פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי - עמוד 4

-
זוגיות מחוץ לנישואים
מיואשת 16/01/2022 | 21:39שלום, אני נשואה כבר עשר שנים ויש לי שתי בנות, לפני 4 שנים התחלתי קשר מחוץ לנישואים, ללא ידיעת אף אחד, בהתחלה לא רציתי, אבל אותו בחור כל הזמן רצה אותי ופנה אליי, ולאט לאט התפתח קשר, והתאהבתי בו, והוא נשוי דרך אגב ללא ילדים, כרגע אני והוא במשבר, התנתקנו תקופה וכשחזרתי לדבר איתו כי התגעגתי אליו ולרגשות שהיו לי כשהייתי איתו, אז הבנתי שהוא התגרש, הוא נהיה מישהו אחר, בקושי עונה לי, ואומר לי שכרגע זאת לא תקופה טובה לדבר כי הוא בעצמו עובר משבר, אני מוצאת את עצמי רק חושבת עליו וחושבת איך להחזיר אותו, מזניחה הכל, ולא מעניין אותי כלום חוץ ממנו, אך הוא לא משתף פעולה, ומה שהכי כואב שאין לי עם מי לדבר, אני ממש לבד .. מה היית מציעה לי לעשות, אני ממש עוברת תקופה של דיכאון ורק אם אני והוא חוזרים, אני אחזור לעצמי, אני בהבנה שלמה שאני רוצה אותו, אבל הוא פשוט מנותק ומתעלם ממני. מציינת שבעלי לא יודע כלום...אני פשוט משחקת שהכל טוב...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צורך בקשר אינטימי
עדית רונן סתר 18/01/2022 | 11:32שלום לך, מדברייך עולה הצורך שלך בקשר חם, אינטימי. ובוודאי, זה צורך בסיסי. יש כאן כמה סוגיות, מעבר לצורך שלך: העובדה שיש לך משפחה משלך וחוסר ההיענות של השותף לרומן. מציעה לך לבדוק עם עצמך לעומק, את כל ההיבטים שעולים: מה הביא אותך לחפש קשר אינטימי מחוץ למשפחתך, מה טיב הקשר שלך עם בעלך, מה היית רוצה שיקרה במשפחתך שלך. משהו לא פתור ולא מטופל בקשר עם בעלך, מצא פתרונות "בחוץ", דבר שיהיה קשה להחזיק לאורך זמן, גם עבורך וגם עבור בעלך. מדבריך נשמע שאת מחפשת את הקשר עם האהוב בתור קשר אינטימי (שאולי היה בעבר), אך מכיוון שישנם עוד אנשים בחייך (ראשית בן זוגך, וגם בנותיך), כל ההיבטים האלה חשובים בהסתכלות על קשר, על אינטימיות, על העתיד. היבטים נוספים מחכים עבורך, לבדיקה, על מנת לייצר לעצמך חיים שלמים ומלאים. מציעה לפנות לטיפול אינדיוידואלי, פרטני. כך, לייצר לעצמך עולם פרטי בו תוכלו להתחיל לעבד את מה שקורה לך, להבין את תחושותיך, לבחור בצורה מודעת את פעולותיך, ולא להרגיש לבד עם כל זה. טיפולים פרטניים אפשריים גם דרך קופ"ח וגם באופן פרטי, בקרב פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים, מטפלים זוגיים ומשפחתיים, מטפלים בהבעה ויצירה. כל טוב עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
משבר בזוגיות
ענבי 16/01/2022 | 12:54היי ומראש תודה על הזמן🙏🏻 בן זוגי ואני בזוגיות כבר 5 שנים וכמעט שנה מתוכם שאנו מאורסים. כמעט שנתיים שגרנו יחד אצלו בקיבוץ בגלל התחשבות שלי בו (גר שם 30 שנה וכל משפחתו גם שם-המגורים לא היו אצלם בבית), וכבר חצי שנה גרים ב׳עולם האמיתי׳ בעיר. מאז האירוסין עברנו הרבה שינויים - גם אישיים וגם זוגיים (התחלות חדשות של לימודים/עבודה/מעבר דירה וכו) שהשפיעו עלינו מאוד ומאז מרגיש שאנחנו במגמת ירידה. הוא כבר חצי שנה מובטל כי מחפש עבןדה בתחום הלימודים שלו ועקשן מדי כדי לעבוד ב׳סתם׳ עבודה אחרת עד שימצא. ואני שכירה עובדת בעיקר מהבית- מה שגם יוצר הרבה חיכוכים כי אנחנו כל היום באותו חלל. אני מרגישה ממנו הרבה מאוד פעמים שהוא לא מסתכל על התמונה הרחבה, אני מבינה קשור למצב שלו והוא במקום שלילי ולא טוב כי לא עובד ומוציא כסף ובלי שגרה ומתוסכל. אבל עדיין, מאוד בוחש בעבר במקום להסתכל קדימה אל עבר העתיד, בין אם לא רואה אותנו כמנהלים חיים משןתפים זוגיים אלא כל אחד בנפרד - כך מתבטא - את החלטת, את בחרת לעשות.. למשל. הוא מאוד חומרני בענייני נסיעות ברכב שלו (אני ללא רכב)- למשל אם אני צריכה לחזור לדירה ממקום כלשהו ואין לי תחבןרה הוא לא יציע לי את עזרתו אלא ׳אם את ממש חייבת׳/׳אם אין ברירה׳ כאילו אני איזשהו נטל במקום לעמוד לצידי. בענייני כספים גם כן יש בעיה כלשהי בהסתכלות הזוגית, ובעןד כמה סיטואציות ספציפיות. אני כבר במצב של עוד רגע לוותר ולהיפרד ולא באמת רןצה שכך יהיה כי אני כן מזהה הרבה תכןנןת שאני כן אוהבת ורוצה עבור עתיד המשפחה שלי אבל תןהה האם אלו תכונות אופי שנתונות לשינוי או שאבוד מראש? 30 שנה גר בקיבוץ שיתופי שכל אחד דןאג לעצמו ואני רואה את זה הרבה בהתנהלות ובמחשבה שלו. אבל מנסה להבין האם אני נלחמת בקיר? אלו תחומים מאוד קריטיים ולא רוצה לעשות טעות שניתן למנוע. תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בהצלחה,
עדית רונן סתר 18/01/2022 | 11:20כן, כצוי לפעול כדי להתקרב ולא להניח לדברים. בהצלחההוסף תגובה
-
משבר בזוגיות
ענבי 16/01/2022 | 17:41תודה רבה לך על התשובה המעמיקה והמסבירה! אכן הוא מודע למצב ולכך ששנינו עוברים קשיים הן בנפרד והן כזוג. אנסה לקחת את עצתך ולפתור את הדברים. תודה רבה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נקודת קושי המשלבת גם נקודות אתגר והזדמנות
עדית רונן סתר 16/01/2022 | 17:18שלום לך, תודה שהרחבת, ואכן הבאת את התמונה בכללותה. נשמע שגורמים רבים מאתגרים את שניכם, את בן זוגך, בתחומים שונים. האם הוא מודע לכך שהוא עובר תקופה מאתגרת וקשה? זו לא שאלה טריוויאלית - אנשים יכולים לחפש עבודה, לעבור עיר, לעבור ממסגרת קיבוצים לפרטית, ועדיין לא לחוש שהם עוברים משבר. ההכרה שלנו בתקופות הסתגלות, מאפשרת לנו חמלה ורגישות לעצמנו ולאחרים. כשאנו לא מכירים בתקופות הקושי, אנחנו יכולים לחוות כעסים ותסכולים על עצמנו ועל אחרים, באופן עוצמתי ולא מווסת. אם נתרכז בקשר שלכם, אכן כדאי לנסות להחזיק את הקשר, תוך כדי צליחת הקשיים הללו, והפקת המירב מהתכונות הטובות של כל אחד מכם. רצוי לפנות לטיפול זוגי בו תוכלו לעבוד על ההתפתחות הזוגית והאישית של כל אחד מכם. בטיפול זוגי, יהיה מרחב לכל אחד מכם להביא את עצמכם, לפנות אל השני/ה, למצוא רגעים של חיבור וקירבה, לבסס בית משותף בו ההתנהלות תהיה מתוכננת ותותאם לשניכם. מציאה לפנות לאחד המטפלים הזוגיים המוסמכים לכך, דרך האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. תוכלו למצוא כאן מאגר של מטפלים מוסמכים לפי מיקום גאוגרפי. https://mishpaha.org.il/ המון הצלחה בהמשך, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
בן זוג לא עוזר
קוקי 15/12/2021 | 01:01היי אז ככה יש לי שאלה ...או התייעצות... נמצאת בפרק ב יש לי שני ילדים והוא רווק ללא ילדים.נמצאים ביחד חצי שנה הקשר הוא מדהים יש הרבה אהבה ובגדול הכל מצוין.עברנו לגור יחד לא מזמן ויש דבר שמאוד מתסכל אותי הוא פשוט לא עושה כלןם בבית!!אולי מדי פעם מכין לנו משהו לאכול שזה מתכונים שרק הוא מכיר אבל זהו ברמה שאני עושה ממש ממש הכל מכביסה כלים טאטוא שטיפה אוכל הכל הכל ...!!יש לי שתי ילדים לא ממנו האבא שלהם לא רואה אותם אז גם הטיפול בהם הוא בלעדי עליי!כולל הבית ..ואז כשהוא חוזר מהעבודה כמבון שמבשלת להם מגישה לו את האוכל עד אליו וגם מפנה לא שזה מפריע לי רק להסביר יותר טוב אין לי שום בעיה בעניין האוכל אני אוהבת את זה לתת לו להרגיש כמו מלך.אני חולת פיברומאלגיה ואנדרומיזיוס יש ימים שהכאבים פשוט גומרים אותי משתקים אותי והוא יודע את זה אבל עדין כל הנטל עליי תמיד זה ממש מתסכל אותי ומעצבן אותי גם אם הכין לנו משהו לאכול כמובן שרוב הסכוים לא ינקה אחריו!!הטא יכול לראות את הבית הפוך וכלום!יראה כיור מפוצץ כלים לא יעשה יראה סל כביסה מלא או כביסה לקפל וחא יעשה כלום!!!זה משגע אותי האדישות כאילו בחייאט!!!אתה לא חי פה ???אתה לא רואה שזה מתסכל אותי?שכואב לי?? .מצד אחד אני מבינה גם אותו הוא עם פריצת דיסק עובד קשה פיזית בחוץ בתור קבלן שיפוצים אבל עדיין הייתי מצפה לטיפה התחשבות ממש טיפה נגיד לטאטא?נגיד לקפל את הכביסה?,היום ממש התקשתי לתפקד והתעייפתי הכביסה נשארה ככה אני טאטאתי אני עשיתי את כל הכלים והוא פשוט נרדם כשאני בא לי לבכות מכאבי גב !!!מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו לתת יד בלי לפגוע או לגרום לו שיתגונן או שנכנס לריב ?אני ממש מתוסכלת וצוברת לו טינה .אודה לכל עזרה 🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תיאום ציפיות בזוגיות חדשה
עדית רונן סתר 16/12/2021 | 17:57שלום לך, כל הכבוד לך על כל העשייה שלך, עם הילדים, הבית, ההתמודדות עם המחלה. וכל הכבוד על מציאת דרך לייצר פרק חדש בחייך. כאנשים בוגרים, כל אחד מכם יצר דפוסי חיים משל עצמו. בן זוגך החדש, התרגל לאורח חיים מוסים, ולך יש אורח חיים אחר. הציפייה שלך לשותפות בעשייה בבית היא מאד טבעית, והשאלה שלך היא מאד פרקטית: כיצד אפשר לגייס אותו לקחת חלק מבלי לייצר פגיעה, התגוננות או קונפליקט. ומהאופן שבו תיארת את הקושי - סמכי על האינטואיציות שלך: האם תוכלו לשבת לשוחח על הדברים שיושבים לך על הלב? האם הקשר שלכם הוא כזה שבו אפשר לדבר על דברים שמרגישים? אם התשובה היא חיובית, אז שבי וספרי לו כיצד את חשה, מרגישה, וכיצד היית רוצה להרגיש. ספרי לו בדיוק כפי שכתבת, מצד אחד את מבינה את העייפות והתשישות הפיזית שלו, ומצד שני השותפות חשובה לך, מבחינה מעשית. אם את מעריכה שלא תוכלו לנהל שיחה כזו בצורה נעימה, כדאי לפנות לטיפול זוגי. אצל מטפל/ת, תוכלו להגדיר את היקף העבודה וכמות הפגישות שתתאים לכם, ולייצר הזדמנות עבור שניכם להעלות דברים ולבנות תא משפחתי פתוח, נעים ויציב. באתר של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, תוכלו למצוא מטפלים לפי אזור גאוגרפי ורקע מקצועי. המון המון הצלחה!הוסף תגובה
-
-
נישואין פרק ב ללא ילדים משותפים
ניקי 19/09/2021 | 13:24בני 50 + . נשואים 3 שנים . גרים כרגע אצלי. בעלי מעונין לבנות יחד איתי בית משותף. אך לאחרונה החליט באופן חד משמעי שהילדים שלו יכלו לגור איתו. ילדיו בני 25 והשני 17 . בכלל מבלי לשתף אותי . קבע עובדה בטענה שהבית שנרכוש חצי שלו. ויעשה מה שהוא רוצה מבלי לשאול אותי. כרגע הבן איתי בן 21 .תמיד היה איתי. וסה לטענתו לא מפריע. ילדיו חיים עם האמא. לי קשה עם העינן הזה . אנחנו מעולם לא עשינו חגים יחד. תמיד היה לו תירוץ. הייתי נשארת בחגים לבד. מה עושה ? לפרק ? מאוד עצובה ..היה לי חולם לקנות יחד להיות ביחד עם הילדים אבל אחן סיבה שילדים יגורו עם ההורים. אפשר תמיד לעזור להם . והכל אמרתי . בן זוגי החליט לרכוש בית לבד ואני אבוא אליו מעיין ביקורים. כי לי יש בית .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול זוגי יכול לסייע על מנת לגשר על הפערים בציפיות ובצרכים.
עדית רונן סתר 16/12/2021 | 17:50הציפייה שלך שילדיו של בן זוגך לא יחיו אתכם, היא הגיונית באופן כללי והגיונית עבורך. כנראה שתפיסת העולם של בן זוגך, או ההיסטוריה שלו ושל ילדיו, הביאו לכך שהישארות ביחד מרגישה להם טבעית והגיונית. אלה חילוקי דעות מאד משמעותיים המצריכים גישור ביניכם. פנו לטיפול זוגי. ייתכן וגם תהליך קצר מועד, בו תוכלו להביע את הצרכים, יביאו לשינוי לטובה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
מרגיש הזנחה של הזוגיות מצד אשתי
אנונימי 11/09/2021 | 21:36שלום רב, בן 41 נשוי עם שני ילדים נהדרים ברוך ה'.. אני ואשתי עובדים במשרות מלאות, מנהלים משק בית ,גידול וחינוך ילדים כמיטב יכולתינו. מיזה חצי שנה חש התדרדרות בטיב הזוגיות עם אשתי שלרוב נובעת מפערים בצרכים ותקשורת לקויה. עד לפני חצי שנה עוד היו מפגשים יזומים עם שיחות ואינטימיות מדי פעם (גם אם לא בדיוק בהתאם לצרכים שלי שהם לא דחופים מדי). בחצי שנה האחרונה אפשר לספור על יד אחת מפגשים כאלו. לרוב מה שאני שומע זה .. אני עייפה, אני גמורה, רד ממני כשאני מגיע למגע פיזי כלשהו כולל זריקת היד. אני לא חושב שזה משהו שקשור לרומן מהצד כיוון שהיא לא מסוג הנשים הללו. הייתי מבין אם הגישה שלה היתה כמו.. "אני אוהבת אותך, אני עייפה מאוד לאחרונה, אבל אעשה מה שאוכל על מנת לשמור על האינטימיות ביננו ועל הזמן שמוקדש לנו" אבל לא. גם לא משהו בסגנון. נעשו ניסיונות לדיבוב ולגישור על הפערים מצידי אבל הדברים לא ממש משתנים. מרגיש הזנחה, בדידות, כעס ותסכול עמוק מכך. מבקש להתייעץ ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול זוגי עשוי לסייע רבות
עדית רונן סתר 15/09/2021 | 17:00שלום לך, שנה טובה וגמר חתימה טובה, תודה על מכתבך, אנשים רבים יוכלו להזדהות עם המצב שבו אתה ואשתך נמצאים. דבר ראוי לציון, כבר עתה, הוא שזיהית את השינויים ואני מבינה מדבריך, שאתה רוצה לפעול להחזרת האינטימיות ביניכם. סיבות רבות יכולות להוביל לקשיים שתיארת. צעד משמעותי שיכול להועיל לכם תוך שמירה על הכבוד ההדדי ביניכם הוא טיפול זוגי. במהלכו של טיפול זוגי, מתאפשר לבני הזוג לפתוח כאבים, לחלוק כמיהות ושאיפות, ולמצוא נקודות חיבור שיאפשרו לקירבה מחודשת. הטיפול הזוגי גם מאפשר לכל אחד מבני הזוג לעשות שינויים אישיים, פנימיים, לייצר שינוי התפתחותי משמעותי בתמיכת בן/בת הזוג. התהליך כולל מגע עם קשיים וכאבים, אך מזמן גם סיכוי להקלה, שינוי ותקווה. מדבריך, נשמע שאתה מחכה ומעוניין לשיח פתוח ביניכם, בו תוכלו לראות זה את זה. אולי כדאי לבדוק, האם אשתך תהיה מוכנה לטיפול זוגי. מוזמן להמשיך להתלבט כאן, או להעלות כאן שאלות שלך ושלה לגבי תהליכים של טיפול זוגי. בברכה, עדית אינפומדהוסף תגובה
-
-
בגד באקסית
אנונימית 20/04/2021 | 23:30מכר רחוק ואני נהיינו לאחרונה מאוד קרובים, התחלנו לצאת ואנחנו בזוגיות. הוא סיפר לי שהוא בהליך גירושים. הוא והגרושה כבר מעל לעשור ביחסים מאוד לא טובים אבל בגלל שהבנים שלו היו קטנים אז לאף צד לא היה אומץ לפרק את הבית. במסגרת היחסים הלא טובים שלו עם הגרושה הם ישנו בחדרים נפרדים בבית המון שנים ולא ממש ניהלו זוגיות אלא יחסים של שותפים לדירה (כאלו שמסוכסכים בניהם בצורה קשה ובתקשורת מינימלית רק על מה שהכרחי). הוא מאוד פתוח איתי ומדבר איתי על הכל ועונה לי בצורה פתוחה וכנה על כל דבר ששאלתי, וגם על דברים שלא שאלתי הוא מספר בצורה שקופה. באחת השיחות שלנו, הוא סיפר לי שהוא בגד בה, פעם אחת לפני 9 שנים עם מישהיא כמה פעמים ופעם נוספת לפני שנתיים עם מישהיא אחרת כמה פעמים (בפעם הזו אשתו חשדה והוא נתפס). עם שתיהן הוא בקשרי ידידות טובים ואומר שהוא לא רוצה ולא מחפש שום דבר אתן מעבר לזה ושהוא אוהב אותי וטוב לו איתי והוא לא רוצה אף אחת אחרת חוץ ממני. כלפי הוא בן זוג טוב ומשקיע ששם אותי בסדר עדיפויות מאוד גבוה ועושה מאמצים ניכרים מאוד כדי שיהיה לי טוב בקשר. לבקשתי, הוא הבטיח שאם לא יהיה לו טוב בקשר אז הוא יסיים אותו ולא יעשה שום דבר במקביל אלי. מה שאני יודעת על הנושא של בגידות - כשאדם בוגד ופורץ את המחסום המוסרי הזה אז יהיה לו קל יותר לחזור על זה שוב בעתיד אך יחד עם זאת זה לא אומר בהכרח שהוא אכן יעשה את זה. מצד אחד מרגיש לי כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה ומצד שני חבל לפרק משהוא שיכול להיות טוב בגלל משהוא שהוא לא עשה לי. אשמח לדעה נוספתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תהיות לגבי בניית אמון לנוכח התנהגות בעבר
עדית רונן סתר 22/04/2021 | 17:17שלום לך, אכן אפשר להבין את הדילמה שלך. מצד אחד, ניסיון קודם של בן זוגך בשבירת האמון יכולה אולי להצביע על אפשרות שזה יקרה שוב, ושהמחסום המוסרי לא יניע אותו מכך. מצד שני, את חשה קשר טוב ובטוח, ובן זוגך הודה וסיפר לך על המקרים האלו. לא ניתן לומר עצה אחת, חד משמעית ללא היכרות של שניכם. אך כדאי להתייחס לאלמנטים נוספים: בגידות יכולות להצביע על קושי של בן/בת הזוג להביא את הקשיים שלהם לתוך הקשר, ולמעשה לחפש דרכים לקבל מענה (רגשי או פיזי) מחוץ לקשר. ייתכן ומדובר על דפוס מסוים, נטייה, המתעוררת וצצה בעת מצוקה ומשבר. אין תירוץ והצדקה לזה, אבל אם זו נטיית הפעולה של בן זוגך, הוא יכול ליפול לאותו דפוס, כששוב יחוש מצוקה, גם אם כעת קשה לו לדמיין את זה. כמו כן, עולה השאלה לגבי שמירת הבחורות האלה כידידות, עד היום. ממליצה לפנות לטיפול זוגי על מנת לבדוק את יסודות הקשר שלכם: האם מתקיים שם אמון אמיתי, בטחון, אמפתיה זה כלפי זו וההיפך, האם ניתן לייצר מחויבות ומציאות חדשה שלא תשחזר דינמיקה לא-בריאה, שנוצרה בקשרים קודמים. בהצלחה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
בעיית ביחסים
אנונימי 31/03/2021 | 11:54צהריים טובים, יש משהו טיבעי , מעולה שעוזר לגברים לבעיית זיקפה . איפימידום תערובת צמחים , האם זה מתאים גם עם לחץ דם גבוה?יש לבעלי קצת בעייה להחזיר זיקפה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה שאינה מתאימה לפורום זה
עדית רונן סתר 05/04/2021 | 13:27שלום לך, שאלה זו אינה מתאימה לכאן. כאן זה פורום ליחסים בזוגיות ובמשפחה. רצוי לבדוק שאלה זו עם גורם רפואי מוסמך. בברכה עדית סתר וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
איבוד אמון
קרן 18/02/2021 | 23:55שלומות גיליתי לפני כמה שנים אך לא ידעתי כמה זה אינטנסיבי שבעלי קובע מפעם לפעם במשך השנים לעיסויים. אנימחייבת לציין שאחרי "בילוש קל" שלי..כול המעסות הן מקצועיות . אין שם משהוא אחר..אפילו קבעתי לכמה מעסות כאלה שהוא היה וממש מטפלות טובות . הבעיה הייתה ועדיין שהמינון של ההליכה היא לפעמים לא נורמלית. וכמובן ההסתרה!! מעולם הוא לא סיפר שהוא הולך לטיפולים בגב . והיו מקרים שכמעט כל יומיים קבע ללכת לעיסוי. מצבנו הכלכלי לא הכי טוב בלשון המעטה..אבל כשהוא רוצה עיסוי זה לא מעניין אותו. אפילו על חשבון הבית. בשנה האחרונה הוא החליף נייד והשאיר את הישן בבית. וכל הנייד שלו מלא!! בשמות וגם חלק החליף בשמות של גברים. והתגלה לי שזה לא! אנחנו מאוד אוהבים וחיי זוגיות טובה מאוד. אבל ההסתרה הזטת אינני מבינה למה..זה מתחילת נישואנו. וגם כשיש לי הוכחה שהוא הלך באמצע העבודה לשעה והמשיך לעבוד ובא הביתה כאילו כלום. ואם אני שואלת תמיד זה התקפות וצעקות והכחשה גורפת. הוא מעליב אותי מאוד בקללות ..כאילו הוא פתאום הופך לאדם אחר ומרים את הקול ואומר שאני מדמיינת וממציאה. פעם אפילו דיברתי עם מישהיא שהוא רק היה אצלה..כי כספים נעלמו ותיארתי לעצמי על מה הוא מוציא..ועדיין אחרי שהוא ידע שדיברתי איתה .הוא מכחיש ושאני הוזה הזיות. אני אובדת עצות..מה ניתן לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אובדן אמון ויצירת קשר עם הסתרות משמעותיות
עדית רונן סתר 27/02/2021 | 23:38שלום לך, תודה שכתבת לפורום. אנשים רבים יוכלו להזדהות עם הקושי שאת מעלה. התיאור שלך מעלה שתי סוגיות משמעותיות, שעבורן הייתי ממליצה לפנות לטיפול זוגי משותף לשניכם. הסוגיה הראשונה קשורה באמון ביניכם כמרכיב בסיסי בקשר הזוגי. כפי שתיארת והדגשת, אובדן האמון קשור בהסתרה ובהכחשה. כאשר בני זוג "פותרים" את הקשיים והצרכים שלהם "מחוץ" למערכת הנישואין, תוך הסתרה, הבסיס הבטוח שיכול להירקם בקשר מתערער. הסוגיה השנייה קשורה בשימוש התכוף (ואולי המופרז) של העיסוי. הצורך התכוף במגע (מחוץ לקשר שלכם) יכול להיות קשור להיבטים אינטימיים ביניכם (קירבה ומרחק, אמון וכדומה) ויכול גם להיות קשור במרכיבים אישיים של בן זוגך (כמו התמכרות למגע). בכל אופן, רצוי מאד לפנות לטיפול זוגי. לשם כך, לפנות לבן זוגך, ולמרות ההכחשות, לשוחח על מה שקורה בתוך הקשר שלכם. סביר להניח שמעבר לשאלה אם הוא הולך לעיסוי או לא, ישנן סיבות ללכת לטיפול בשביל הקשר שלכם. אמון, תחושת סיפוק ומלאות מהקשר וכו. ניתן לאתר מטפלים זוגיים מוסמכים דרך אתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. אתר זה מאגד מטפלים מכל הארץ, הנדרשים לעבור תהליך הסמכה מוקפד ויסודי, בכדי להכשירם לעבודה עם הסוגיות הזוגיות שיעלו. בהצלחה עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
בעייה עם אינטימיות
שחר 17/02/2021 | 08:24שלום . אני לסבית, יוצאת עם בחורה 4חודשים. אני עם יצאתי עם נשים בלבד היא רק עם גברים ניסיון רע היה לה. היא צעירה, מאובחנת בדיכאון וחרדה (לא מטופלת כבר שנה) נפגשתי איתה המון המון.. יש חיבור, רגשי. מעולם לא התנשקנו, זה דבר שמפריע לי נורא.. אך משיחה פתוחה איתה בעקבות ריב היא מאוד חסומה.. אני לא רוצה לעשות מהלך או משהו כי אני לא רוצה לגרום לאי נוחות . מה אני יכלה לעשות דר? היא אולי סטרייטית? (ולא רוצה להגיד/רוצה לעבוד על זה כי היא לא רוצה בנים? וטוב לה איתי..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נטייה מינית וחרדה מקשר אינטימי/מיני
עדית רונן סתר 27/02/2021 | 23:28שלום לך, תודה שכתבת לפורום. נשמע שההעדפה המינית שלך היא ברורה, ושאת מחפשת קשר משמעותי וארוך טווח. לצד זה, את מתארת קושי בהבנה של בחורה איתה את בקשר, חברה, בת זוג או ידידה. ובאמת, עולה שאלה האם ההעדפה המינית שלה ברורה וחד משמעית, מה היא מחפשת, והאם הכמיהות שלכן מתחברות לקשר אינטימי ביניכן. רצוי לפנות יחד למפגש עם מטפל/ת זוגי/ת. ייתכן ויהיה צורך במפגשים בודדים, על מנת שתוכלו להבהיר ולהגדיר לאן פניכן מועדות. ניתן לאתר מטפלים זוגיים מוסמכים באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בהצלחה, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
-
פירוק זוגויות
יוסי 12/02/2021 | 17:25נשוי כבר 10 שנים + 2 זוגיות שלא הייתה במיטבה מההתחלה( יעוץ זוגי כשהייתה בהריון ראשון ) הרבה ריבים וחייב לציין שדי באשמתי ואופן היחס שלי סגר ראשון היה מעולה ורק קרב בנינו אבל מאז הריחוק חוזר בתחילת הסגר האחרון גיליתי התכתבויות מיניות שלה עם צעיר, כאשר סיפרת לה על זה נוצר קרע גדול גם על החדירה לפרטיות וגם על המקרה עצמו. החלטנו לנסות ולעבוד על הזוגיות, מאז רבים על הרגשה שלה כשקופה ביחסים בריב האחרון טענה שהפסיקה על התכתבות. גילתי שככל הנראה זה שקר. לא יודע מה לעשות. שתי ילדות קטנות שלא רוצה שיפגעו מצד שני לא יודע איך נוכל לעבוד על הזוגיות או האמון ההדדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול זוגי על מנת לנסות להציל קשר בו האמון התערער
עדית רונן סתר 14/02/2021 | 19:02שלום לך, תודה רבה שכתבת לפורום. אתה מתאר שתי סוגיות הקשורות זו בזו, אך גם נפרדות: 1) הקושי שלכם בקשר הזוגי שלכם, 2) וערעור האמון הבסיסי בקשר. אתה מתאר את הקושי שלך, וגם מצליח לראות/לשמוע חלק מהעמדה שלה. זה מרכיב חיוני מאד בניסיון של קשר: להיות מסוגלים להסתכל בכנות על החלק "שלי", לקחת אחריות, להסכים לראות את החלק של השני/ה. על מנת לנסות לשקם את הקשר ביניכם ולשמור על המשפחה (נשמע שזו המטרה מבחינתך), רצוי מאד לפנות שוב לטיפול זוגי. רצוי לפנות למטפל זוגי ומשפחתי מוסמך, (מטפל או מטפלת כמובן), אשר עברו את תהליך ההסמכה המלא והרשמי של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. תוכלו למצוא פרטים אודות מטפלים מוסמכים באתר: https://mishpaha.org.il/ בטיפול כזה, שני בני הזוג יצטרכו לקחת אחריות על חלקם, להפסיק פעולות המערערות את הבטחון בקשר, להתאמץ להכיל את העמדות והתחושות זה של זה ועוד. כך, ייתכן ותוכלו לייצר שוב רגעי חיבור וקירבה. המון הצלחה, מוזמן לכתוב לנו בהמשך, מה שלומכם. כל טוב, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי