פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי - עמוד 6

שיער על הישבן
חופית 22/08/2020 | 20:38שלום, יש לי שאלה קצת מביכה.. אני יוצאת עם מישהו כבר שלושה חודשים. גיליתי כשניסינו לשכב שהוא ממש שעיר בישבן וזה מפריע לי. האם שווה להעלות את הנושא בפניו ואיך לעשות זאת מבלי לפגוע בו? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה היבטים אסתטיים בקשר זוגי
עדית רונן סתר 26/08/2020 | 17:21שלום לך, היבטים אסתטיים הקשורים בנראות (שיעור, מראה, טיפוח) - גם הם יכולים להיות חלק ממה שקורה בקשר ביניכם. כפי שציינת, בוודאי שאלו נושאים רגישים. מצד אחד, את לא רוצה להעליב או לפגוע, מצד שני, אלה דברים שמפריעים לך. היבטים אסתטיים יכולים להשפיע על המשיכה בין בני זוג, אך השיח על אותם דברים קשור במידת הבטחון ביניכם. ייתכן ואתם עדיין בתחילת הקשר, ועם הזמן תחושי נוחות ולהשמיע זה לזוגדולה יותר להציע ששניכם תבדקו מה יכול לתרום לתחושת הקירבה והמשיכה ביניכם, ולהזמיע זה לזו את רצונכם וחלומכם. המון הצלחההוסף תגובה
פלרטוט שיחתי
משה 12/08/2020 | 09:02במקום עבודה של אישתי נמצאת עובדת שניגשת אלי בזמן ההמתנה לאישתי היא נעמדת בחלון צד נוסע יש לציין שאישתי רואה את זה אין ולא היה קשר פרט לכך לאחרונה אותה עובדת ביקשה שאני אבקש ממנה חברות בפייסבוק התחמקתי בטענה שאני לא מוצא אותה להפתעתי הרבה היא ביקשה חברות בפיסבוק ואני לא אישרתי ביום שישי האחרון היא פנתה אלי ואמרה שהיא לא יודעת איך לאכול אותי וכו יש לציין שהיא אלמנה בת 40 ואני נשוי 35 שנים עם הרבה אהבה ניראה לי שהיא גם הקליטה את השיחות בינינו לא היה שום מסר מיני מצידי ואלי אמרתי דברים שהיא הבינה לא נכון אני בלחץ כבר כמה ימים מכיוון שם אספר לה היא תעזוב את העבודה ויותר גרוע היא תתגרש ממני אני עובד עצות לא היה שום קשר מיני או טלפוני פרט לאותם 10 דקות המתנה לאישתי אני מיואש אין לי רוגע אשמח לעצההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה המון הצלחה
עדית רונן סתר 26/08/2020 | 17:10המון הצלחה בהמשך הדרך, המחשבה לפתוח משהו כואב עם בת/בן הזוג, היא מחשבה שקשה לשאת. אפילו זה מצביע על הרגישות והאכפתיות שלך. המון הצלחההוסף תגובה
פלרטוט שיחתי
משה 13/08/2020 | 05:44תודה על התשובה המהירה אני מה שנקרא מת לספר על כך לאישתי אבל אני יודע שהיא תרצה להפרד ממני וזה החשש הגדול לא יודע אפילו איך לגשת לזה אני בוכה בשקטהוסף תגובה
תשובת מומחה פתיחות ושקיפות - חלק בסיסי בשמירת האמון בזוגיות
עדית רונן סתר 12/08/2020 | 22:33שלום לך, הפתיחות ביניכם כזוג היא הבסיס לשמירת האמון בקשר, תחושת הבטחון וההמשכיות. אם אין מה להסתיר, רצוי להראות זאת בכך שתהיה שקיפות ביניכם ולהימנע מהתנהגויות של הסתרה, המזינות חשדות וחוסר אמון. במידה ונוצר קשר פלירטוטי בינך ובין מישהי אחרת, גם ללא מגע, המצריך הסתרה, חוסר אמון, סילוף המציאות, הכחשה או שקר - כל אלה כמובן יערערו את הקשר ביניכם ויטילו ספק במידה שבה ניתן לסמוך על הקשר. פלירטוט זה פלירטוט, גם אם מדובר בשיחות מעבר לחלון של הרכב. נשמע שהקשר הזוגי שלך ממושך וחשוב לך. מצבה המשפחתי של האישה השנייה אינו רלוונטי. אם החלטת שאתה מעוניין להמשיך בקשר בלעדי עם אשתך, עקוב אחרי החלטתך. בהצלחההוסף תגובה
איבוד אמון
חיים 03/08/2020 | 20:44שלום, אני נשוי עם שלושה ילדים. באופן כללי הזוגיות שלנו חוותה עליות ומורדות אבל היה נראה שאנחנו שורדים הכל. לפני כשלוש שנים, אשתי החליטה לעשות שינוי בחייה, רזתה 18 קג (כל הכבוד!) וחזרה לצאת בערבים בעיקר לחוגי ריקוד עם ולאחר מכן לחוגים בקאנטרי (3-4 פעמים בשבוע סה"כ. אף פעם לא ביום שישי). בהתחלה היה די בסדר, אני נשארתי לרוב עם הילדים (גם ריקודי עם ממש לא מעניין אותי וגם אין לנו בייביסטיר קבועה). לפני כשנה וחצי, שמתי לב שהיא מסתירה ממני דברים קטנים, כמו שאחרי החוג היא יוצאת עם חברים לגלידה או משהו כזה ולפני כשנה גיליתי שהיא גם מפלרטטת בטלפון עם בחור אחר. לאחר שגיליתי היא עשתה כל דבר שיכלה כדי להוכיח לי שלא היה כלום מעבר לכמה הודעות ואולי כמה שיחות (לא היו פגישות או משהו) ודי האמנתי לה בנושא הזה. העניין הוא שמשהו באמון שלי נפגע בצורה מאוד רצינית. כרגע כל פעם שהיא יוצאת ואני לא יודע בוודאות של 100% איפה היא נמצאת אני מתחיל לדמיין תרחישים בראש, ההתנהגות שלי משתנה וגם אם אני מנסה לרסן את עצמי, נפלטות לי כל מיני אמירות חצי חוקרות, חצי רומזות שאולי יש דברים שהיא מסתירה. בנוסף, בשנה האחרונה, אישתי חוותה משבר מאוד קשה עם אבא שלה (הסיבות לא חשובות ולא קשורות אליי). היא הייתה מאוד קשורה אליו ולטענתה היא מצאה איזה אדם בן 70-75 (בערך) שבא לאחת ההרקדות שמשמש לה כ"אב חלופי". אני הפכתי את העניין הזה לסרט ממש אצלי בראש ולמרות חוסר ההגיון בזה (גם אם היא תבגוד היא לא תלך עם משהו בן 70+) הייתי בטוח תקופה ארוכה שיש משהו ביניהם. למרות כל ניסיונותיי אני לא מצליח להוציא לי מהראש שהיא מסתירה משהו או בוגדת ואני לא מוכן מקבל הסברים. לדוגמא: אם היא אומרת שהיא הולכת לחוג לקאנטרי וחזרת 30-40 דק מאוחר מידי, אני נכנס ללחץ ישר. אני לא אומר שהיא ישרה כסרגל ושהיא לא טועה. אני בטוח שכן ואני בטוח שהיא גם מסתירה דברים מסויימים (לטענתה חלק מזה כדי לשמור על שלום בית כדי שאני לא אתרגז או אחשוב מחשבות חסרות הגיון). כל המתח הזה והלחץ, הורס לנו את הזוגיות, את האינטימיות (שכבר הולכת ונעלמת) ואני לא יודע איך לצאת מהלופ. מבחינתה היא לא מוכנה לוותר לגמרי על היציאות הללו (הם מכניסות לה אנרגיה אחרי יום מעייף עם הילדים ובעבודה וכו) אבל הסכימה להגביל אותם לפעמיים עד 3 בשבוע. אשמח לעצתכם. מיואש קצת... תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הקושי בתוך הבית מקבל פתרונות מחוץ לבית
עדית רונן סתר 07/08/2020 | 22:08שלום לך, לעתים, אנשים יכולים לחוות מצוקה או קושי ועייפות מחייהם, כפי שםה מכירים אותם. נשמע שאתם יחד כבר שנים רבות, התפתחתם וגדלתם יחד כאנשים, כזוג ואחר כך כמשפחה. היום, עם התיאור שאתה מביא, נשמע שהתערער האמון ביניכם, וכפי שכתבת, רמזים קטנים לחוסר יושר מצטרפים למשבר אמון המקשה מאד להמשיך הלאה "כאילו הכל כרגיל". בין אם מדובר בקשר מחוץ לנישואין, ובין אם מדובר בתחומי עניין חדשים, הקשיים שאשתך חווה או חוותה, מצאו לעצמם ערוץ של הקלה מחוץ לבית, ולא בתוך הקשר ביניכם (בתוך הבית). במצב כזה, מומלץ מאד ללכת לטיפול זוגי מקצועי. דרך טיפול זוגי, תוכלו להיכנס לתהליך שבאמצעותו אולי תוכלו לייצר שוב קשר עין, לפגוש את התחושות זה של זה, ולמצוא דרכים לתת לעצמכם ביטוי אישי מבלי לפגוע בזוגיות. אתה בהחלט צודק שעניין האמון הוא בסיסי - בטיפול זוגי תוכלו לעבוד על החזרת תחושת הבטחון שלכם, הכנות, האוטנטיות והפתיחות. המלצתנו היא טיפול זוגי אצל מטפל זוגי מוסמך, הנה כאן באתר זה :http://www.mishpaha.org.il/ ורצוי לפנות בהקדם, ולא להמתין להחרפת המשבר. כל הכבוד שלך על הנחישות להמשיך להתבונן במה שקורה, ולרצות עתיד טוב בשבילכם כזוג. המון הצלחההוסף תגובה
טיפול זוגי יעזור?
מיכל 17/07/2020 | 12:43שלום, אני ובעלי נשואים 27 שנה, יש לנו 4 ילדים, לפני כחודשיים גילתי שבעלי ניהל רומן עם מישהי בעבודה, זה לא הגיע לעניין גופני רק מיילים והודעות ופגישות במקום העבודה, בהלטה מדותפת החלטנו להשאיר את זה מאחור ולנסות ולהמשיך בחיינו, בזמן הזה דיברנו והעלנו כל מה שמפריע והפריע לנו, הוא העלה משהו שהפריע לו בחיינו לפני כ 15 שנה אבל לא אמר אף פעם, ונכון לעכשיו הוא החליט שהוא רוצה לסיים את הקשר ביננו, מה שאני לא מוכנה לוותר כזה מהר, לאחר דברים נוספים הגענו להחלטה לתת נסיון נוסף בעזרת מגשר, מטפל, לא ממש יודעים למי לפנות ואיך והאם במצב שהגענו אליו יש עוד מה לעשות או שזה לא מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גם אם בן זוג אחד מגלה ספקות לגבי הקשר - עדיין כדאי ללכת לטיפול זוגי!
עדית רונן סתר 01/08/2020 | 20:08התשובה היא כן. גם אם בן זוגך מעוניין לסיים את הקשר, הסיבות לרצון הזה או לספקות, יכולות להיות רבות. עדיין כדאי לנסות טיפול זוגי. לברר את הקושי, התחושות, ואז ביחד עם המטפל/ת לבדוק מהי רמת המוטיבציה של כל אחד, ליצור שינויים ולחיות יחד כזוג או בנפרד. הבירור הזה עם איש מקצוע, בירור קוגניטיבי ורגשי, הוא משמעותי ויסייע לכם בכל מקרה, גם בשיקום היחסים שלכם וגם באפשרות של פרידה . בהצלחה בדרככםהוסף תגובה
טיפול זוגי
מיכל 20/07/2020 | 10:14אולי לא הצגתי את זה כמו שצריך בשאלה,בעלי מבחינתו לקום ולפרק את הכל עכשיו, אומר שמוכן לתת נסיון למישהו חיצוני לנסות ולגשר ביננו, האם במצב כזה שצד אחד רוצה את הקשר יותר, יש סיכוי עם מטפל זוגי להגיע לשיקום הקשר?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול זוגי יכול מאד לעזור - להשתקם ולהחלים, כל אחד בזכות עצמו, בנוכחות השני
עדית רונן סתר 19/07/2020 | 18:28שלום לך, טיפול זוגי יכול מאד לסייע להם: להתמודד באופן בריא ונכון עם משקעי העבר, להבין מה מצית היום תחושות של פגיעות, להכיר זה את זו מחדש, ולבנות מערכת זוגית שתוכל להתאים למי שאתם כיום, לאחר כל השנים. מציעה לכם לפנות למטפל/ת זוגי/ת מוסמך/ת (!) דרך האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, ולעשות את התהליך יחד. בהצלחה!הוסף תגובה
מחלוקת כלכלית
אחת 04/07/2020 | 10:59אני ובן זוגי כחמש שנים יחד ויש לנו תינוקת מהממת. סך הכל היחסים שלנו ממש טובים. היו עליות ומורדות אבל תמיד מצליחים להמריא בחזרה ונראה שאנחנו רק מתחזקים עם הזמן. אני כרגע מטפלת בתינוקת בבית ובן זוגי מפרנס. בן זוגי הגיע מבית שהיו מחלוקות כלכליות קשות מאוד בין ההורים, קרעים וריבים. ההורים שלו מתנהלים כלכלית בנפרד. אני גדלתי בבית שהייתה התנהלות כלכלית משותפת ללא משקעים כלשהם. אז כמובן שגם היום, לבן זוגי יש אישיוז בנושא הנל. יש לנו חשבונות נפרדים וחשבון משותף אחד. שנים התנהלנו כלכלית בנפרד ממש כמו שותפים לדירה, למרות שלי זה היה מוזר. עשינו חתונה (אזרחית, אנחנו על תקן ידועים בציבור) וקיבלנו כספים רבים, החלק הארי הגיע מהצד שלי, אבל אני לא התחשבנתי והיה ברור לי שאנחנו עכשיו גוף כלכלי אחד והכנסנו הכל לחשבון המשותף. ובכלל, אני תמיד מסתכלת עלינו כגוף אחד, והוא מסתכל עלינו כנפרדים. עשינו על זה שיחות רבות, ניסיתי להבין את הלגיטימציה של הצד שלו גם אם לא הסכמתי עם זה וזה דיי עבד עד שהגיעה התינוקת. שנינו היינו באג'נדה שאהיה עם התינוקת לפחות שנה בבית, וגם נאלצתי להתפטר מעבודתי מכיוון שלא נתנו שעות ריאליות לאימהות. הסברתי לו שכעת המצב שונה, שאני מוותרת על הקריירה שלי ומשקיעה זמן עצום בטיפול בילדה שלנו,וגם כשאמצא עבודה במשרת אם, פוטנציאל ההשתכרות שלי צנח מאוד ושהדבר ההוגן לעשות שהרווחים הכלכליים יהפכו למשותפים. הרי החסכונות שלי נפגעים, הפנסיה נפגעת וכו כדי שאוכל לטפל בתינוקת שלנו ולאפשר לו להמשיך לעבוד, הדבר ההוגן לעשות הוא להכניס את כל המשכורת שלו (ושלי כשאחזור לעבוד) לחיסכון משותף, בו נתחלק במקרה וחלילה ניפרד בעתיד.. הוא הסכים איתי בגדול אבל עדיין אני רואה שהוא לא מעביר את כל המשכורת שלו וממשיך להעביר את רוב הסכום ולהשאיר לו קצת בצד. אני מודה שאני מתחילה לאבד סבלנות להתנהלות הזו. לא אמרתי לו כלום כי נמאס לי להתווכח על זה, אבל זה מפריע לי ונראה לי לא הוגן. היינו בעבר הרחוק בטיפול זוגי שעזר מאוד אבל בעלי מאוד לא מעוניין לחזור לזה ואין לשכנע אותו אחרת. אני גם מרגישה שאנחנו מצליחים לתקשר על הכל ולפתור הכל חוץ מהסוגיה הזו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הקושי אולי רגשי ומההעבר אבל חשוב למצוא פתרון בהווה
עדית רונן סתר 04/07/2020 | 12:53שלום לך, בטוחה שהסיטואציה מורכבת עבורך. את אכן מזהה בעיה משמעותית, שכפי שאת כותבת, עלולה להחריף. גם החוק במדינה מצביע על חשיבות השיוויון בנטל הכלכלי. גם החוק מצביע על כך שבן/בת זוג הנשארים בבית לטפל בילדים, הם חלק מהמפעל הכלכלי המשותף שהם יוצרים. לראיה, בתהליכי פרידה (לא מדובר במצבכם, אך זה יכול לסייע להבין), שני בני הזוג חולקים את כל הנכסים שברשותם (כסף, רכב, נכסים וכדומה) באופן שיוויוני, ללא קשר לרמת ההכנסה של כל אחד ולשאלה לגבי הימצאות בבית או תרומה להכנסה. ישנם זוגות המתנהלים עם חשבון משותף וחשבונות אישיים, אך יש להגדיר מה נכנס לחשבון המשותף ומה יוצא ממנו. אם בן זוגך לא מוכן לעבור תהליך של טיפול זוגי, יהיה צורך לקבל החלטות מושכלות שיקחו בחשבון את העתיד. ייתכן וכדאי לכם להתייעץ עם מגשר, שניכם יחד, ולהבין אילו פתרונות ושיקולים צריכים להיכנס. בנוסף, ישנו היבט רגשי הקשור בסוגיה זו. מה המסר שבן זוגך מעביר לך, בנושאים: אמון ביניכם, דאגה זה לזה, בטחון בקשר. אלה תחומים שיכולים לנקר באופן מכאיב ולהפריע להמשך קשר טוב ותומך. נושאים אלה הם לא לטיפול המגשר ומקומם יותר בטיפול זוגי. אם טיפול זוגי אינו מתאפשר, תוכלי לפנות לטיפול אינדיוידואלי ולהמשיך לחקור בינך לבין עצמך את מה שאת חווה ואת האופן שתרצי להתמודד עם זה בעתיד. כל טוב ובהצלחההוסף תגובה
מחלוקות לא קלות
חסויים 22/06/2020 | 22:40שלום, אנחנו בזוגיות 5 שנים ולפני הקורונה אף התחלנו לחפש דירה משותפת. בזמן הסגר שמרנו על כל ההנחיות. למרות שההקלות היו אמורות להביא להקלה ולחזרה לחיפוש דירה, זה הכניס אותנו בין הפטיש לסדן. נסביר בקצרה כל צד: בן הזוג: עם ההקלות, חזרתי לשגרה ואיני משתמש במסכות כלל בפגישות ביתיות עם חברים ומשפחה. איני רואה בזה משהו הגיוני. לא מסכים לשים מסיכות למרות שבת הזוג ביקשה ממני כי אני לא רואה בזה הגיון ומוצא רק סיכון מזערי במצב. מרגיש שהמסכה מונעת ממני לעשות דברים. מוכן לבוא לקראת בת הזוג באכילה במרחק בעבודה ובישיבות עבודה לשבת עם מסכה, אך לא בפגישות עם חברים ומשפחה בבית ולא במסעדות. בת הזוג: גרה עם אוכלוסיית סיכון (הורים) וממשיכה לדאוג להם לפי כל הנהלים. פוגשת משפחה וחברים (וגם את הבן זוג) רק עם מסכות ולא הולכת למקומות בילוי. יש לציין הפרעת חרדה שנמצאת בטיפול. אני יודעת שעם מידת הזהירות שלי, הסיכוי שאדביק את ההורים שלי הוא אפסי. מבחינתי בן הזוג הוא גורם סיכון. איני מפחדת להידבק אלא שההורים שלי ידבקו. אני יודעת שלעולם לא אסלח לבן הזוג אם הדבקה תגיע בגללו.למרות שאני נזהרת בהמון אמצעים, הדבר היחיד שביקשתי מבן הזוג זה לשים מסכה כשהוא פוגש חברים ומשפחה. לא הצלחתי אפילו למצוא דבר שלא אעשה למענו אם היה מבקש (על אחת כמה וכמה כשמדובר בבריאות) ואני מרגישה שזה לא הדדי ומי יודע אילו קונפליקטים כאלו יכולים לצוץ בעתיד. מרגישה ללא תמיכה מבן הזוג שלא מוכן לבוא לקראתי למרות הקושי האיום שלי כעת. אנחנו לא מצליחים להתקדם ולא מצליחים להבין איך הצד השני מרגיש. מה אפשר לעשות ואיך אפשר לשפר את המצב? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה התבוננות אמפתית זה על זו, וזו על זה
עדית רונן סתר 28/06/2020 | 18:00הקושי בשמירת על אמצעי זהירות בתקופת הקורונה מכיל בתוכו קושי טכני בחבישת מסיכות, תחושת אי נוחות וקושי לחוש את הנחיצות כאשר ההנחיות אינן אחידות ונתונות לשינויים. עם זאת, אתם מתארים כיצד כל נושא ההתמודדות עם הקורונה פוגש אתכם בתוך היחסים פנימה, פוגש את החששות שלכם, הרצונות שלכם, ומקרין על הזוגיות: האם מנסים לכפות עלי התנהגויות שלא מתאימות לי, ומה אומרת תחושת הכפייה? האם מתחשבים בחששות שלי וכיצד ארגיש שרואים אותי, ועוד. ממליצה לפנות לטיפול זוגי. אמנם, הקשיים והפתרונות יכולים להיות נקודתיים ולהצריך טיפול זוגי קצר מועד, אך הם גם יכולים לשקף את הצורך בעבודה על תקשורת ביניכם, על אמפתיה לצרכים זה של זו וההיפך, ביכולת להתחבר רגשית לעצמי ולשני. רצוי לפנות למטפלים זוגיים מוסמכים, דרך האתר של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. המון הצלחההוסף תגובה
בעיה עם החמות
שואלת 13/06/2020 | 10:55שלום, אני ובן זוגי נשואים כשנתיים וחצי. לפני חצי שנה נולד בננו הבכור. מאז שנולד חמתי עושה לנו טרור. בן זוגי הוא בן יחיד עם יחסים קרובים מדי להוריו. הם באופן עקבי מזלזלים בי, אומרים לבן זוגי שהוא זרק את החיים שלו לפח, נכנסים לריבים עם אמא שלי וממציאים שקרים לגביה ובפעמים היחידות ששמרו על הילד, כשביקשתי לא לעשות משהו, למשל לא להדליק את המזגן לילד, הם עשו זאת בכל זאת ואפילו לא עדכנו. או כשביקשתי לא לתת ליחד רעשנים עם חרוזים קטנים שהוא יכול לבלוע, עשו לי סצנות. בן הזוג שלי לא מבין את מצבי כי הוא רגיל לכך שכל חייו היה שק חבטות שלהם. אני לא מוכנה לקבל את היחס המזלזל שלהם. הבעיה היא החמה שכל החיים ויתרו לה על הכל ולכן רגילה לקבל כל מה שרוצה. מן הסתם שהיא לא מוכנה ללכת לטיפול כי מבחינתה היא צודקת. ניראה שבקצב הזה עוד נתגרש. מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הקשר הזוגי, בצל משפחות הילדות
עדית רונן סתר 16/06/2020 | 23:14שלום לך, את מתארת כאן מצב שהוא בוודאי קשה לך מאד. למעשה, המצב קשה עבורך, קשה לבעלך (המצוי באמצע ואמור לפקד בסוג של נאמנות כפולה), קשה להוריו (שעדיין לא הגיעו לקבלה ולהשלמה עם יצירת המשפחה החדשה) ובוודאי הדבר משליך גם על הוריך ועל בנכם. רצוי ביותר שתפנו שניכם לטיפול זוגי. אנשים פונים לטיפול מסיבות שונות. במצב שתיארת, טיפול זוגי יכול לסייע לכם לייצר ביניכם קירבה מחודשת, לסייע לכם לייצר גבולות מתאימים בינכם ובין שאר המעגלים המשפחתיים, לכוון אתכם כיצד להציב את ההורים במקום בטוח ומרוחק תוך שמירה על כבודם. ועוד ועוד. בקיצור: לעשות סדר. ככל שתקדימו לפנות לטיפול זוגי, כך הכלים שתאספו יסייעו לכם גם באתגרים הבאים בחייכם וגם בכל השמחות והדברים הטובים הצפויים לכם. באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, תוכלו למצוא רשימות של מטפלים מוסמכים ומוכשרים, לפי אזורים גאוגרפים. המון הצלחה, השינויים בהחלט אפשריים. בהצלחההוסף תגובה
העדפה
מור 10/05/2020 | 18:09שלום. יש הסבר שיש לי משיכה והעדפה לגברים צעירים ממני בדרך כלל יותר מלמבוגרים ממני או בני גילי, או שזה צירוף מקרים בלבד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה משיכה לבני זוג צעירים יותר
עדית רונן סתר 10/05/2020 | 19:39שלום לך, לשאלתך, בהחלט ייתכן שישנו איזו הסבר, קו מנחה, הקשור במשיכה שלך לגברים צעירים יותר ממך, אך כמובן שלא ניתן לומר בוודאות. חשוב מכך לבדוק מה היא המשמעות של זה עבורך? האם זה מפריע לך ובאיזה אופן. האם זה משפיע על מערכות היחסים הנוצרות. שאלה נוספת קשורה ברצונותיך מהקשרים הללו: האם מדובר בחיפוש של קשר אינטימי עמוק, חיפוש של מגע בלבד, או דבר מה אחר. ניתן לכתוב פרטים נוספים על מנת להמשיך את הדיאלוג בנושא. בהצלחה עדית.הוסף תגובה
זוגיות ארוכה ותקועב
אדיר 07/05/2020 | 14:38שלום אני בן 28 עם בת זוג מזה 8 שנים היו לי לפניה כמה חברות בתקופת התיכון אך היא הקשר הרציני הראשון שלי ויוסי המין הראשונים אנחנו גרים ביחד בערך שנה ומסתדרים די טוב ונהנים מניהול הבית אני ברקע האישי סובל מחרדות וocd שלעיתים מתלבש על הזוגיות פוחד פחד מוות מחתונה ואציין ילדות בצל הורים במערכת יחסים רעה וגם אלימות מצידם לאחרונה תפסו אותי שתי חרדות...אחת שקשורה להתחייבות למרות שאני לא סטוציונר באישיות אני חש פחד מאוד גדול מחתונה כי היא מהווה התחייבות ואני חושב על להשאר עם האישה לכל החיים וזה מפחיד אותי מאוד שאברח באמצע או שיימאס לי באותה החרדה גם הפחד שתיגמר המשיכה כי היא האישה היחידה שאיתה הייתי הנושא השני הוא סוג של נטיה שלי לפוצץ דברים כשהם לא מסתדרים כפי שרציתי....הכוונה היא פשוט לפרק את החבילה כי אני אולי לא יכול להבטיח לה נישואין.... מבחינתי היא בהחלט אישה לחיים ואמא לילדיי יש בה תכונות מדהימות ולעיתים אני מופתע שזכיתי בה הייתי כבר בכמה טיפולים פסיכולוגיים אך עדיין לא מצליח להיות בשל לחתונההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה החשיבה המודעת והרצון ליצור שינוי הם כבר חצי הדרך
עדית רונן סתר 08/05/2020 | 00:35שלום לך ותודה שכתבת לפורום. אנשים רבים יכולים להיתרם מהצורה הבוגרת שאתה מסתכל על החוויות שלך. נשמע שיש לך רצון ליצור שינוי, ושברור לך באיזה תחומים תרצה לחולל שינויים. זה כבר חצי הדרך. אמנם, אתה רוצה לייצר שינויים פנימיים, בתוכך - אך כל אלה באים לידי ביטוי בתוך הקונטקסט של מערכת היחסים הזוגית שלכם. למרות שזה אולי מרגיש כמו בעיות אישיות שלך, דווקא טיפול זוגי יוכל לסייע לך לקדם את אותם תחומים. דווקא בתוך עבודה זוגית. המלצתי היא לשקול את הרעיון של טיפול זוגי, בינך ובין עצמך, ועם בת הזוג שלך. כיום, זוגות רבים פנים לטיפול גם לפני מיסוד הקשר, על מנת לבנות זוגיות בריאה ולהיעזר זה בזו בכדי לייצר שינויים משמעותיים. רצוי לפנות לאגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, שם תוכל לקבל מידע על מטפלים מוסמכים באזור מגוריכם. המון הצלחה! עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
פער רגשי בין בני זוג
שיר 24/04/2020 | 07:19היי אני ובן זוגי יחד כבר שנה וקצת אנחנו בני 25-26 במשך כל הזוגיות שלנו, הוא אף פעם לא אמר לי שהוא אוהב אותי העניין מפריע לי מאוד וגם דובר בנינו, תמיד אמר לי דברים כמו- לוקח לי הרבה זמן להתאהב, זה יקרה, אני עוד אגיד לך.. וכו אתמול הייתה בנינו שיחה שהייתה רעידת אדמה ענקית פתאום שנינו התערערנו, הבנו שיש פער גדול מאוד בין הרגשות שלי לרגשות שלו אני רואה את הקשר הזה לטווח הארוך והוא עדיין מתקשה לומר את זה , לטענתו הוא כן רואה בי משהו רציני ומקווה שזה יהיה לטווח האריך אבל עדיין צריכה לקרות מבחינתו מין עליית מדרגה רגשית כדי שיוכל להרגיש את זה במהלך השיחה הארוכה הבנו ששנינו לא מוכנים להיפרד, טוב לנו ביחד מאוד בכל שאר ההתנהלות מלבד זה העניין שהקשר לא כלכך יחזור למה שהיה לפני השיחה, אני מאוד נפגעתי מהמילים ועל חלקן הוא התחרט השאלה היא האם דבר כזה הוא לגיטימי והגיוני, האם הסבלנות וההכלה שלי כלפי הנושא הזה היא טובה או שהיא תפגע בי בסוף האם באמת יכול להיות מצב כזה שפתאום הוא כן ירגיש את מה שהוא רוצה להרגיש אני מבולבלת ומוטרדת מאוד וחייבת עצה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אינטימיות רגשית והביטוי האינטימי
עדית רונן סתר 05/05/2020 | 12:21שלום לך, תודה שכתבת לפורום. המקרה שאת מתארת יכול לגרום להזדהות אצל אנשים רבים אחרים. התנצלותי על המענה המאוחר, תגובתי נכתבה אך לא נשלחה בטעות. הנה: הצרכים שלך, של ביטוי אהבה, מחויבות והתכווננות רגשית - הם צרכים לגיטימיים. הקשר שלכם נמשך מזה זמן מה, ובהחלט נשמע שהקושי מאיר נורות אדומות אצלך. בשלב זה, לאחר קשר של יותר משנה, אם ברצונך וברצונכם לחולל שינוי, כדאי לפנות לטיפול זוגי ולנסות לייצר תנאים שיאפשרו ביטוי אינטימי, שאינו קיים עדיין בקשר. בט ויפול כזה, תוכלו להסתייע על מנת לברר את התחושות שלכם בקשר, להתאמן בביטוי חוויות רגשיות ולחוש את מידת היכולת שלכם לייצר תנועה מקרבת ובטוחה ביניכם. הצרכים שלך לבטחון בקשר ולביטוי אינטימי ורגשי הם לגיטימיים ולמעשה, הם חלק חיוני במערכת זוגית. המון הצלחה, עדית.הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי