פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי - עמוד 5

-
יחסים קשים ולא נעימים עם האב. מה לעשות?
יואל 07/02/2021 | 02:51אני בתחילת שנות העשרים לחיי, משוחרר כבר כמעט שנתיים וגר בבית עם ההורים. מאז גיל ההתבגרות היחסים בני לבין אבא שלי לא היו טובים בבסיסם ורק התדרדרו עם הזמן. אין בנינו אינטראקציה כמעט וכשיש, זה בעיקר מריבות וויכוחים לא נעימים. המצב הזה רק החריף מאז שהשתחררתי וביוזמתה של אמי החלטנו ללכת לטיפול (שלושתנו). הבעיה שאנחנו בתהליך כבר למעלה מחצי שנה וכלום לא זז.. היו עליות פה ושם אבל בסופו של דבר המצב חזר לקדמותו.. יש כל הזמן מתיחות מאוד לא נעימה ביננו והכי גרוע שהדבר הזה פשוט תוקע אותי במקום ונורא מקשה עליי לעשות דברים אחרים (כמו ללמוד לפסיכומטרי). בהתחלה זה לא הפריע לי כי קוויתי שהטיפול יעזור ואז אוכל להתפנות לטפל בבעיות אחרות שיש לי בחיים אבל כבר תקופה מאוד ארוכה שאני תקוע בגלל המצב ואני פשוט לא מצליח להפסיק להתעסק בזה. אני בדילמה מאוד קשה.. האם להמשיך להתגורר בבית הורי ולסבול על בסיס יום יומי את הקשר המעיק והשלילי שיש לי עם אבי (שרק הולך ומתדרדר) או לעזוב את הבית במטרה למנוע מזה להמשיך לפריע לי להתקדם בחיים ולהשפיע בצורה מתמדת על מצב הרוח והתפקוד שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מבית הילדות לדרך עצמאית, ואולי גם תיקון יחסים עכורים
עדית רונן סתר 08/02/2021 | 11:01שלום לך, תודה שפנית לפורום. אנשים רבים יוכלו להזדהות איתך, בפרט, עם מצב בו היחסים עם ההורים משפיע על התפקוד שלך. דרוש אומץ ומאמץ רב לפנות לטיפול, במסגרת משפחתית של שלושתכם. האם השאלה שלך נוגעת רק לסוגיה של הישארות בבית למול עזיבה? או שהשאלה רחבה יותר, סביב כיווני עבודה אפשריים? אם אתם עדיין נמצאים בתהליך טיפולי, אולי כדאי לפתוח בצורה מאד ישירה ופתוחה את הדילמה שלך, בתוך המסגרת הטיפולית. להשתמש במסגרת התומכת הזו בכדי להגיד לאביך בצורה ישירה, מה היו הציפיות שלך, איפה חוסר המימוש של הציפיות האלה מפריע לך, ולומר באופן ברור שהקשר כפי שהוא מרחיק אותך וגורם לך לתכנן עזיבה של הבית. השימוש במסגרת הטיפולית יאפשר למטפל/ת לסייע להעביר את המסרים, ולהשמיע לשני הוריך את האופן שבו המצב נחווה על ידך. לגבי השאלה הספציפית - האם לעזוב את הבית - לשאלה הזו ישנם שיקולים רבים כמובן: שיקולים כלכליים, ארגוניים, תפקודיים, (האם אתה עובד, האם אתה יכול לפרנס את עצמך בשלב הזה, איך זה יהיה בשבילך להתארגן ותפקד בעצמך), יש לכך גם השלכות חברתיות, אישיות ואחרות. אם אתה חש שאתה יכול עכשיו להתמודד עם כל ההיבטים הקשורים במעבר הדירה, ולהמשיך לקבל תמיכה חברתית באופן שגרתי (דרך החברים או המשפחה), ניתן בהחלט לשקול זאת, כחלק מתהליך העצמאות שלך. לעתים, דווקא ממרחק, ומדרך עצמאית, ניתן לעבוד על תיקון יחסים עם ההורים. רק תוודא עם עצמך, שהיציאה לדרך העצמאית אינה מושפעת רק מהיחסים העכורים עם אביך, אלא כוללת גם מרכיבים חיוביים וטובים הקשורים בך, בחוסן, במסוגלות, בצורך לגדול. לא רק "בריחה" כי אם "צמיחה" ו"תיקון". הרבה הצלחה, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
אמא עם אנרגיות שליליות
א. 28/01/2021 | 14:29אני בת 29, יש לי 2 אחיות שקטנות ממני (27 ו19) כשהקטנה עדיין גרה עם ההורים. לפני 11 שנים אמא שלי חלתה בסרטן השד, עברה ניתוח לכריתת שד ומאז נמצאת במעקב וטיפול תרופתי קבוע. מאז הניתוח היא נהייתה מאוד שלילית כלפי החיים (אולי הייתה גם לפני ופשוט הייתי צעירה מכדי להבין). יש לה המון ביקורת כלפי כולנו (אבא שלי, אחיותיי ואני), אומרת שאנחנו לא משפחה חמה כמו שהיא רצתה וקרו פעמים שגם האשימה אותנו בזה שחלתה בסרטן. היא תמיד מתלוננת שאנו לא מתקשרות אליה מספיק, שלא מתראים מספיק, שלאבא שלי לא אכפת ממנה. נכון שלא הכל מושלם, אני גרה במרחק חצי שעה נסיעה וללא רכב, אחותי האמצעית קריזיונרית ויש לה הרבה פיצוצים עם אמא, ואחותי הקטנה עדיין מתנהגת כמו מתבגרת ולפעמים מחליטה שהיא לא מדברת עם אמא כמה ימים. אני מבינה את הקושי של אמא שלי, אבל אבא שלי שם איתה, והיא אומרת שזה לא מספיק שהוא אחראי על הקניות ועל רוב הבישולים ומכין לה אוכל כל יום, היא רוצה שיהיה רגיש ויביע רגש. והוא לא כזה. נראה שעל כל דבר יש לה מה להתלונן. ניסינו לדבר איתה כל אחד בנפרד ולהגיד לה שהחשיבה שלה מאוד שלילית, אבל היא לא מוכנה להקשיב ואומרת שאנחנו טועים והיא צודקת. מצד שני, היא מודה שהיא בדיכאון, אבל כמובן לא מוכנה לקבל טיפול. אנחנו לא יודעים כבר מה לעשות. אבא שלי כבר שוקל להתגרש ממנה כי מתחיל להימאס לו ובצדק. אבל היא לא תסתדר לבד, אני יודעת את זה ודואגת מאוד ממה שיקרה אם הם יתגרשו. מה אפשר לעשות? זה כל כך מתסכל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כל המשפחה מושפעת
עדית רונן סתר 31/01/2021 | 20:34שלום לך, תודה שכתבת לפורום, את מתארת באמת מצב מתסכל ומדאיג. את רואה וצופה כיצד המצב הנפשי שלה מדרדר וכיצד היחסים במשפחה מדרדרים אף הם, לצד החשש מהיפרדות של הוריך וחוסר יכולתה של אמך לתפקד. הניסיון להציע לה טיפול נפשי הוא חשוב, וכל הכבוד לכם שהעליתם את זה. אם היא לא מוכנה ללכת לטיפול, ואולי מבחינתה זו הודאה באשמה, כדאי לברר לגבי טיפול משפחתי באזור שלכם. לפנות לטיפול משפחתי, לתאר את הקשיים, ויחד עם המטפל/ת, להחליט על כיוון עבודה ובאיזה פורום. אם יהיה חיבור אנושי טוב, ותיווצר תחושה בטוחה, אמך בוודאי תרגיש שהיא נתרמת ותישאר. בסופו של דבר, כולכם צריכים תמיכה כזו או אחרת, ואולי גם תהליכי שינוי. ייתכן שהיא תצטרך להתמודד עם הדכאון שלה, ולצד זה, ייתכן ואביך ילמד דרכים חדשות לתקשר באופן רגשי, ולהראות לה כמה הוא תומך. גם אתן הבנות צריכות תמיכה שכזו, בכדי לשמור על לכידות המשפחה, באופן שמתאים לכן. בדקו מטפלים מוסמכים באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. המון המון הצלחה, כל הכבוד שאת לא מרפה! עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
זוגיות
ליאת 12/01/2021 | 13:23שלום רב. אני חשה מיואשת כי אין לי זוגיות. כמה שאני מנסה לחפש בכוח אני לא מוצאת גם עם זה אתרי הכרויות. זה מייאש ומתסכל, וקשה לי בלי זוגיות. אשמח לטיפ ללא הכוונה לטיפול מה לעשות כדי להרגיש יותר טוב ולהשלים עם זה? אני ממש מודה לכם יום נפלאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיפוש אחר זוגיות
עדית רונן סתר 13/01/2021 | 17:05שלום לך, תודה שכתבת לפורום, ונשמח לקוראים נוספים שירצו להגיב, בתמיכה בונה. ראשית, בוודאי זו לא נחמה רבה אבל בכל זאת: דעי שכמות האנשים המחפשים זוגיות היא אדירה. בימנו, היכרויות הן נושא מורכב יותר מפעם, אדרבא בתקופת הקורונה, והייאוש שאת מתארת כל כך מובן. אנשים מחפשים בני/ות זוג בדרכים מגוונות, וכדאי לבדוק בינך לבין עצמך, שאלות בסיסיות חשובות: 1. אילו קשיים את מזהה בהיכרויות שלך עם בני זוג פוטנציאליים? האם את מזהה רתיעה אצלך מלהכיר, רתיעה מלפעול? האם מתקיימות היכרויות אך מסתיימות לאחר מפגש או שניים? אם הקושי בתחומים טכניים של מציאת פלטפורמות להיכרות - אפשר להתייעץ עם מכרים, לבדוק היכרויות דרך קבוצות היכרות, דרך המלצות ותיווכים, ועוד. אם הקושי קשור (לדעתך) בחוויה פנימית יותר שלך, בחששות, פחדים, חוסר המשכיות של תחילת קשר - כדאי לפנות לעזרה מקצועית, בכדי להגיע לניסיונות יצירת קשר בצורה אחרת: טיפול אישי או קאוצ'ינג. המון המון הצלחה, בברכה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
הפכפכות של בן זוג
גלית 07/01/2021 | 22:47שלום רב, אני נמצאת - למעשה עד אתמול- במערכת יחסים עם גבר מזה 3 חודשים. התחלנו כשהיה עדיין פרוד, מיד לאחר שעזב את הבית. לא ידע מתי יהיו הגירושים. אציין שנהג בשקיפות מלאה עימי באשר למידע אודות מה קורה. בגלל מצבו וגם בגלל מגבלות הקורונה, נכנסנו ישר למערכת יחסים שנמצאים המון בבית.אין הרבה לאן לצאת מלבד צעידות בחוף וכו'. שיחות רבות של שעות ארוכות. חשיפה אישית מאד עמוקה. שלו יותר. לי לקח יותר זמן וגם ובכל זאת, לא שיתפתי לפרטים כמוהו, עד שלא אחוש ביטחון. יחד עם זאת, גיליתי ביקורתיות רבה מאוד. נטייה להיתפס לפרטי פרטים בכל שיחה, וברגע של כעס להטיח בפני בחזרה, לבקש הסברים מנומקים למה אמרתי כך או אחרת וכו. אציין גם מיעוט קשר עין, אך קירבה פיסית רבה וטובה מאוד. בשל המזג הכעסני הזה נוצרו פעמיים נתקים לכשבוע. כשעניין הגירושים עצמם נהיה ממשי נתקלתי בהתנהגות מתוחה מאד ובצורך להיות עם עצמו שהיו מובנים לי,אך גם ושוב הרגשתי לעיתים כ"שק חבטות"... הגירושים עברו בשלום. ואז התחילה תקופה שנראתה רגועה ומבטיחה, ולהפתעתי שרדה פחות משבועיים. הוא הציע לבלות סופשבוע ארוך ביחד, עשה הכנות לכך, ולמרות זאת, בהפתעה מוחלטת הודיע לי שהחליט לסיים את הקשר, כי למרות שאנו בתקשורת עמוקה מאד ולמרות החברות האמיצה מצד שנינו, שהוא בהחלט צד פעיל בה, ולמרות קשר פיסי פורה והדוק, הוא לא מרגיש שהוא מתאהב ולא אהבה ולא פרפרים בבטן וגם חושש שלא יאהב אותי בעתיד. מהפך מוזר מהימים הצמודים ומשיחת הבוקר שעסקה בקניות לשבת. אציין שאנחנו בני 60 פלוס לא ילדים. אני לא מאמינה כבר בהתאהבויות עיוורות שאינן רואות מציאות של חוסר התאמה, אלא מתאהבת בהתנהגויות ובמעשים, בהעצמה הדדית, הקשבה ואמפטיה לצרכים של השני. אני לא מאוהבת, אך בהחלט התחלתי להיקשר אליו, גם כי ראיתי דאגה ואכפתיות. הוא דיבר הרבה שנקשר וכו, אך פתאם בא לומר שכמה ימים מרגיש לא נוח בקשר, למרות שבכמה ימים האלה הזמין אותי לסופשבוע ארוך. מוזר. התהפכות שאיננה תואמת את ההתנהגות כלפי. לא מבינה מה קורה. מה קרה. אני מרגישה די מרומה, במידה מסויימת, כי אמרתי לו שעד כה הייתי במידה רבה כמשענת. ורק עכשיו מתחילה בעיני מערכת היחסים ההדדית האמיתית, בתנאים הרגועים יותר, והנה ברגע האמת הוא מתנתק. אמר לי - אל תחכי לי והיה מאד נחוש להיפרד. הייתי אדיבה ומנומסת. שמרתי על איפוק. אבל בתוכי אני מרגישה גרוע מאוד. במידה מסויימת אף מנוצלת ומרומה. מה דעתך ? כיצד אתה רואה את תמונת המצב ? כיצד עלי לנהוג ? האם לכתוב לו את דעתי שיבין שהוא שקוף וחשוף? להניח לו כי אולי זה משבר שיחלוף? אני מבולבלת, כועסת וכאובה. תודה רבה. גליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרהורים לגבי חשיפת תחושות לאחר סיום קשר
עדית רונן סתר 13/01/2021 | 16:52שלום גלית, התשובה לשאלתך - תלויה אך ורק בתחושה שלך, באינטואיציה הבריאה שלך ובמה שמרגיש לך נכון. אם תחושי יותר שלמה עם השמעת הקול שלך, גם אם מדובר בקשר שהסתיים, וגם אם מדובר באדם הנתפס אצלך באופן מסוים, זה בסדר גמור לומר את דעתך. בפרט אם תחושי שהעמדה האלגנטית משתיקה אותך. לחילופין, אם תחושי שהבעת עמדתך עלולה לגלגל את השיח לדיאלוג שלא יעשה לך טוב, שישאיר אותך פגועה וחשופה עוד יותר - זה בסדר גמור לשמור על עצמך ולהביע את הדברים בדרכים אחרות: בינך לבין עצמך, בכתב, בשיתוף מכר/ה. העיבוד שאת עושה עבור עצמך והבחירה בדרך שהיא גם שומרת עליך וגם לא משתיקה - אלה בחירות שלך וכולן לגיטימיות. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה לך ! ושאלה נוספת
גלית 10/01/2021 | 16:07עידית, תודה. שאלתי האם לשלוח לו מייל/ווטסאפ עם הרגשתי זו, כדי שיבין שהוא שקוף וחשוף או פשוט להניח לזה וזהו. כשהיה לשיחת פרידה היה חד ונחוש. אני לא אמרתי דברים אלה, רק שחורה לי מאוד שברגע שהגיעו הימים שאפשר לחיות חיים ללא עננת הגירושים, הוא מסתלק. איחלתי לו להתאהב כמו שהוא רוצה ושמעתיו אומר כמה שאני הוגנת. האם להשאיר זאת כך אלגנטי או שיידע שאני כועסת מאוד ומרגישה סוג של - הכושי עשה את שלו. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה החוויה הרגשית לצד הפכפכות של בן הזוג
עדית רונן סתר 08/01/2021 | 13:49שלום גלית, תודה שכתבת לפורום. אכן, המסרים הסותרים, החדים והמפתיעים, בוודאי משאירים אותך מבולבלת, כועסת וכאובה. בין אם בגילכם או בגילאים אחרים, קשר זוגי בטוח מאופיין ביחסים חמים ומתמשכים - ההמשכיות והיציבות הינם חלק בלתי נפרד מבניית קשר והחזקתו לאורך זמן. בפיסקה הראשונה, תיארת את ההתנהלות שלו גם כשהייתם במערכת זוגית (חדשה יחסית), וגם היא אופיינה, כך נשמע, בתנודתיות, שתלטנות ואגרסיביות. ייתכן שמדובר בקושי של בן הזוג להחזיק מערכת יחסים חמהותומכת בה לשני בני הזוג יש מקום. לחילופין, ייתכן שהוא עדיין מושפע מהטלטלה שהוא עובר, בסיום הנישואים שלו. מעבר לפרידה שמתרחשת ביוזמתו, כעת זו הזדמנות לבדוק מה את צריכה, מעוניינת ומצפה. מהם הגבולות שבהם מערכת יחסים מרגישה טובה עבורך. כל טוב, עדית רונן-סתר וצוות אינפומד.הוסף תגובה
-
-
זוגיות
זוהר 27/10/2020 | 23:55שלום אני נשוי 3 שנים והקשר שלי עם אשתי רוב הזמן במריבות ובסכסוכים מפריע לי מאד שהיא קצת שמינה וזה מייצר הרבה מריבות ביננו השאלה האם הגיוני לדרוש ממנה שתעשה דיאטה או שזה דרישה לא לגיטמית ואני צריך להשלים עם זה שהיא קצת שמינה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המראה החיצוני של בן/בת הזוג
עדית רונן סתר 05/12/2020 | 23:11לשאלתך הספציפית, דרכה אתה שואל אם ניתן לחייב אותה להרזות: התשובה הפשוטה היא: לא. הגוף של אשתך שייך לה. אבל בהקשר הזוגי, בוודאי שהמצב יכול להפריע לך, ובוודאי שאתה יכול להשפיע. דרך ההשפעה שלך יכולה להיות בכך שתשתף את אשתך בתחושות שלך ותסביר לה את הסיבות שבגללן עודף המשקל מפריע; לבדוק איתה מה עמדתה, האם היא מעוניינת לשנות את משקלה; אם היא מעוניינת - לבדוק איתה במה אתה יכול לעזור לה כדי להצליח; אם היא לא מעוניינת לרזות או לשנות מראה/תזונה - לא תוכל להכריח. הצעתי היא לפנות לטיפול זוגי, אפילו אם הטיפול הזוגי יהיה ממוקד וקצר-מועד, בכדי שתוכלו לפתוח את הנושא באופן מסודר ורגוע, בנוכחות מטפל מוסמך. רצוי לבחור מטפל שעבר את תהליך ההסמכה של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, דרך האתר שלהם. בהצלחה בברכה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
זוגיות
זוהר 05/12/2020 | 22:32לגבי מה שכתבת לי על השמנה של אשתי זה מפריע לי גם חברתית וגם מוריד לי את המשיכה קצת והיא יודעת שזה מפריע לי והשאלה לגבי אם אפפשר לדרוש שתעשה דיאטה או שזה לא לגיטמי לדרוש דבר כזב מאשתי זה מאד מפריע חי וזה גורם לנו הרבה מריבות כי זה מייצר כעסים בינינו אשמח לקבל עזרה בענין איך לגשת לענין ההשמנה בצורה הכי טובה שמצד אחד לא יפגע בה ומצד שני יגרום לה לעשות דיאטה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה מראה חיצוני ומשיכה בקשר אינטימי
עדית רונן סתר 14/11/2020 | 21:57שלום לך, מתיאוריך אפשר להבין שהמראה החיצוני של אשתך מפריע לך, ואולי גם משפיע על רמת המשיכה שלך כלפיה. שינויים במראה חיצוני, כמו השמנה והרזיה, קשורים בגורמים רבים, חלקם חברתיים, רגשיים ונפשיים, פניות, רוגע בחיים, תפיסות ואמונות. אלה הם גורמים מאד אישיים, סובייקטיבים. אך חשוב להסביר שמשיכה זוגית יכולה לקרות ולפרוח, גם במצב של שינויים במראה החיצוני. ממליצה לך לבדוק מהי הסיבה שזה כל כך מפריע לך. יכולות להיות סיבות שונות (למשל: משיכה, אינטימיות, דאגות לגבי בריאות, סטטוס חברתי, ואפילו מפגש של הסוגיה הזאת עם ההיסטוריה האישית שלך, לגבי משקל ומראה חיצוני). לכן, הבדיקההעצמית חשובה, על מנת שתוכל לבדוק, האם לעבוד על הסוגיה עם עצמך, או בליווי איש מקצוע, האם לשתף את אשתך ולעבור תהליך משותף בטוח ומאפשר (כמו בטיפול זוגי). בהצלחה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי קשר
חן 08/10/2020 | 15:51שלום וברכה! יש לי התיעצות לגבי הקשר שלי עם גיסי אחותי התחתנה מתי שהיתי ילדה, ואני מכירה הרבה שנים את גיסי ובשבילי הוא כמו עוד אח שלי. בגלל שיש לי אחות אחת יש לנו קשר טוב, ואנחנו נפגשות הרבה אז גם יוצא לי לפגוש את גיסי הרבה ולצאת איתם ולטייל איתם. ובגלל זה נוצר של קשר טוב ביני ולבין גיסי, יוצא לנו לשבת לדבר על כל מיני דברים וזה גרם לי לבטוח בו אמון, ולשתף אותו בדברים אישיים ולהתיעץ, אשתו(שזאת אחותי) יודעת שאנחנו מדברים וזה בסדר מבחינתה(היא סומכת עלינו) לפני שנתיים יצא לנו לשבת לדבר וגיסי אמר לי דברים שהיתי מופתעת כמו: שהוא מאד קרוב אלי ומרגיש אלי הרבה דברים ומאד רוצה לחבק אותי כמובן שאני בחיים לא יעשה דבר כזה לאחותי וגם בגלל שאני לא מרגישה מה שהוא מרגיש או שבאלי לחבק אותו. ומאז הוא קורה לי הרבה נשמה, מתוקה, מאמי וכל מיני דברים. ואני כל פעם מבקשת ממנו שיפסיק והוא באמת משתדל להפסיק לתקופה ואז חוזר על זה עוד פעם. לפני כמה שבועות הוא ביקש לדבר איתי ואז פתח בפני ממש הכל, שהוא מרגיש אלי מלא דברים הוא רוצה להשכיב אותי ולהביא אותי לאורגזמה והוא נמשך אלי מאד, יש פעמים שהוא חייב ללכת לישון ולראות תמונה שלי לפני, היתי בשוק ממש לא חשבתי שעד כדי כך הוא מרגיש אלי או בכלל שהוא רוצה לעשות לי את מה שהוא אמר. ומאד קשה לו בבית עם אשתו הוא פחות נמשך אליה, ויש להם בעיות באינטמיות ביניהם (הוא לא פרט בדיוק מה) ושהוא עושה סקס עם אשתו הוא חושב אלי. באותו רגע אמרתי לו שאני ממש לא רואה אותו ככה, אלה כמו אח גדול לא מעבר. וזה היה לו מאד קשה שאיך אני לא נמשכת אליו מה אין בו שלכן אני לא מרגישה ככה אליו, כמו שהוא מרגיש. הוא נמצא במצב לא טוב נפשי, והוא משתף אותי, וגם הוא אמר לי שאם היה קורה לי דבר כזה עם משהי אחרת לא גיסתו אז יש מצב מאד שהוא היה נופל ומקיים יחסיים אני לא יודעת מה להגיד לו? איך להגיב? ואיך לגרום למצב ולהשתנות? שיהיה לו טוב עם אשתו(זאת אחותי וחשוב לי שיהיה לה הכי טוב) כל המצב הזה גורם לי לא בנוח להיות לידו או בקרבתו . זאת ההתיעצות שלי מה לעשות? מה להגיב/להגיד? ואיך להגיב? תודה רבה על העזרה מחכה לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לצאת ממשולש היחסים
עדית רונן סתר 14/11/2020 | 21:50שלום לך, את מתארת מצב מורכב בו גיסך, בן הזוג של אחותך, מנסה לייצר קשר אינטימי איתך, בין אם רגשי או פיזי. אם את רוצה לשמור על יחסייך עם אחותך, כפי שתיארת, ואם חשובה לך ההגינות שלך כלפי עצמך, כפי שאת נשמעת, כדאי להתרחק מהקשר עם גיסך, מרחק רב. המעשים שתיארת של גיסך, אינם הוגנים ואינם הגונים, כלפי כל המעורבים. לגבי הקשר של גיסך עם אשתו, אחותך - מדובר כמובן בקשר ביניהם, ואת אינך אחראית לקשר ביניהם ולגישור היחסים ביניהם. מעבר לכך, ישנה סוגיה של פתיחות וכנות בינך ובין אחותך: פתיחות עמה יכול להוביל אותה לחוש כאב אך גם יכול להוות תמיכה בה ופקיחת עיניים לגבי הקשר שלה עם בעלה. אם הדברים לא ידוברו ויישארו נסתרים, ייווצר מרחב סודי (שכבר נוצר למעשה) בו אחותך אינה שותפה ואינה יודעת על דינמיקת קירבה-מרחק בינך ובין הגיס. לכן, גם זו דילמה עבורך, האם לשתך את אחותך בדברים וכיצד. מעבר לכך, חשוב שתהיה לך תמיכה בדרכך - חברה טובה, מכרה - איתה תוכלי להתייעץ ולחלוק. בהצלחה עדית וצוות אינפומד.הוסף תגובה
-
-
משבר בזוגיות
נועה 13/09/2020 | 13:37הי אני בזוגיות כבר 3 שנים.. הכרנו והחלטנו מפאת גילי להביא ילד לעולם - שהיא היום בת שנתיים. תחילת ההיכרות היתה מדהימה ועם הזמן התחילו הקשיים במהלך ההריון ובמיוחד אחרי הלידה שהובילו לכך שבחודשים הראשונים לחייה של בתנו המשותפת, לא גרנו יחד. היינו בייעץ והחלטנו לתת לזה הזדמנות שנייה ולגור יחד. מאז עברה שנה ויש דברים שצפים כל הזמן. דיברנו תמיד שנביא עוד ילד בסמיכות שלא תגדל לבד בעולם והוא אומר שלילד צריך כסף ולחשב עם אקסלים וכו', הכל נאמר בצורה מאד קרה. שנינו עובדים, שוכרים דירה, משתכרים יפה. אני מכירה אנשים עם הרבה פחות שמביאים עוד ילדים. מה גם אמא שלי טיפלה בה שנה וחצי ללא עלות וחסכה לנו עלויות גן.. בכלל הוריי מאד עוזרים לנו בניגוד להוריו. בנוסף, הוא נמנע ממגע ... הוא אף פעם לא היה בנאדם חם אבל עכשיו בכלל, אין בינינו כלום. אני מרגישה שאנחנו נטו שותפים לדירה. כל העלויות חצי חצי רק במה שקשור אליו... טיפולי פוריות ובדיקת רופא מומחית לילדה למשהו אני שילמתי (כי הוא קמצן) וזהו. בהתחלה בטיפולים אמר שישלם חצי וכמובן שלא עשה זאת ועלק אמר שהבעיה היתה שלי ושנכנס לתהליך שכבר החלטתי אצל מי מטפלת וכו.. אני אומרת לו שהיה עדיף אם היה אומר את זה אז ולא עכשיו אחרי שזה כבר נעשה. אולי אז הייתי שוקלת אם להיות עם בנאדם כזה בכלל. לא חיבוק.. מילה טובה.. נשיקה.. כלום. כשניסיתי פעם להעלות את הנושא אמר שקשה לו להיות אינטימי עם מישהי שנגעלת ממני. עכשיו הוא מגזים ואני אסביר.. יש לו מדי פעם הרפס בשפה ואני שומרת על עצמי כשיש לו התפרצות כי הוא לא שומר - מכרסם ציפורניים, כל הזמן נוגע בפה ובעוד דברים גם בזמן ההתפרצות. ואני צריכה לשמור שהילדה ואני לא נידבק. אם באמת הייתי נגעלת, כנראה שלא הייתי גרה איתו.. אוכלת ממה שמכין וכו.. לדעתי, הוא לא מתקרב אינטימית כי הוא חושש שאכנס בטעות להריון או שהוא מושך זמן שיהיה לו שותף להוצאות וכשהקורונה תירגע ויתייצב בעבודה, יתקדם הלאה.. אני לא חייבת אותו.. כרגע גם לא בא לי עליו בכלל כי הוא רק מוריד לי כל הזמן. אבל כן חיפשתי להתקרב שיהיה יותר נעים בינינו ושזה יקרב והקשר יהיה כמו בעבר. אני רוצה לעשות את המאמץ בשביל הילדה. השאלה איך להעלות את זה מולו. אני רוצה לדעת מה הסיבה האמיתית שהוא לא מנסה להתקרב.. אם הוא רוצה עוד ילד או לא. אני לא רוצה שיצא שיש לו יד על העליונה (שהוא יקבע ילד כן/לא) אבל כן רוצה לדעת איפה אני עומדת ולהחליט למשל אם חותכת ומביאה לבד. כל התחושות שלי אומרת לי להעיף אותו אבל שוב הילדה היא בראש העדיפויות שלי. ואני גם לא מסוגלת לחשוב שלא תהיה איתי חלק מהזמן. אני מרגישה שלפני שעושה צעד קיצוני, שאני חייבת ליזום שיחה כי הוא לא יעשה את זה. לא טוב לי לחיות באוויר מצד שני גם אני דוחה את זה מחשש של מה שזה יוליד אבל זה לא חיים.. זו לא זוגיות. אני חייבת למצוא דרך להעלות את זה בצורה חכמה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשלום על טיפול כאינדיקציה למחויבות אך גם הקשבה למצוקה כלכלית
עדית רונן סתר 03/10/2020 | 16:28לשאלתך הנוספת, לגבי שכנוע בן הזוג להוציא כסף על טיפול זוגי - השימוש באנשי מקצוע בחיינו, עבור כל נושא, הוא שימוש שיש בחובו עלות. אנחנו רוצים להשתמש באנשיי מקצוע טובים כדי שהשירות שהם יתרמו ישפיע על חיינו לטובה (רופא מומחה, פיזיותרפיסט, מטפל זוגי, וגם מעצב שיער, מעצב פנים או רואה חשבון). בטיפול זוגי ובאיכות היחסים שלכם, עד כמה וכמה. אם ישנה רתיעה מתשלום עבור טיפול זוגי, הרתיעה יכולה לנבוע מסיבות שונות, ולכן כדאי לברר מהם סדרי העדיפויות שלכם (על מה אתם כן מוציאים כספים) ומהם השיקולים של בן זוגך. לשוחח על זה באופן גלוי ולבדוק. האם מדובר בדאגה לפרנסה ולמשק הכלכלי של הבית (אם זה המצב, כדאי לבדוק תחומים אחרים שבהם ניתן לחסוך. ישנם זוגות המתחילים טיפול זוגי ומוותרים על שירותי המנקה בבית או על הוצאה אחרת). האם מדובר בחוסר מוטיבציה, או בחשש שהטיפול לא יעזור. כדאי לבדוק אם זו הסיבה, ייתכן ופגשתם מטפל זוגי שפחות התאים לכם ויש צורך לחפש איש מקצוע אחר. ייתכן ונסיבות הקשורות בטיפול (כמו מרחק גיאוגרפי, נוחות, חיסיון, שפה, תרבות) לא היו נוחים לכם בטיפול קודם ויש לקחת אום בחשבון בטיפול חדש. האם מדובר בחוסר אמון כללי ביכולתם של טיפולים רגשיים לחולל שינוי - במקרה כזה, אפשר לפנות לטיפול ולציין זאת בתחילה, על מנת שאפשר יהיה להתייחס ברצינות לתחושה זו ולעקוב אחריה לאורך זמן. וכמובן, ייתכן שההימנעות מטיפול קשורה בחוויות מוקדמות שלכם, שאולי לא ברורות עד הסוף, אך נמצאות שם. כדאי לברר את כל אלה, ולנסות להגיע לשיח ביניכם, שיאפשר לבנות תוכנית, של יציאה מהמשבר בו אתם מצויים. בהצלחההוסף תגובה
-
ובכל זאת...
נועה 13/09/2020 | 20:46הוא קמצן וספק אם יוציא בתקופה כזו ייעוץ (והיינו בייעוץ אחרי הלידה וזה לא ממש עזר כי כל מה שנאמר שם לא הופנם מבחינתו) אני חייבת לפתוח את הנושא איכשהו.אני בת 41 ומטיפולי הפוריות ידוע לשנינו שהשעון שלי טס, לא רץ. טס... ובכלל לדעת איפה אני עומדת בקשר הזה. יש לך רעיון הכל זאת איך לגשת לנושא מולו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תחושות בלבול ואי-בהירות בזוגיות
עדית רונן סתר 13/09/2020 | 15:52שלום לך, את מתארת תחושות בלבול ועמימות, חוסר בהירות שלך עם עצמך, לגבי רצונך להיות איתו. נשמע ששניכם נמצאים בהתלבטויות לגבי קירבה ומרחק. במקרה כזה, ועל מנת שלכל אחד מכם יהיה ברור יותר מה אתם רוצים וצריכים, רצוי לפנות לטיפול זוגי. בטיפול זוגי, תוכלו לייצר מרחב בטוח יותר, מרחב שיאפשר לכם לחוות רגעים של חיבור ושל "ביחד"ת להתמודד עם הדברים שמפריעים ולייצר שינויים. רצוי לפנות למטפל זוגי ומשפחתי מוסמך (או מטפל הנמצא בהכשרה הרשמית) של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בברכה, עדית.הוסף תגובה
-
-
ריב מאד קשה עם בן הזוג
מיכל 25/09/2020 | 22:10הי אנחנו מכירים כבר 3 שנים ודי מהר הרצנו הכל.. הכרנו ואחרי כחצי שנה התחלנו לעבוד על ילד כי שנינו לא צעירים והכל רץ. הקשיים החלו כשנכנסתי להריון - חלק בשל הדינמיקה בינינו, ההורמונים וחלק מדברים שהחלו לצוץ. אחרי הלידה היה משבר נוראי בינינו ובכל זאת אחרי ייעוץ זוגי החלטנו לתת לזה צאנס. היו ימים חביבים וימים פחות. אין בינינו קרבה, מגע. כלום אפילו מתחלקים בהוצאות. מרגישה כמו שותפים לדירה. כשיום אחד צץ משהו ופניתי אליו. הוא ענה בחריפות על משהו שאמרתי לטובת הבית/הילד ואני התחלתי לבכות. כשראה שאל למה ואמרתי שנמאס לי לריב ושזו לא זוגיות. הוא הודה בזה ויותר מאוחר פתחנו הכל ובאמת עלו דברים מהעבר, המשבר שהיה. ואמרתי לו שלא נתקדם אם לא נתקרב. ואז ענה משהו שככ נפגעתי ממנו... את צריכה להשקיע בעצמך.. לשנות את סגנון הלבוש. כדי להיות אינטימי אני צריך לראות בשר. במילים האלה ואני הייתי בשוק. לא שיניתי כלום בלבוש שלי. אני רזה, נראית טוב. מה גם אני קמה לילד מהבוקר ומטפלת בו 90% מהיום למעט כשעובדת והוא בגן. גם אם אתה חושב ככה, לא מדברים ככה למישהי שאתה רוצה לקרב חזרה, לאמא של הבן שלך. זה ככ מעליב, לא מכבד. מי ישמע הוא לובש טישירט וגינס... לא המתלבש הכי... זה הגיע למצב שנאמר שאם לא הולך אז שנחתוך. הוא שאל אותי אם מנסים שוב ועניתי בכנות שאני לא יודעת. קשה לי להתנער מזה הוא עוד למחרת פתאום יש לו זמן להתקשר... לסמס.. לשאול לשלומי. מה שבעבר לא קורה וזה אחד הדברים שעלו. בקושי עניתי, נותנת כתף קרה כי כרגע לא מסוגלת לדבר איתו הרבה. עוד שאל ממה נפגעתי ככ... מה, הוא באמת לא יודע. לא יודעת איך להתקדם מפה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קירבה ומרחק בזוגיות
עדית רונן סתר 03/10/2020 | 16:15שלום לך ומועדים לשמחה, תודה שכתבת לפורום. אנשים רבים, כמוך, מוצאים עצמם בזוגיות בה המרחק בין בני הזוג נראה רב מאד. מדבריך עולה, שאת לא בטוחה שאת רוצה לשקם את הקשר, וההתלבטות מובנת. כך או כך, כדאי לחזור לטיפול זוגי. העובדה שהייתם בעבר בתהליך זוגי, אינה מצביעה על כך שהתהליך מוצה. יכול להיות שהיום אתם נמצאים במקום אחר, אחרי כברת דרך, והטיפול ייראה אחרת, בין אם בגלל שאתם השתניתם ובין אם בזכות המטפל וגישתו הטיפולית. במסגרת טיפול זוגי, תוכלו לעבוד על כלים שיסייעו לקירבה מחודשת, ולפני כן, הטיפול אף יוכל לסייע לכל אחד מכם לברר - האם אתם מעוניינים להמשיך את הקשר, מהן המשמעויות של המשכו או הפסקתו, מה הייתם מצפים אילו הייתם ממשיכים בקשר, ולאן אתם צופים להגיע. תמונת החזון של כל אחד מכם חשובה, ופריסתה באוזני בן הזוג היא משמעותית, כדי לבדוק אם זו התמונה הרצויה עבור שניכם. לכן, כדאי לחזור לטיפול זוגי. רצוי לפנות למטפל/ת זוגי/ת מוסמכים, על ידי האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בנוסף, רוצה לחזק את ידיך בהקשר למשפט שהזכרת שפגע בך והאיר נורה אדומה, לגבי שמירת הכבוד שלך, לא רק כאישה אלא כאדם. בעידן של ימינו, שהחפצה של אנשים מדוברת ומהווה נזק ביחסים בין אישיים ותוך אישיים - היכולת שלך לעמוד על שלך, לזהות שכבודך באותו הרגע התערער, ולא להסכים לכך - היא חשובה! האמירה הזו שלך, אם תתבטא בטיפול הזוגי, תוכל לשמש את שניכם כהזדמנות לנסות לייצר יחסים שיוויוניים ומכבדים. בהצלחה צוות האתרהוסף תגובה
-
-
אכזבה מטיפול
אני 13/09/2020 | 23:41אני ובעלי בטיפול זוגי אך לחוד אצל אותה המטפלת שנינו מאוד התחברנו ואהבנו אותה. זו המטפלת הראשונה שאי פעם סמכתי והתחברתי אליה יחד עם זאת אני מאוד רשמית ושומרת על גבול לעומת בעלי בקשר חברי איתה פתוח יותר...יש להם שפה אחרת כי הוא כזה .כמובן הכל בגבול הדוק וטיפולי . מעבר לשעת טיפול היא מעניקה גם שיחות טלפוניות כשאנו זקוקים לכך . זה הרקע... הערב אני ובעלי רבנו התקשרתי כדי להתייעץ איתה ושאלתי אם אוכל לחזור אליה כעבור כמה דקות . אמרה שתהיה פנויה . חזרתי אליה כמתוכנן אך היא לא ענתה וגם לא חזרה הרגשתי אכזבה כי בכל זאת להתקשר אליה זה מאמץ עבורי הנחתי שכנראה עסוקה כעבור שעתיים התקשרה לבעלי ואלי עדין לא חזרה. ממש נפגעתי מזה , מרגישה נבגדת מצד אחד היא לא חייבת לי מצד שני אם היא התקשרה אליו מבלי שהתקשר אליה ולא חזרה אלי . אני מרגישה שאין לי ברירות היא האדם היחיד שיודעת את בעלי , היא האדם היחיד שאני יכולה לפנות אליה אבל מצד שני היא פגעה בי ומצד אחד שוב היא לא חייבת לי . מה דעתך בנושא?? בא לי לא ללכת לשיחות איתה אבל אני צריכה את השיחות האלו ורואה בכך שהיא גם של בעלי יתרוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המטפל הזוגי כמי שמחזיק את הסיפור הזוגי, בשירות שני בני הזוג
עדית רונן סתר 20/09/2020 | 12:09שלום לך וחג שמח, אחד האתגרים של המטפל הזוגי הוא להיות אוזן קשבת וטיפולית, ללא יצירת תחושה של נטייה לאדם אחד בקשר, להיות בעמדה שמחזיקה את הקשר הזוגי, לטובת שני בני הזוג, ולסייע לבני הזוג לפתח הקשבה והכלה לשני. ייתכן שהמטפלת מצליחה לחוות את שניכם באופן אמפתי, ייתכן שהיא מצליחה לראות את נקודות הפגיעות של שניכם ולהעריך את החוזק והיכולות של כל אחד מכם. ולצד זאת, עדיין יכולה להיווצר אצלך תחושה של אפליה, של נטייה לבן זוגך ופחות אליך. התחושה יכולה לנבוע מפעולות שקורות בשטח (כמו אלה שתיארת) ויכולה גם לנבוע או להתעצם על ידי חוויות קודמות שלך עם אנשים אחרים. הדבר הנכון שיוכל לפתוח את הקשר שלכם למקום יותר פתוח, ועל כן יותר בטוח, הוא להביא את הקושי והחוויה שלך, אל הטיפול. לפתוח איתה באומץ ובפתיחות את מה שאת חווה וחווית, להסביר מה נוצר אצלך ומה זה מעורר בך. אז האחריות תעבור אל המטפלת הזוגית, להכיל את הקושי והכאב שלך, לקחת אחריות על חלקה, להבין כיצד ניתן לתקן, על מנת לחזוק לטיפול אפקטיבי הטוב עבור שניכם. בהצלחה!הוסף תגובה
-
-
נשואים במשבר
זהבה 07/09/2020 | 22:30שלום אני ובעלי הפכים שונים הוא חברותי אוהב אנשים לצאת לבלות לחגוג ואני פחות אני יותר ביישנית צנועה אוהבת את הלבד וזה קשה לו ויצא לו לא פעם לומר לי שהוא לא יישאר איתי אם זה יימשך ככה זה יגמר בגירושים , את האמת לומר שזה גם לא מזיז לי כל כך כזאת אני וכבר קיבלתי את עצמי ככה , זה האופי שלי ויש לנו 2 ילדים קטנים צמודים ואנחנו לקראת מעבר לדירה חדשה אוטוטו ואין לי מושג מה לעשות התרגלתי להיות איתו ולא באלי להיפרד פשוט הוא צריך לקבל אותי ככה וזהו אשמח לייעוץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לייצר קירבה רגשית ולאסוף רגעים של חיבור
עדית רונן סתר 07/09/2020 | 22:40שלום לך, פעמים רבות, בני זוג שואלים את עצמם האם הם נמצאים בקשר המתאים להם. פעמים רבות שאלות כאלה עולות דווקא כשהשוני או הקושי בולט לעין, ומתקשים לחוש את נקודות החיבור והקירבה. רצוי לפנות לטיפול זוגי. בטיפול זוגי, תוכלו כל אחד לשמור על מהות אופיו, ובכל זאת לייצר קירבה מחודשת. שם, תוכלו למצוא דרכים יצירתיות להתמודד עם פערים ביניכם, ולהצליח לראות זה את זה באור רך, בהיר ואופטימי יותר, כמו גם להכיר זה את זה ולהעריך זה את זה בצורה עמוקה יותר. על מנת למצוא מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך, רצוי לפנות לאתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. תוכלו לבחור מטפל על פי אזור מגוריכם. בהצלחה! בברכה צוות האתרהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול זוגי
-
טיפול משפחתי
רופאים בתחום

לאה יעקובלב
פסיכותרפיה
מטפלת בפוסט טראומה, חרדות, דיכאון, טיפול זוגי, הדרכת ההורים, עצוב התנהגות, העצמה נפשית, הצבת יעדים ותוכנית הסגתם

תמר סרנת
פסיכותרפיה
פסיכולוגית מומחית, פסיכותרפיה למבוגרים, נוער וילדים, טיפול זוגי, הדרכת הורים
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי