פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 284

-
דיכאון
שירה 26/08/2010 | 14:32שלום אני בת 43 נ+2 שאלתי היא כזה, האם מצבי רוח שיש לי זה דיכאון או בעיה הורמונלית?איך אדם יודע אם הוא בדיכאון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אמהות ובנות
דר' בועז רפפורט 05/09/2010 | 08:50שלום שירה, הגבול נמצא בסוף שאלתך. את זקוקה לעזרה! הבת שלך היתה מעדיפה אותך יותר יציבה מבחינה רגשית ויותר מבינה את הפרעת הקשב שלה . לכן, תחזרי ללא היסוס לרופאת המשפחה כדי לקבל עזרה ראשונית לעצמך. בהמשך, אני ממליץ לך בחום לקבל הדרכה הורית להתנהלות עם ילדה בעלת הפרעת קשב וריכוז. בנוסף, יש לוודא שבתך, בעצמה, מקבלת את העזרה הנכונה. לכן, לאחר שתייצבי את מצבך הרגשי (רופאת משפחה/פסיכיאטר), תפני למרפאה העוסקת בהפרעת קשב וריכוז כדי לטפל בביתך ולקבל הדרכה הורית.הוסף תגובה
-
דיכאון
שירה 29/08/2010 | 17:04תודה על תשובתך,אוסיף ואומר שביתי בת 11 סובלת מהפרעת קשב וריכוז היא ילדה מקסימה אוהבת לעזור בבית אך לא סוגרת את הפה או שהיא מדברת או שהיא אוכלת דבר זה גורם לי לתיסכול נוראי מה גם שהילדה תמיד נמצאת איתי לא אוהבת ללכת לחברות לא לבלות עם אבא תמיד רוצה את אמא אני מרגישה חנוקה,רופאת משפחה הציעה לי לקחת כדורים (בשנה שעברה) וזה נראה לי מיותר ,השאלה היא היכן הגבול? פוחדת לאבד עצמי לדעת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה איך יודעים שיש דיכאון
דר' בועז רפפורט 28/08/2010 | 12:24שלום שירה, את נכנסת לפורום העוסק בהפרעת קשב וריכוז. מדובר בהפרעה המשבשת ביצועים בהתנהלות היומית. במקרים רבים מצב הרוח מושפע מהפרעת הקשב והריכוז אך מכיון שאת לא מדווחת על קשיים ביצועיים (אירגון, לימודים, עבודה, חברה) אלא רק מדווחת על קשיים במצב הרוח, אני מציע לפנות לרופא המשפחה . במידה וימצא לנכון יפנה אותך לפסיכיאטר.הוסף תגובה
-
-
נטילת ריטלין בלי הפרעת קשב וריכוז
ירון 23/08/2010 | 00:36שלום רב, האם לדעתך יש מניעה בנטילת ריטלין כשאין הפרעת קשב וריכוז (אך עם פיקוח רופא ומרשמים מרופא, אם מוצאים רופא שמסכים לכך) אלא כדי להשיג יכולת ריכוז גבוהה יותר בהתכוננות לבחינות בשביל להשיג ציונים גבוהים יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריטלין בלי הפרעת קשב
דר' בועז רפפורט 28/08/2010 | 12:20שלום, אם אין לך הפרעת קשב , למה אתה צריך תרופה להגברת הריכוז? אני גם לא מצפה לתגובה דרמטית מהתרופה כשאין הפרעת קשב. היא כן עשוייה להשאיר אותך ער כדי ללמוד כל הלילה (אבל בכל מקרה צריך לישון מתישהו) ועלולות להיות תופעות לואי. אני לא מאמין שתמצא רופא שייתן לך , לפחות אני מקווה שכך המצב. יחד עם זאת אולי תחשוב על אבחון.הוסף תגובה
-
-
שילוב 150 מ"ג וולבוטרין עם ריטלין
גקי 21/08/2010 | 23:31התחלתי וולבטרין, ההשפעה תכול עוד 3 שבועות וגם אז לא בעוצמה המלאה של הריטלין. עד אז יש לי מבחן והסיכויים שלי להצליח בו ללא ההשפעה של הוולוטרין או הריטלין אפסיים. האם מותר לי לקחת את הריטלין ב-3 שבועות הראשונים בהם אני משתמש בוולבוטרין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה וולבוטרין וריטלין
דר' בועז רפפורט 28/08/2010 | 12:16שלום, "על הנייר" וולבוטרין וריטלין אמורות לתת השפעות דומות זאת מכיון ששתיהן מעודדות דופמין ונוראדרנלין. בפועל, הוולבוטרין (בארץ , נקראת זיבאן), משמשת כתרופה אנטי דיכאונית וכתרופה המקילה על הפסקת העישון ואילו הריטלין להפרעת קשב וריכוז. אני מניח שהרופא שלך מנסה לתת מענה גם לדיכאון וגם לריכוז. לכן, אין התוויית נגד לשימוש בשתיהן יחד אבל צריך לקחת בחשבון שהאחת יכולה להגביר את השפעת השניה, כלומר מינוני הריטלין צריכים להיות בהתחלה נמוכים עם עלייה הדרגתית. ובכל מקרה עם בקרה רפואית.הוסף תגובה
-
-
האם קונצרטה מפסיקה להשפיע
רותי 18/08/2010 | 19:59שלום לך הבו שלי בן 14, לוקח מזה 4 חודשים קונצרטה 54 מ"ג.. מאובחן כ ADHD. התחלנו עם ריטלין LA, עד שהגענו למינון הזה.. בזמן הלימודים היה בסדר גמור, הוא היה מרוכז יותר, ואמר שהגיע הביתה, שהוא מרוכז סוף סוף, ויכול לשמוע את כל השיעור.. והיה ממש מאושר, ואנחנו גם ראינו עליו את השינוי, הוא היה הרבה יותר רגוע, מאורגן ומרוכז מאוד.. מאז שהחל החופש, לא נתתי לו בתחילה בכלל קונצרטה, משום שבחופשים אני לא נותנת קונצרטה. אבל כשראיתי שזה בלתי אפשרי, החלטתי לתת לו, ומשום מה נראה כאילו הקונצרטה לא משפיעה, אולי הוא מרוכז יותר, אבל מאוד היפראקטיבי, כאילו שהוא ללא קונצרטה. האם יכול להיות כזה שינוי בעקבות הפסקה של 3 שבועות? או שיש קשר לכך שהוא לא בלימודים, אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה רותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה לך, המשך יום נעים
רותי 22/08/2010 | 09:42הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תרופה מפסיקה להשפיע
דר' בועז רפפורט 21/08/2010 | 19:05שלום רותי, שתי הסיבות שהזכרת יכולות להיות נכונות: - הפסקת התרופה למספר שבועות עלולה לפעמים לגרום לשינוי בהשפעה עם חידושה - גם היעדר מסגרת של בית הספר יוצר תנאים אחרים אשר בהם כנראה הקונצרטה פחות יעילה. העיצה שלי היא להתחיל את שנת הלימודים עם אותו הטיפול ואז להחליט אם מרוצים או לא . במידה ולא , לחזור לרופא האחראי על הטיפול.הוסף תגובה
-
-
תופעות לוואי לרטלין
לי 18/08/2010 | 15:17אני בת 24, לאחר איבחון קשב וריכוז קיבלתי המלצה לקחת רטלין. אני דיי חוששת להתחיל לקחת בגלל ההסתייגויות לתרופה אך עם זאת לא רוצה להרוס את הסיכוי לטפל בעצמי כלומר, להגיע להשגים טובים יותר. הייתי רוצה לדעת מהם תופעות הלוואי האפשריות של התרופה (או אפילו אם מישהו יכול בבקשה לרשום לי את התופעות לוואי שרשומות בעלון) תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשש מהטיפול בריטלין
דר' בועז רפפורט 21/08/2010 | 19:36שלום לי, החשש שלך מהטיפול התרופתי הינו מובן וגם טבעי. אך במידה ואובחנת עם הפרעת קשב בדרגה משמעותית המנמיכה מאוד את יכולתך להגשים עצמך, יתכן והטיפול בריטלין (או תרופה אחרת המיועדת לכך) יכול לשנות את חייך לטובה. יחד עם זאת את צודקת בכך שחייבים להיות ערים לתופעות הלואי: אחת התופעות השכיחות הינה חוסר תיאבון, הנמשך לאורך השעות שהתרופה משפיעה. חוסר שינה, במידה ושעות השפעת התרופה גולשות לתוך שעות השינה. כאבי ראש או בטן, בדרך כלל כתופעה זמנית (מופחת אם אוכלים בזמן נטילת התרופה). תופעה נוספת נקראת "ריבאונד" והיא מתבטאת בהחמרה רגשית לאחר יציאת התרופה מהגוף. בנוסף לתופעות אלה עלולות להיות תופעות נוספות, יותר מטרידות אך הן מאפיינות את מי שנמצא בסיכון לכך: מחלות רקע פסיכיאטריות, נויורולוגיות או קרדיולוגיות (מחלות לב). חשוב לשלול שאת אינך נמצאת בקבוצות סיכון אלו. מכיוון שישנן תרופות לא מעטות לשיפור הריכוז, חשוב שהטיפול , בעיקר התחלתו , ילווה על ידי הרופא שהמליץ עליו. בד"כ , עם בקרה טובה על הטיפול, מגיעים לתוצאות טובות עם תופעות לואי ניסבלות.הוסף תגובה
-
הודעה ריקה
. 18/08/2010 | 22:03הוסף תגובה
-
-
היפראקטיביות
רעות 18/08/2010 | 21:29מאיזה גיל ניתן לאבחן הפרעת היפראקטיביות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחון היפראקטיביות
דר' בועז רפפורט 21/08/2010 | 19:26ראשית , יש לקבל תשובות רק ממנהל הפורום ולא מאנשים שמחליטים לענות על דעת עצמם. הנהלת האתר תגיב באופן פרטני מולם. לנושא השאלה: היפראקטיביות היא כבר חלק מאבחנה של הפרעת קשב וריכוז. לכן, כל אי שקט מוטורי או רגשי זקוק לבדיקה והערכה. בגיל שנה וחצי לא נהוג לתת אבחנה של הפרעת קשב וריכוז (למרות שבעתיד יתכן ויתברר שאלה היו הסימנים הראשונים). בכל מקרה במידה וישנה תנועתיות הנראית כחריגה ניתן לפנות לרופא הילדים ובמידה והוא שולל סיבות גופניות לכך, כדאי לפנות לרופא להתפתחות הילד במכון להתפתחות הילד של קופת החולים.הוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה
rkl 19/08/2010 | 08:30שאלה נוספת אם כן - האם יש צורך להגיע לאיש מקצוע עם ילדה בת שנה וחצי המגלה סימני היפראקטיביות יוצאי דופן? מה יכולים להיות הגורמים לכך?הוסף תגובה
-
איבחון היפראקטיביות
נעמי גינת 18/08/2010 | 22:11היפר אקטיביות עשוייה לנבוע ממגוון גורמים, פיזיולוגיים או/ו רגשיים, ולאו דווקא רק מהפרעת קשב וריכוז. כמו'כ- היא יכולה להיות קבועה או חולפת, בהתאם לגורם לה. לכן לא רלבנטי לשאול מאיזו גיל ניתן לאבחן היפראקטיביות . הפרעת קשב וריכוז נהוג לאבחן מגיל 5 .הוסף תגובה
-
-
אי הסתגלות בצבא
אמא דואגת 20/08/2010 | 00:24בני סובל מהפרעות קשב וריכוז הבאות לידי ביטוי בקשיי התארגנות, קשיי יקיצה, עצבנות חוסר סבלנות וקושי לימודי. בביה"ס קיבל הקלות בבחינות בעקבות איבחון שעבר. השבוע הוא התגייס לצבא, נמצא בטירונות ו... לא מסתדר בכלל.. לא מצליח לקום, מאבד חפצים, עצבני מאוד (בנוסף סובל גם ממעי רגיז שהחמיר בטירונות). האם ידוע לך על הקלות המגיעות לחיילים בעקבות הפרעות קשב וריכוז, ולמי פונים? המון תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב בצבא
דר' בועז רפפורט 21/08/2010 | 19:11שלום לאמא הדואגת (בצדק), אכן הצבא עלול להחמיר את הסימפטומים של הפרעת הקשב . בעיקר כאשר ישנם קשיים בתפקודי הניהול (יכולת התארגנות). האפשרויות בשלב זה: לבקש הפניה לנוירולוג של הצבא, או להגיע לאבחון רפואי פרטי . בנוסף, מומלץ לפנות לדר' דבורה שני , היא פסיכולוגית , בדרגת סגן אלוף (בדימוס), נותנת ייעוץ פרטי לגבי התנהלות מול הצבא במצבים כאלה. הפנייה אליה יכולה להיות בנוסף לאבחון רפואי עליו המלצתי.הוסף תגובה
-
-
בירור סיבת התנהגות
ערין 17/08/2010 | 12:02בני בן 9 ילד בריא,חברותי, מלא מרץ מטיבעו, סגנון העבודה שלו מאופיין בפזיזות וחוסר בקרה עצמית. לפי דיווח המורות הוא תלמיד טוב, משתף פעולה,נעים לעבוד איתו. אך בבית צריך מאד לעודד אותו לבצע שעורי הבית במיוחד כשאחותו הקטנה בת ה-5 נמצאת בסביבה. שאלתי היא האם לפנות לבדיקה פסיכולוגית או נירולוגית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשיים בהכנת שיעורי בית
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:50שלום ערין, ילדם עם הפרעת קשב וריכוז מתקשים מאוד להתגייס לשיעורי הבית . הימצאותה של האחות עלולה להיות רק הסחה. תחילה חשוב לשלול סיבות "אורגניות" ולכן אני ממליץ לפנות לייעוץ רפואי על ידי מומחה בתחום: רופא להתפתחות הילד או נוירולוג, או פסיכיאטר.הוסף תגובה
-
-
קושי בקימה בבוקר
רוית 16/08/2010 | 17:05שלום הילד בן 10 ומסרב להתעורר בבוקר. ניסינו כל דרך אפשרית. האם קושי להתעורר בבוקר (גם אחרי מספיק שעות שינה בלילה), קשור להפרעות קשב וריכוז? חוץ מזה אפשר לקבל פתרון יצירתי לבעיה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי לקום בבוקר
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:45שלום רוית, הקושי לקום בבוקר הוא סיפור גדול. צריך להבין את הסיבות. אכן עלולה להיות גם הפרעת קשב וריכוז אך כמובן שנתון זה אינו מספיק כדי לכוון לשם. ראשית, יש להבדיל בין קשיי יקיצה ובין קשיי התארגנות (לפעמים יש את שניהם). אם היקיצה היא הבעייתית , כנראה הילד עייף. העייפות יכולה להיות קשורה למהלך השינה או לגורמים אחרים. העובדה שהוא ישן הרבה שעות עדיין לא אומרת שגם ישן טוב. פרט לכך יתכן והוא עייף בגלל סיבות אחרות כמו: אנמיה, בעיות בבלוטת התריס או בעיות כרוניות אחרות. לכן, צריך להגיע לרופא הילדים כדי לשלול בעיות הקשורות לשינה ולמצביים רפואיים אחרים , במידה ושם תקין, יש לחשוב על שאר האפשרויות , לצורך כך כדאי לערב רופא להתפתחות הילד או נוירולוג.הוסף תגובה
-
-
קונצרטה
ענת 16/08/2010 | 15:51האם קונצרטה במינון 36 מ'ג לילדה בת 8 ששוקלת 26 ק'ג אינו חזק מידי ?????? היא לאחר אבחנה של בעיית קשב וריכוז , וזה מה שנוירולוג נתן לה לאחר בדיקתו וחוות דעתה של המורה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונצרטה
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:34שלום ענת, מבלי להתייחס ספציפית לטיפול של בתך, ילדה ששוקלת 26 קג', רשאית לקבל קונצרטה 36 מג' , זה נחשב למינון גבוה אך לא גבוה מידי. חשוב לדעת, משקל הגוף מכתיב את המינון המקסימלי שמותר לתת מהתרופה. אין זה אומר שהוא גם יהיה המינון האפקטיבי. לכן, להערכתי כדאי להתחיל במינונים נמוכים ולשנות על פי התגובה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
אבחון דידקטי
-
חומצות אורגניות בשתן
-
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט
-
להושיט יד
-
קו לחיים
רופאים בתחום

ד"ר הדס מאירסון
נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
5.0
( 8 חוות דעת )
"שלום וברכה
הגעתי עם שתי בנותיי לאבחון קשב, ד"ר הדס נחמדה ונעימה קשובה ומבינה עניין. שוחחה והסבירה יפה לבנות מה באנו לבדוק.
אני מרוצה אפשר לפנות אל הרופאה כדי לעדכן ןלהתייעץ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות