פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 285

-
בירור סיבת התנהגות
ערין 17/08/2010 | 12:02בני בן 9 ילד בריא,חברותי, מלא מרץ מטיבעו, סגנון העבודה שלו מאופיין בפזיזות וחוסר בקרה עצמית. לפי דיווח המורות הוא תלמיד טוב, משתף פעולה,נעים לעבוד איתו. אך בבית צריך מאד לעודד אותו לבצע שעורי הבית במיוחד כשאחותו הקטנה בת ה-5 נמצאת בסביבה. שאלתי היא האם לפנות לבדיקה פסיכולוגית או נירולוגית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשיים בהכנת שיעורי בית
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:50שלום ערין, ילדם עם הפרעת קשב וריכוז מתקשים מאוד להתגייס לשיעורי הבית . הימצאותה של האחות עלולה להיות רק הסחה. תחילה חשוב לשלול סיבות "אורגניות" ולכן אני ממליץ לפנות לייעוץ רפואי על ידי מומחה בתחום: רופא להתפתחות הילד או נוירולוג, או פסיכיאטר.הוסף תגובה
-
-
קושי בקימה בבוקר
רוית 16/08/2010 | 17:05שלום הילד בן 10 ומסרב להתעורר בבוקר. ניסינו כל דרך אפשרית. האם קושי להתעורר בבוקר (גם אחרי מספיק שעות שינה בלילה), קשור להפרעות קשב וריכוז? חוץ מזה אפשר לקבל פתרון יצירתי לבעיה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי לקום בבוקר
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:45שלום רוית, הקושי לקום בבוקר הוא סיפור גדול. צריך להבין את הסיבות. אכן עלולה להיות גם הפרעת קשב וריכוז אך כמובן שנתון זה אינו מספיק כדי לכוון לשם. ראשית, יש להבדיל בין קשיי יקיצה ובין קשיי התארגנות (לפעמים יש את שניהם). אם היקיצה היא הבעייתית , כנראה הילד עייף. העייפות יכולה להיות קשורה למהלך השינה או לגורמים אחרים. העובדה שהוא ישן הרבה שעות עדיין לא אומרת שגם ישן טוב. פרט לכך יתכן והוא עייף בגלל סיבות אחרות כמו: אנמיה, בעיות בבלוטת התריס או בעיות כרוניות אחרות. לכן, צריך להגיע לרופא הילדים כדי לשלול בעיות הקשורות לשינה ולמצביים רפואיים אחרים , במידה ושם תקין, יש לחשוב על שאר האפשרויות , לצורך כך כדאי לערב רופא להתפתחות הילד או נוירולוג.הוסף תגובה
-
-
קונצרטה
ענת 16/08/2010 | 15:51האם קונצרטה במינון 36 מ'ג לילדה בת 8 ששוקלת 26 ק'ג אינו חזק מידי ?????? היא לאחר אבחנה של בעיית קשב וריכוז , וזה מה שנוירולוג נתן לה לאחר בדיקתו וחוות דעתה של המורה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונצרטה
דר' בועז רפפורט 17/08/2010 | 12:34שלום ענת, מבלי להתייחס ספציפית לטיפול של בתך, ילדה ששוקלת 26 קג', רשאית לקבל קונצרטה 36 מג' , זה נחשב למינון גבוה אך לא גבוה מידי. חשוב לדעת, משקל הגוף מכתיב את המינון המקסימלי שמותר לתת מהתרופה. אין זה אומר שהוא גם יהיה המינון האפקטיבי. לכן, להערכתי כדאי להתחיל במינונים נמוכים ולשנות על פי התגובה.הוסף תגובה
-
-
הפרעות קשב אצל ילד בן 9
אירית 15/08/2010 | 22:15שלום, הילד שלי סובל מהפרעות קשב קשות. בהתחלה קיבל את הקונצ'רטה שבשנה הראשונה עזרה, מאז עברנו כמה סוגים שונים של כדורים ומינונים שונים ונראה כי שום דבר לא עוזר. הבקרים קשים יותר מכל, עד שהכדור מתחיל קצת להשפיע. אני לא מצליחה להציב לו גבולות, נראה כי כל מה שהוא עושה לא בשליטתו. האם זה המצב וצריך ללמוד לחיות איתו או שיש דרכים לאזן אותו? אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב לפני ואחרי ההשפעה התרופתי
דר' בועז רפפורט 16/08/2010 | 15:26שלום אירית, הטיפול הבפרעת קשב וריכוז מתחיל בהדרכה הורית!! אין זה אומר שלא צריך במקביל להגיע לאיזון תרופתי (אם זה מה שהרופא המאבחן החליט), אבל להורים מאוד מומלץ להבין את הפרעת הקשב של ילדם והשפעתה על חיי היום יום שלו ושלהם. הדרכה כזו יכולה גם לתת כלים טובים להתנהלות. כך מגדילים את הפתרונות ומקטינים את המלחמות בבית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הפרעת קשב ולפני ואחרי ההשפעה התרופתית.
דר' בועז רפפורט 16/08/2010 | 13:32הוסף תגובה
-
-
טיפול בהפרעת קשב בתרופה לדיכאון
אליס 10/08/2010 | 14:53שלום ד"ר רפפורט. פסיכיאטר המליץ לבני בן 14 המאובחן עם הפרעות קשב ליטול תרופה נוגדת דיכאון (אימיפרמין) לאחר שתרופה קודמת לא עזרה כל כך. בני אינו סובל מדיכאון כלל. האם הוא קיבל את הטיפול הנכון? האם לנסות את הטיפול הזה או לפנות לרופא אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול פסיכיאטרי בהפרעת קשב וריכוז
דר' בועז רפפורט 14/08/2010 | 20:33שלום אליס, פסיכיאטר בהחלט מוסמך לטפל בהפרעת קשב וריכוז וקשיים נילווים. יחד עם זאת, מבלי להיכנס לאבחנה הספציפית של בנך והעצות שקיבלת, במידה ואינך שלימה איתן תפני לחוות דעת נוספת עד שתמצאי רופא אשר יעורר את אמונך ותקבלי את המלצותיו.הוסף תגובה
-
-
סוג בדיקה
שואל1 12/08/2010 | 11:28שלום, אני כבן 40 ומעוניין לפנות לאבחון. ראיתי כי ישנם 2 סוגי מבחנים BRC / TOVA . רציתי לדעת מה ההבדל בין המבחנים והאם יש בכלל מבחן מועדף לפי גיל, או מאפיין אחר. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחונים ממוחשבים
דר' בועז רפפורט 14/08/2010 | 20:24שלום לשואל 1, השאלה שלך חוזרת בוריאציות רבות. למרות זאת אני אמשיך להסביר שאבחון של הפרעת קשב הינו אבחון רפואי אצל רופא המתמחה בכך. הבדיקות הממוחשבות אמורות להיות לעזר אך לא אמורות לקבוע אבחנה!!! לכן, אל תחפש בדיקה ממוחשבת תחפש רופא שמבין בתחום. ישנם מכונים רבים שמבצעים בדיקות ממוחשבות, אשר לבדן אינן מספיקות לאבחנה. ולשאלתך, מכיון שיש לי ניסיון רב עם שתי הבדיקות, בעיניי העדיפות של ה BRC גדולה בהרבה מזו של ה TOVA.הוסף תגובה
-
-
ילדה עם הפרעת ריכוז גבולית
נורית 09/08/2010 | 16:12יש לנו בת, בת 8. היא ילדה מאוד פעילה, לא יכולה לשבת לרגע בשקט, בשנת הלימודים קשה לה לשבת בכיתה וכך גם בבית, בהכנת שיעורים ובכל פעילות אחרת. רופא ילדים אומר שהיא לא צריכה אבחון, שאם יש לה הפרעת ריכוז זו רק הפרעה קלה, ושלא צריך להתחיל מייד עם טיפולים. אנחנו בכל זאת רוצים לשלוח אותה לאבחון, לברר אם המצב שלה בגדר הנורמלי, אי שבאמת יש לה בעיה ושהיא צריכה טיפול. למי פונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב "גבולית"
דר' בועז רפפורט 14/08/2010 | 20:19שלום נורית, כדי לקבוע אאם ישנה הפרעת קשב וריכוז ואת מידתה, חייבים לערוך אבחון מסודר רב תחומי אצל רופא המתמחה בכך: פסיכיאטר, נוירולוג, רופא להתפתחות הילד. במידה ואתם מעוניינים לפנות לאבחון מחוץ למערכת הציבורית, אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
-
אבחון לפני לימודים
ירדן 08/08/2010 | 11:20בן זוגי רוצה לעשות אבחון להפרעות קשב וריכוז לפני לימודים באונ', לטענתו הוא משהו תמיד הפריע לו לקבל ציונים גבוהים והוא אף פעם לא ידע להסביר את זה האם אבחון כזה יכול להועיל לו בגיל כזה או שכבר מאוחר מדי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם יש גיל מאוחר לאבחון
דר' בועז רפפורט 08/08/2010 | 12:10שלום ירדן, אומנם לא הזכרת בן כמה בן זוגך אך זה גם לא כל כך חשוב. בעיניי, תפקיד האבחון להביא לשינוי. לכן, בכל גיל שרוצים שינוי מומלץ לעשות אבחון. בכל גיל ניתן לעזור למי שרוצה עזרה. אוכל לשתף אותך בניסיון שלנו, במרפאת "קשר" טווח הגילאים שהגיע עד היום 3-70 ש'.הוסף תגובה
-
-
מינון רטלין
מירב 05/08/2010 | 09:38הבן שלי בן 13 לוקח רטלין LA 40. בחופש הוא לא לוקח אבל עכשיו הוא צריך ללמוד עם מורה פרטית ולכן הוא כן יקבל. אני רוצה לתת לו ל4 שעות ולא ל8 שעות. מה המינון שהוא צריך לקבל? שאלה נוספת- השבוע נתתי לו רטלין LA 40 משום שהיה צריך ללכת למורה פרטית , מאד לא אהבתי מה שראיתי . הוא שקט מדי , בקושי מחייך לא רואה איך הוא מתקשר עם ילדים במצב כזה. האם יש טעם לבקש החלפת תרופה או שזה כך צריך להיות. תודה לעונים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תכשירים ומינונים תרופתיים
דר' בועז רפפורט 05/08/2010 | 13:28שלום מירב, אני תמיד ממליץ להורים הנותנים לילדיהם תרופה לשיפור הריכוז, לראות בעצמם את ההשפעה. אכן לפעמים ישנן תופעות לואי המחייבות שינוי טיפול. הפסיביות, הזומביות שאת מתארת בהחלט יכולה להיות בגלל התרופה . במידה ואכן זה מקפח אותו מבחינה חברתית או גורם לו לתחושה אישית לא טובה אני מציע לשנות את הטיפול. אני לא אנקוט בשמות ובמינונים כי לא כך נכון לנהל את הטיפול. עלייך לחזור לרופא שאבחן אותו, להציג בפניו את הנתונים ולקבל המלצות נוספות ממנו.הוסף תגובה
-
-
בועז, מה דעתך על סטרטרה?
נדב 04/08/2010 | 20:00כמה היא חזקה (במינון 100) ביחס ל-40 מ"ג ריטלין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטרטרה
דר' בועז רפפורט 05/08/2010 | 08:29שלום נדב, סטרטרה הינה תרופה אשר נמצאת בשימוש משנת 2003 לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. התרופה עובדת במנגנון אחר ממשפחת הסטימולנטים (ריטלין, קונצרטה, אדרל) ומשפיעה בעיקר על הנוראדרנלין במוח. היא נחשבת לקו שני של טיפול. כלומר, ישנה עדיפות לטפל תחילה בתרופות סטימולנטיות ורק אז , אם אין שיפור לנסות את הסטרטרה. היא משפיעה 24 ש' ביממה ויש צורך לקחת אותה מידי יום. את מלוא ההשפעה רואים אחרי מספר שבועות. התחלתה והפסקתה נעשים בהדרגה. את המינון מחשבים לפי משקל גוף. 100 מג' הינו המינון המקסימלי. לא משווים אותה לריטלין מבחינת ההשפעה והמעבר מריטלין לסטרטרה אינו תלוי במינון הריטלין שנלקח.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תולעים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
-
אוקסוממאזין
-
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד אדמת
-
מונחים קשורים
-
פג
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות