתנו כילדים, מושפעת מתפיסות עולמנו ומאירועים שעברנו בחיינו. פעמים רבות, כאשר זוג מגיע להדרכה הורית, פתרונות מעשיים ותחושת שותפות, מרגיעים את המערכת המשפחתית, ואז ניתן לבדוק האם יש מקום לשיפור הזוגיות. ממליצה מאד לשקול טיפול זוגי והדרכה הורית, בתקווה שתצעדו לשם יחדיו. בהצלחה!! במקביל, בהצלחה בהתמודדות עם הילדים, שכעת זקוקים ליציבות, אוזן קשבת, והבנה, לצד זה שכבודו של אביהם יישמר.הוסף תגובה
-
-
זוגיות מחוץ לנישואים
מיואשת 25/01/2022 | 10:23בהמשך לשאלה האחרונה ששאלתי, אני והחבר שלי חזרנו לדבר, הוא שונה ממה שהיה, ברור לי שעובר דיכאון או טראומה, ומבקש ממני להיות סבלנית כלפיו, אך העניין הוא שלא טוב לי, אינני מרגישה קרובה מספיק ואינני מנותקת, וזה מתחיל לפגוע לי בקשר שלי עם בעלי כי הוא התחיל להרגיש את התסכול והדיכאון שלי, אם אני מנסה להתנתק זה יהיה לי מאוד קשה כי את החבר הזה אני מכירה וקרובה אליו כבר כמה שנים.. יש לך טיפים בשבילי שיעזרו לי כיצד להתנתק ולהתאושש ולחזור לחיים שהיו לי לפני שהכרתי אותו? פשוט איבדתי את שמחת החיים שלי, וכרגע אפילו הוא לא משמח ולא מרים אותי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול פרטני יכול לסייע
עדית רונן סתר 25/01/2022 | 12:48שלום לך, מצער לשמוע שאת חווה קושי, אך אלה הגיוניים ונורמליים לאור המצב. החוויה שלך של ריחוק בינך ובין בעלך משפיע עליך יותר ממה שנדמה, ותחושת הפיצול בין הקשר "המותר" לבין הקשר "האסור" משפיעה גם היא. בנוסף, סביר להניח שישנם עוד דברים שאת מתמודדת איתם, המקשים עליך. על כן, נשמע שאת צריכה מרחב עבור עצמך. כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת, טיפול פרטני בו תתני לעצמך לעבור תהליך בינך לבין עצמך, יכול לסייע לך רבות. הרבה הצלחה!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
רופאים בתחום

לאה יעקובלב
פסיכותרפיה
מטפלת בפוסט טראומה, חרדות, דיכאון, טיפול זוגי, הדרכת ההורים, עצוב התנהגות, העצמה נפשית, הצבת יעדים ותוכנית הסגתם
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי